رئیس کل دادگستری کرمان گفت: از مردم، نخبگان حوزوی، دانشگاهی و علما انتظار داریم مشکلات،پیشنهادات و انتقادات خود درباره قوه قضاییه را مطرح کنند.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در آیین پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرمان، تثبیت جایگاه قوه قضاییه در قانون اساسی را از اقدامات اثرگذار شهید بهشتی دانست و گفت: ۱۹ اصل از اصول قانون اساسی مربوط به قوه قضائیه است تا این قوه بتواند با استقلال کامل نسبت به اجرای احکام و حدودالهی، احقاق حق، اجرای عدالت، رسیدگی‌به پرونده ها، فصل خصومت ها، مبارزه با فساد، احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، نظارت بر حُسن اجرای قوانین، کشف جرم، تعقیب، مجازات و تعزیر مجرمان، پیشگیری از وقوع جرم، اصلاح مجرمان و ... اقدام کند.

او افزود: تعامل قوه قضاییه با سایر قوا با اصل استقلال این قوه منافاتی ندارد.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در تیرماه ۱۳۶۰ و در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حادثه تروریستی هفتم تیرماه از سوی منافقین کوردل رخ داده است، تاکید کرد: امروز با بازخوانی آن حوادث در می‌یابیم که چیزی جز یک معجزه نبود که این کشور و انقلاب را برای ما حفظ کرده است؛ زیرا در آن دوران کشور در وضعیت خاصی قرار داشت و کشور درگیر جنگ، ناآرامی‌های سیاسی، مشکلات ناشی از اقدامات رئیس جمهور ناباب وقت، اختلافات سیاسی داخلی، تحرک‌های منافقین کوردل و... بود.

حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: در چنین شرایطی حادثه هفتم تیرماه اتفاق افتاد که ۷۳ نفر از تاثیرگذارترین افراد دولتی، نماینده مجلس و مسوولان قوه قضاییه، اجرایی و مقننه و افراد تاثیرگذار عضو حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند و در راس آن‌ها دکتر بهشتی بود که یک ایده پرداز در نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رفت.

او اظهارداشت: این حوادث می‌توانست انقلاب ما را در سال‌های اولیه تهدید کند؛ اما رهبری‌های داهیانه امام (ره) و پشتیبانی کردن مردم از نظام، انقلاب و کشور موجب حفظ انقلاب شد و در حقیقت حادثه هفتم تیرماه چهره نفاق منافقین کوردل را نمایان ساخت.

قاضی القضات در استان کرمان به بخشی از شخصیت شهید بهشتی نیز اشاره کرد و گفت: شخصیت شهید بهشتی شاید برای جوانان و افرادی که اوایل انقلاب را درک نکرده اند، ناشناخته باشد و جوانان و نوجوانان باید مطالعه کاملی از شخصیت شهید بهشتی داشته باشند؛ زیرا هنوز همانگونه که امام راحل فرمودند شهید بهشتی مظلوم بود، غبار مظلومیت از چهره این شهید زدوده نشده است.

حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: دشمن دارد ناجوانمردانه به افکار و اندیشه‌های افرادی که این انقلاب را به وجود آورده اند، می‌تازد و باید با مطالعه دقیق‌تر و بیشتر، این چهره‌ها را دقیق‌تر بشناسیم و افکار آن‌ها را به نسل‌های بعدی بشناسانیم تا فریب دشمن را نخورند.

او با اشاره به اینکه شهید بهشتی یک مجتهد اسلام‌شناس به تمام معنا بود، تاکید کرد: ایشان بر مبنای آشنایی کامل با چندین زبان دنیا و تسلط به مسائل علمی و فقهی به خوبی می‌توانست مواضع انقلاب اسلامی را در کشور‌های مختلف مطرح کند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه نقش شهید بهشتی در تدوین قوانین و مقررات بسیار برجسته است، تاکید کرد: امروز قانون اساسی مترقی که در اختیار داریم، نتیجه تراوشات ذهنی و تلاش‌های شهید بهشتی است.

حجت الاسلام حمیدی بیان کرد: اگر در یک کشور قوه قضاییه مقتدری باشد که احکام دینی و قوانین لازم را در اختیار داشته باشد و آن‌ها را اجرا کند، سایر دستگاه‌ها نیز در سلامت به سر خواهند برد و از این رو امام راحل و رهبرمعظم انقلاب اسلامی فرموده اند اگر قوه قضاییه سالم و موفق باشد، سایر سازمان‌ها نیز در خدمت رسانی به مردم توفیق خواهند داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
س
۱۱:۲۷ ۱۱ تير ۱۴۰۲
یک شخص بی هویت در مجموعه مسکونی نگین واقع در غرب تهران با همکاری یکی دو نفر از کارکنان شورای حل اختلاف منطقه 22 ببینید با مردم چکار که نمی کنه لطفاً رسیدگی کنید