محمد امین رحیمی، معاون دادستان کرمانشاه امروز (۴ تیر) در همایش سالروز مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آسیبهای بسیار مواد مخدر در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... در جامعه گفت : آسیبهای یک فرد معتاد یک خانواده و حتی یک محله را میتواند درگیر کند، بنابراین همه باید با تمام توان برای مقابله با معضل اعتیاد تلاش کنند.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از معتادان، ابتدا بصورت تفریحی و سرگرمی اقدام به مصرف کرده و بعدها با استمرار مصرف، در دام اعتیاد گرفتار میشوند و آن زمان است که ابعاد این فاجعه خود را نشان میدهد.
رحیمی گفت: عمده این افراد وضع مالی خوبی ندارند و آنهایی هم که از وضعیت خوبی برخوردارند به تدریج در سیر نزولی قرار گرفته و فقیر میشوند.
معاون دادستان کرمانشاه گفت: این کاهش توان مالی افراد معتاد، موجب سوق دادن آنها به سمت جرائم دیگر میشود و امروزه شاهد هستیم که عمده سرقتهای خرد توسط افراد معتاد انجام میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد زندانیان ما مستقیم یا غیرمستقیم در ارتباط با مواد مخدر هستند که خود گویای آسیبهای این معضل در سطح جامعه است.
رحیمی به بخشی از آسیبهای اجتماعی اعتیاد در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: پرخاشگری، نزاع، خشونت، طلاق، فقر و ... تنها بخشی از این آسیب هاست که هرکدام خود یک معضل جدی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه دستگاه قضا در امر مقابله با مواد مخدر با جدیت پای کار است گفت: برخوردهای سلبی به تنهایی در زمینه مقابله با معضل مواد مخدر جوابگو نیست و نیاز است که در کنار این برخوردها، آگاه سازی و فرهنگ سازی نیز بطور جد در دستور کار قرار گیرد.
این مسئول گفت: متاسفانه در حوزه مواد مخدر کار فرهنگی را فراموش کرده ایم و این است که ابعاد این معضل گسترش یافته است.
وی افزود: در کنار اقدامات فرهنگی، سایر دستگاهها هم باید پای کار آمده و وظایف خود را در قبال جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر انجام دهند .