علی شعبانی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت در پیش بودن هفته قوه قضاییه افزود: تلاش داریم تا با اجرای برنامه های مختلف در راستای اجرای سیاست های قوه قضاییه تعداد پرونده های ورودی به دستگاه قضایی استان را کاهش دهیم.
رئیس کل دادگستری قزوین با بیان اینکه ۶ هزار و ۵۵۳ مورد دادرسی الکترونیک در استان پارسال به ثبت رسید،اظهار کرد: سازش پرونده های کیفری در کلانتری ها در این مدت ۲۰۰ درصد رشد داشت و همچنین شاهد رشد ۵۴ درصدی مصالحه پرونده های شوراهای حل اختلاف استان بودیم.
این مسوول قضایی اظهار کرد: در مراجع قضایی و انتظامی نیز پنج هزار مورد مصالحه داشتیم که در کاهش تولید پرونده در دستگاه قضایی موثر است.
وی با بیان اینکه سال قبل شاهد کاهش ۲۶ درصدی ورود به زندان ها در استان بودیم،اظهار کرد: این سیاست با جدیت دنبال و پیگیری می شود.
رئیس کل دادگستری قزوین با بیان اینکه در سال گذشته با تلاش همکاران قضایی ۶ مورد جلب رضایی و رهایی از قصاص داشتیم،افزود: سازش پرونده های کیفری شورا نیز ۶ هزار و ۷۲۶ مورد معادل ۷۱ درصد این پرونده ها بود.
این مسوول در ادامه از کاهش ۱۷ درصدی جرائم مرتبط با مدیران و همچنین کاهش ۳۹ درصدی جرائم ارتشاء و اختلاس و کاهش ۶۸ درصدی پرونده های مسن و معوق در دادگستری قزوین در سال گذشته خبر داد.
شعبانی اظهار کرد: با تلاش های دستگاه قضایی استان سال گذشته ۵۲ واحد تولیدی احیا شده و به چرخه تولید بازگشت و همچنین با پیگیری های انجام شده مشکل ۴۵ واحد تولیدی نیز مرتفع شد.
این مسوول همچنین با اشاره به حذف پنج هزار فقره محتوای مجرمانه در فضای مجازی بدون تشکیل پرونده قضایی،گفت: در این مدت شاهد کاهش ۱۱ درصدی جرائم مربوط به فضای مجازی بودیم.
کاهش ۱۹ درصدی جرائم خشن در قزوین
رئیس کل دادگستری قزوین همچنین از کاهش ۱۹ درصدی جرائم خشن در قزوین خبر داد و گفت: پیشگیری و کاهش جرائم خشن از اولویت ها و دغدغه های دستگاه قضا به شمار می رود.
وی با بیان اینکه کاهش اطاله دادرسی همواره مورد توجه و تاکید مسوولان دستگاه قضا بوده است،اظهار کرد: این مساله علل مختلفی دارد و جدا از نهادهای قضایی برخی اوقات حتی اصحاب دعوا موجب اطاله دادرسی می شوند چرا که به حقوق خود واقف نیستند و دعوا را متناسب با مقررات و قوانین طرح نمی کنند.
رییس کل دادگستری قزوین گفت: از حجم بالا و شلوغی کار در دستگاه قضا نیز در اطاله دادرسی نباید به سادگی گذشت البته ما برای تسریع به رسیدگی پرونده های خاص دستورالعمل رسیدگی به پرونده های خاص از جمله پرونده های رسیده از بازرسی و نهادهای اطلاعاتی و جرایم خشن و جرایم علیه امنیت و نظم عمومی داریم و مقرر شده این گونه پرونده ها حداکثر ظرف ۱۵ روز مورد رسیدگی قرار می گیرند و یک روز خاص (دوشنبه) را مخصوص رسیدگی به این پرونده ها کرده ایم.
مبارزه با فساد مطالبه مردم و اولویت دستگاه قضا
این مسوول، مقابله با فساد را از اولویت های دستگاه قضایی دانست و گفت: این مساله مورد تاکید مقام معظم رهبری و از مطالبات جدی مقام معطم رهبری نیز هست.
رییس کل دادگستری قزوین گفت: نمی توان به بهانه اینکه مدیری ۳۰ سال خدمت کرده از تخلف و جرم احتمالی چسم پوشی کرد چرا که منطقا و شرعا این اجازه را نداریم.
شعبانی در ادامه به برخورد با کارکنان و قضات متخلف اشاره و اظهار کرد: کارکنان هر دستگاه و مجموعه ای ممکن است دچار خطا و تخلف شوند و ممکن است برخی نارضایتی ها نیز از سوی مردم وجود داشته باشد که البته منشاء برخی از آنها غیرارادی و ناشی از حجم بالا و سنگین کار در دستگاه قضاست.
وی افزود: سال گذشته با ترکیب ریاست دادگستری، رئیس حفاظت و مسوول ارزشیابی کمیته صیانت از همکاران قضایی را در قزوین تشکیل دادیم و در نتیجه ۱۵ نفر از همکاران قضایی را دعوت کرده و به آنها تذکر دادیم در عین حال قانون نظارت بر رفتار کارکنان قضایی در رابطه با تخلفات یا جرم کارکنان پیش بینی لازم را کرده و در صورت وقوع جرم، دادسرای انتظامی قضات ورود پیدا می کند.
این مسوول قضایی با بیان اینکه قانون تکالیف و وظایف را برای همه مشخص کرده است، خاطرنشان کرد: در اجرای قانون و در مواردی که خطوط قرمز رعایت نشود با هیچ کس تعارف نداریم.
رییس کل دادگستری قزوین در رابطه با پلمب نمایشگاه بین المللی قزوین که به دلیل عدم رعایت حجاب و عفاف صورت گرفت نیز گفت: پیش از این اقدام ۴-۵ بار به مدیریت این مجموعه به شکل پیامک-تلفنی و حضوری تذکر داده شد و حتی به شکل صورتجلسه نیز درآمد اما در نهایت مجبور به پلمب این مکان شدیم و در ادامه با تعهد و عذرخواهی مدیر این مجموعه نمایشگاه فک پلمب شد.