اسماعیل سقاب اصفهانی با بیان اینکه در ستاد تحول از تجربه روسای جمهور و مدیران ارشد کشور استفاده شده است، گفت: موفقیت تمام عوامل برنامهریزی و خطمشی گذاری در یک نکته نهفته است و عامل تحول تعیین کننده است و اگر عامل تحول وجود نداشته باشد به نتیجه نخواهیم رسید.
وی با بیان اینکه عامل تحول اگر توانست ذهنیتها را در مسیر تغییر قرار دهد موفق خواهیم بود، ادامه داد: تجربه زیستی جملات منفی را در ذهن ما ساخته است، وقتی بافت ذهنی منفی باشد امکان تحول وجود ندارد و تنها راه هم این است که عامل تحول بتواند رابطه خود را با گذشته قطع کند.
دبیر ستاد تحول دولت با بیان اینکه اولین ویژگی فرد موفق فراموش کردن گذشته است، افزود: دومین ویژگی این است که فرد بتواند آینده جدیدی را در ذهنش خلق کند، چون در این حالت اطمینان قلبی وجود دارد.
وی با بیان اینکه اطمینان از تحول سومین ویژگی است و بسیاری از مدیران تحول ما نتوانستند این ویژگیها را محقق کنند و هنوز درگیر در گذشته یا ابهام در آینده هستند، اظهار کرد: آینده خلق شدهای در ذهن این افراد وجود ندارد، چه برسد به اینکه به آن عزم راسخ داشته باشند. در این راستا هرچقدر کارهایمان را از سختافزار به نرمافزار اجتماعی تبدیل کردیم، قدرت تجسم آینده خلق شده نزد مدیران ما ضعیف شده و هرچقدر هم تلاش کنیم عامل تحول میسّر نمیشود.
اصفهانی با بیان اینکه آینده خلق شده در بنیاد چیست و آیا این ذهنیت نزد همه ما یکپارچه شده، تصریح کرد: اگر به دنبال تحول هستیم باید به تحول فکر کنیم، بزرگترین وظیفه ما این است که آینده خلق شده را بسازیم و مؤلفههای آن نیز بارها توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده است.
دبیر ستاد راهبردی دولت ادامه داد: آن چیزی که سند تحول دولت برای آینده است، خلق شده و سه مؤلفه برای آن در نظر گرفته شده که سند تحول نقطه شروع آن است. در آینده خلق شده ما سه مؤلفه کلیدی طراحی شد و اول به جای اینکه ما از جامعه هدف مراقبت کنیم و آنها راهبر تغییر خواهند بود و به ما انرژی میبخشند.
وی تأکید کرد: در آینده خلق شده، همه خانواده شاهد و ایثارگر راهبر تغییر و تحول هستند و به ما کمک خواهند کرد زیرا آنها ویژگیهایی دارند که ما نداریم و آنها ارزشمندترین چیزی که داشتند را در این مسیر دادند و به باور و یقین رسیدند. اولین نکته سند تحول این است که راهبر این تحول خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران باشند.
اصفهانی با تأکید بر اینکه ویژگی دوم آینده خلق شده این است که مردم مروج فرهنگ ایثار و شهادت و مراقبت آن هستند، تأکید کرد: وظیفه ما فراهم کردن بستر این اتفاق است و سومین ویژگی ارائه خدمات در جاهایی است که خودش تولید کننده و یا تضمینکننده خدمت است به این معنی که در هیچ لحظهای ارائه خدمت فراموش نشود، تغییر باورهای حاکمان بزرگترین تحول است و سپس عملیات است که باید شروع شود.
وی با اشاره به فرق مدارس و دانشگاه شاهد، گفت: ما باید برای آینده خلق شده خودمان مدارس و دانشگاه ایجاد کنیم و در اتفاقات واکنش متفاوت آنها را ببینیم، در حال حاضر تنها خلأ گمشده ما آینده خلق شده است و مقام معظم رهبری بارها بر روی آن تأکید فرمودند اما ما آن را نمیبینیم و باید از خودمان بپرسیم آیا توانستیم عامل یقین را داشته باشیم.
اصفهانی خاطرنشان کرد: حرکت در این مسیر لوازمی دارد و ما اگر میخواهیم در این مسیر حرکت کنیم باید از مردم باید کمک بخواهیم زیرا این عزیزان چون به یقین رسیدند بهترین گزینه برای تحول هستند.
وی با بیان اینکه بنیاد یکی از دستگاههایی است که در مسیر تحول گام برداشته، تأکید کرد: مدیران زمان دفاع مقدس احساس تکلیف کرده و کار را انجام میدادند، زیرا یقین داشتند و خودشان را جزئی از این فرآیند میدانستند. یکی از دستگاههای نمونه در بخش تحول بنیاد شهید و امور ایثارگران است اما زمانی به نتیجه میرسد که نیروی انسانی عامل تغییر باشند و اگر این اتفاق بیفتد موفق خواهیم بود.