سقف تسهیلات ساخت مسکن بعد از مدت ها پیگیری بالاخره در جلسه اخیر شورای عالی پول و اعتبار افزایش یافت اما این افزایش تسهیلات تنها برای واحدهایی است که به صورت صنعتی سازی ساخته می شوند.
با این افزایش ۳۵ درصدی، میزان تسهیلات ساخت مسکن صنعتی به ۸۰۰ میلیون تومان رسیده این در حالی است که هنوز بسیاری از سازندگان با توجه به افزایش قیمت تمام شده ساخت مسکن از طریق صنعتی سازی تمایلی برای ورود به این طرح را ندارند.
در همين رابطه شاهدی کارشناس ساخت مسکن در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با وجود بالا رفتن هزینه ساخت مسکن به دلیل افزایش نرخ مصالح ساختمانی، بسیاری از سازندگان تمایلی برای ورود به این بازار را ندارند و از سوی دیگر با توجه به بالا بودن هزینه های صنعتی سازی بیشتر سازندگان همان روش سنتی سازی را ترجیح می دهند.
او ادامه داد: بازار ساخت مسکن به ویژه در حوزه مصالح ساختمانی از جمله سیمان با رشد قیمت روبرو شده و این امر باعث شده است که هزینه های سازندگان چند برابر شود.
پیش از این در ۱۲ شهر تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت سقف تسهیلات ساخت مسکن برای سازندگان حرفهای که از فناوری نوین هم استفاده کنند، ۶۰۰ میلیون تومان بهازای هر واحد بود که با توجه به افزایش ۳۵ درصدی سقف تسهیلات، برای ۱۲ شهر ذکرشده وام به ۸۱۰ میلیون تومان افزایش مییابد.
با توجه به افزایش وام نهضت ملی مسکن به ۵۵۰ میلیون تومان در سراسر کشور، این احتمال وجود دارد افزایش ۳۵ درصدی اعلامشده از سوی وزیر راه و شهرسازی فقط مختص به شهرهای اشاره شده نباشد و برای کل کشور باشد.
قبل از این به سازندگان غیرحرفهای که از فناوری نوین ساخت در پروژه خود بهره بگیرند، ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات بهازای احداث هر واحد مسکونی پرداخت میشد، بر این اساس در شهرهای مذکور، به سازندگان حرفهای که از فناوری نوین ساختمانی استفاده نکنند، ۵۰۰ میلیون تومان و به سایر سازندهها نیز ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده ساخت پرداخت میشود.
در سایر مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سقف تسهیلات بهترتیبی که برای سازندگان گروه اول اعلام شد، با مبالغ ۵۰۰ میلیون تومان، ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان و ۳۵۰ میلیون تومان بهازای هر واحد مسکونی قابل پرداخت است. در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، سقف تسهیلات در چهار حالت ذکرشده بهترتیب ۴۵۰ میلیون، ۴۰۰ میلیون، ۳۵۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون تومان است.
در این خصوص فرشید پور حاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: افزایش میزان تسهیلات ساخت مسکن برای صنعتی سازی، می تواند زمینه ساز بهبود وضعیت بازار ساخت و ساز شود اما دولت باید هزینه تمام شده دریافت تسهیلات را کاهش دهد چراکه بسیاری از سازندگان برای دریافت این تسهیلات از بانک ها باید بین ۳۵ تا ۳۶ درصد نرخ سود تسهیلات پرداخت کنند.
او ادامه داد: دولت باید از بخش خصوصی حمایت کند، اینکه دولت تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی به صنعتی سازی اختصاص داده بسیار خوب است اما به آن شرط است که در این زمینه حمایت های لازم را از بخش خصوصی به صورت کامل انجام دهد.
پور حاجت بیان کرد: بسیاری از بانک ها در پرداخت تسهیلات حمایت های لازم را انجام نمی دهند و همین موضوع باعث می شود که بسیاری از سازندگان در این بخش نا امید شوند از سوی دیگر سخت گیری بانک ها در پرداخت تسهیلات باعث شده که سازندگان از این حوزه دور شوند.
براساس این گزارش با توجه به آنکه طبق قانون باید ۲۰ درصد از تسهیلات بانک ها به حوزه ساخت مسکن اختصاص یابد و یکی از اصلی ترین برنامه های دولت هم در این بخش ساخت واحدهای مسکونی به صورت ویلایی است بنابراین در این حوزه باید تمامی بانک ها ملزم به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به ویژه به سازندگان مسکن باشد.
به عنوان مهندس ناظر سازمان نظام مهندسی، دارای مدرک دکتری تخصصی عمران از دانشگاه سراسری معتبر و با سابقه ساخت مجتمعهای مسکونی، هتل و بیمارستان خدمت شما عرض میکنم، تفکر سنتی، مدگرایی غیرعقلانی، نشناختن و آگاهی ناکافی نسبت به مصالح ساختمانی و توجه ویژه به حرف و حدیثهای در و همسایه در قیاس با نظر مهندسی، منجر به افزایش شدید هزینههای ساخت و غیرایمنی سازهها شده است.
جهت آگاهی بیشتر شما، هزینههای نظام مهندسی نسبت به هزینههای تمامشده و ارزش نهایی ملک، بسیار ناچیز و قابل چشمپوشی است. هزینه اصلی، هزینه صدور پروانه است.
در عمل کسی نمی تونه این وام ها رو دریافت کنه
سه ماه دنبال ۱۸۰ تومن وام ازدواجم
همش کشک شعار
تو بانک میری میگه ۲تا کارمند
دوتا چک
دوتا کاسب