سروری عضو اصلی هیئت مدیره شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: امروزه یکی ابر چالشهای کشور بحث آب است.
او با بیان اینکه متوسط بارندگی ما در ایران یک سوم متوسط جهانی است افزود: متوسط بارندگی ما در خراسان جنوبی کمتر از نصف متوسط کشور است که همه اینها نشان میدهد میزان آب در اختیار ما از سرانه آب در اختیار سایر نقاط بسیار کمتر است.
سروری با اشاره به اینکه سرانه آب در اختیار هر نفر در دهه ۴۰ بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ متر مکعب بوده است، بیان کرد: امروزه متأسفانه این آمار به کمتر از هزار و ۵۰۰ متر مکعب رسیده است که رسیدن این آمار به هزار متر مکعب بر اساس استاندارهای جهانی ما را به تنش آبی شدید میرساند.
عضو اصلی هیئت مدیره شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی ادامه داد: این موارد میطلبد که نگاه خود را به موضوع مدیریت آب عوض کنیم و از این جهت شعار امسال روز جهانی آب «ریاضت آبی، مشارکت همگانی و شتاب در تغییر» نامگذاری شده است.
او اظهار کرد: البته هر ریاضتی یک سری سختیهایی دارد که در راستای پایداری منابع آب در اختیار و برای آیندگان باید این موضوع را مراعات کنیم.
سروری با اشاره به اینکه بر اساس استانداردهای جهانی باید کمتر از ۴۰ درصد از آبهای زیر زمینی خود را استفاده کنیم، بیان کرد: اگر این عدد از ۴۰ درصد بیشتر شود وارد بحران آبی شده و اگر از ۶۰ درصد افزون شود وارد مرحله تنش شدید آبی میشویم.
او افزود: این در حالی است که سالانه در کشور بالای ۸۵ درصد و در خراسان جنوبی بالای ۱۲۰ درصد از منابع آب ورودی به سفرهای آب زیر زمینی خود را استفاده میکنیم به این معنا که میزان مصرف ما ۲۰ درصد بیشتر از میزان ورودی منابع سفرههای آب زیر زمینی است.
عضو اصلی هیئت مدیره شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی ادامه داد: ادامه این روش ما را به ورشکستی آبی میرساند و از این جهت در راستای ثبات آب باید شیوه مدیریت و مصرف خود را باید به صورت جدی تغییر دهیم.
سروری عنوان کرد: بر اساس سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی باید ۱۶۷ میلیون مترمکعب از میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی را کاهش دهیم که این موضوع باید در همه بخشها صورت گیرد.
عضو اصلی هیئت مدیره شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر در کشور به ازای هر متر مکعب آب در بخش کشاورزی یک کیلوگرم محصول تولید میکنیم در حالی که متوسط جهانی عدد دو و نیم کیلوگرم محصول است.
او افزود: در حال حاضر میزان موجود مخازن سدهای خراسان جنوبی کمتر از ۱۰ میلیون مترمکعب است.