رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: طی یک دهه اخیر سیلاب بیشترین خسارت را به اقتصاد کشور تحمیل کرد که تهدیدی برای جان و مال مردم است.

آقای محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در همایش مدیریت جامع حوزه های آبخیز، حکمرانی منابع طبیعی و توسعه پایدار گفت: جهان به لحاظ ژئوپولتیک بر اساس دو راهبرد اداره شد. اداره قلمرو پیش از فروپاشی شوروی و جنگ سرد، نظامی بود و اکنون بر اساس اقتصادی بوده و پس از شیوع کرونا بر اساس شکل گیری فضای سبز برنامه ریزی شده است.

به گفته او، اگر پایداری جمعیت در کشور انجام شود، اما جغرافیا مناسب نباشد مردم برای زندگی ناگریزند به سرزمین های مناسب بروند.

نامی ادامه داد: در ۷ قلمرو ژئوپولتیک اطراف کشور ۴ قلمرو امکان رانش جمعیت دارد که مهم‌ترین آن قسمت جنوب بخش آناتولی است. به طوریکه اگر موضوع جدی گرفته نشود در ۱۵ سال آینده جمعیت به سمت غرب حرکت می‌کنند.

او گفت: افغانستان بر اساس یک قرارداد باید روزانه ۵۰ متر مکعب آب تحویل ایران می‌داد که خلف وعده کرد و از نیمه دوم سال گذشته و تا امروز یک متر مکعب آب وارد سد دوستی نشده است. ما باید برای پایداری آب در کشور از طریق دریا‌ها اقدام کنیم.

نامی از تشکیل قرارگاه مردمی به عنوان بحران یاران خبر داد و گفت: در این قرارگاه صنعتگران و بهره برداران می‌توانند ۶ تا ۹ درصد از درآمد خود را در قالب مسئولیت اجتماعی به مصرف حفظ منابع آب و آبخیزداری هزینه شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه از ۶۴ مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساز در جهان ۴۴ موردش در کشور رخ داده است، گفت: در یک دهه اخیر سیلاب بیشترین خسارت را به اقتصاد کشور تحمیل کرد که هم جان مردم و هم دارایی‌های ملی و مردمی را تهدید می‌کند.

او گفت: هر آنچه از زیرزمین بالا می‌آید تهدیدی برای جغرافیا محسوب می‌شود که نیاز به رسیدگی دارد.

نامی گفت: در ۲۲۰ سال گذشته ۱۲ زلزله بیش از ۷ ریشتر بوده که ضرورت دارد در سازه‌ها و مصالح ساختمان سازی مقاوم سازی رخ دهد تا از خسارات طبیعی به جغرافیا جلوگیری شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار