کلامی در جلسه تخصصی بررسی مشکلات سیر تیمورلو گفت: در تلاش هستیم بخشی ازر مشکلات حوزه سیر از قبیل ایجاد صنایع تبدیلی، فرآوری و ایجاد سردخانه از طریق تخصیص تسهیلات بانکی مرتفع کنیم و در این راستا از سرمایه گذاران حمایت می کنیم.
وی عمده مشکل موجود در مورد محصول، عدم وجود واحدهای سیر خشک کنی، ماشین آلات سورت و بسته بندی در شهرستانهای تولید کننده میباشدافزود: به طوری که محصول تولیدی این استان به خاطر همین موضوع به سایر استانها حمل و بعد از خشک کردن و بسته بندی به بازار عرضه میگردد.
وی گفت: سطح زیر کشت محصول سیر استان ۸۲۰هکتار است که سالانه ۲۴ هزار تن برداشت از این زمینها بدست میآید.
عاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی افزود: جایگاه استان از لحاظ سطح زیر کشت سیر در کشور رتبه ششم و از لحاظ میزان تولید رتبه چهارم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه اشاره به اینکه سیر محصولی است که مقاومتش نسبت به ناملایمات محیطی زیاد بوده و آب کمتری نسبت به سایر محصولات سبزی و صیفی لازم دارد گفت: این محصول کشت پاییزه دارد و به علیت زود رس بودن آن در خرداد قابل برداشت است. سیر بدون حمایتهای خاصان طرف دولت دارای جایگاه تولید در استان است و به عنوان منبع در آمد برخی کشاورزان سبزی و صیفی کار مطرح است.
فتحی افزود: بازار سیر تیمورلو محلی برای حرید و فروش سیر استانهای کرمان ،همدان ،کردستان و گیلان است و ایجاد صنایع تبدیلی سیر در این متطقه ضروری است.
وی خاطر نشان کرد: عمده مشکل موجود در مورد محصول، عدم وجود واحدهای سیر خشک کنی، ماشین آلات سورت و بسته بندی در شهرستانهای تولید کننده میباشد به طوری که محصول تولیدی این استان به خاطر همین موضوع به سایر استانها حمل و بعد از خشک کردن و بسته بندی به بازار عرضه میگردد.
وی گفت: عمده مشکل عدم مکانیزه شدن و استفاده از ادوات کشاورزی در تیمورلو قطعات کوچک زیر کشت سیر در این شهر است و اگر یکجا زراعی و یکجا کشتی انجام گیرد، دولت حاضر به انجام این کار است.
فرماندار شهرستان آذرشهر هم در این نشست بر ضرورت برند سازی سیر تیمورلو گفت:اگر برای حفظ برند سیر منطقه تیمورلو و حمایت از محصول تلاش نکنیم، این ظرفیت را از دست ما خواهند گرفت.