ابوالقاسم علیویردی مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کبودراهنگ با بیان اینکه این شهرستان دراستان همدان رتبه نخست بیابانزدایی را دارد، گفت: بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی بیابانی شهرستان کبودراهنگ از سال ۹۹ تاکنون با کاشت نهال و گیاهان مقاوم به خشکسالی بیابان زدایی و احیاء شده که این کار به عنوان یک نمونه و الگو برای دیگر مناطق بیابانی استان میتواند معرفی شود.
اوبا اشاره به اینکه مناطق شاوه و گنده جین از جمله مناطق دارای بیشترین اراضی بیابانی در سطح شهرستان کبودراهنگ به شمار میرود، گفت: تاکنون ۱۰ هزار هکتار از اراضی عرصه ملی شهرستان کبودراهنگ در معرض خطر بیابانی شدن بوده که با اقدامات مختلف احیای این عرصهها در برنامه است.
او گفت: در رابطه با منطقه بیابانزدایی گنده جین و شاوه در اجرای طرح مقابله با بیابان زدایی، عملیات اصلاحی و احیایی در این مناطق از طریق کاشت گونه بیابانی و مقاوم به شوری گیاه آتریپلکس و قره داغ به مساحت ۳۲۰ هکتار در گنده جین و ۱۵ هکتار در شاوه انجام گرفته و با اجرای این طرح شاهد بازگشت حالت مرتعی در این عرصهها هستیم.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کبودراهنگ مساحت کل اراضی ملی شهرستان کبودراهنگ را ۹۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در بحث آموزش و ترویج هر ساله کلاسهای ترویجی و آموزشی برای مردم، بهرهبرداران، اهالی روستاها و دانش آموزان مدارس برای ارتقاء هر چه بیشتر فرهنگ منابع طبیعی برگزار میشود.
علیویردی در ادامه با بیان اینکه شهرستان کبودراهنگ جنگل طبیعی ندارد، گفت: تاکنون منابع طبیعی شهرستان ۶۵۰ هکتار جنگلکاری دستکاشت در عرصه منابع طبیعی شهرستان انجام داده که بیشتر آنها به عرصه منابع طبیعی روستاهای قلی آباد، کوریجان، حاشیه جاده ویان، شیرین سو، آق بلاغ، آق داغ و علیصدر اختصاص دارد.
او همچنین با اشاره به ۱۵۰ گونه گیاهی در یکی از عرصههای منابع طبیعی این شهرستان گفت: این تعداد گونههای گیاهی در کوههای آق بلاغ و آق داق در سمت منطقه شیرین سو شناسایی شده که به منظور حفظ این گونههای گیاهی قرار است نسبت به کشت ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی در رابطه با این گونهها در این شهرستان اقدام شود.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کبودراهنگ با بیان اینکه در شهرستان طرح کاداستر و حدنگاری به اتمام رسیده و نقشههای آن اصلاح هندسی شده است، گفت: ۹۵ درصد اسناد اراضی ملی شهرستان کبودراهنگ تک برگی شدهاند.