رؤیا کاظمی اظهار کرد: اعضای صندوق بر اساس آئین نامهای که در بدو عضویت صندوق مطالبه میکنند از مزایا و حمایتهای بیمهای، پرداخت تسهیلات و سایر خدمات این صندوق آشنا شده و به محض عضویت از مزایای آن استفاده میکنند.
او تصریح کرد: در وهله اول پوشش بیمهای اعضای صندوق را شاهد هستیم که در این استان یک هزار و ۱۶۶ نفر بیمه شده تأمین اجتماعی داریم که ۱۰ درصد هزینههای بیمهای را وزارت متقبل شده و تنها هشت درصد را هنرمندان پرداخت میکنند.
مسئول صندوق اعتباری هنر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: دارندگان پوشش بیمهای تأمین اجتماعی بعد از ۳۰ سال میتوانند از مزایای بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت بهرهمند شوند.
کاظمی افزود: در حال حاضر ۶۱ نفر از اعضای صندوق اعتباری هنر استان اردبیل در زمره مستمری بگیران صندوق هستند که از مزایای آن استفاده میکنند.
او با بیان اینکه از ۲ هزار و ۶۴ عضو صندوق اعتباری هنر در این استان یک هزار و ۳۲۳ نفر اعضای هنری، ۴۷ نفر اعضای فرهنگی و ۱۲۵ نفر روزنامه نگار هستند، خاطرنشان کرد: ۲۶۳ نفر از این اعضا نویسندگان و ۳۰۶ نفر نیز اعضای قرآن و عترت را تشکیل میدهند.
کاظمی در مورد پرداخت وام ضروری به شکل قرض الحسنه با نرخ سود ۲ درصد اضافه کرد: طی ۲ سال گذشته ۸۰ نفر با معرفی صندوق و در قالب طرح یادمان از تسهیلات هشت تا ۱۵ میلیون تومانی بهرهمند شده اند.
او در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: امسال نیز با معرفی ۳۳ نفر قرار است این تسهیلات تا سقف ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان پرداخت شود.
کاظمی به وام کارآفرینی نیز اشاره کرد و ادامه داد: برای بهره مندی از این تسهیلات با نرخ سود چهار درصد صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و قرآنی به بانکهای عامل معرفی میشوند تا از این تسهیلات بهرهمند شوند که برخی از مؤسسات قرآنی در اردبیل و مشگین شهر تا ۵۰۰ میلیون تومان از این تسهیلات استفاده کردند.
او به خدمات بیمه تکمیلی صندوق نیز اشاره کرد و گفت: به صورت سالانه قرارداد در این حوزه منعقد میشود تا در قالب سه طرح سفید، طرح آرامش و طرح رفاه اعضای این صندوق از خدمات بیمه تکمیلی بهرهمند شوند که ۴۵۹ نفر از اعضای صندوق تاکنون تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتند.
مسئول صندوق اعتباری هنر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در ادامه سخنان خود اظهار کرد: تعهدات بیمه تکمیلی به تناسب سه طرح یاد شده انجام میشود تا در ازای پرداختی هزینههای درمانی از این محل کمک هزینهها پرداخت شود.
او تصریح کرد: با هدف حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نیز در دستور کار صندوق قرار گرفته که به ازای تولد هر فرزند تا سقف پنج میلیون تومان در قالب طرح «جوانه» و ۳۰ میلیون تومان در قالب طرح «شمیم» پرداخت تسهیلات ازدواج را به مبلغ ۳۰ میلیون تومان با سقف ۲ درصد شاهد هستیم.
کاظمی گفت: در استان اردبیل ۵۰ مورد وام فرزندآوری پرداخت شده و ۵۲ مورد نیز هزینه ازدواج برای زوجین از طریق صندوق پرداخت شده است.
او به پرداخت وام ضروری در قالب طرح «یادمان» اشاره کرد و افزود: ۳۳ نفر از این تسهیلات بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان نیز بهرهمند شده اند.
کاظمی در ادامه خاطرنشان کرد: در قالب خدمات پرداخت مستمری نیز افراد سالخورده و از کارافتاده که سن آنها به ۶۰ سال میرسد از این تسهیلات استفاده کردند که در استان اردبیل برای ۶۱ نفر ماهانه ۴۰۰ هزار تومان پرداخت مستمری انجام میشود.
او به اجرای طرح «تکریم هنرمندان و اصحاب فرهنگ» نیز اشاره کرد و ادامه داد: ۲ نفر ازهنرمندان این استان با درجه هنری یک و سن بالای ۶۰ سال ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در قالب این طرح دریافت میکنند.
کاظمی اضافه کرد: به دنبال حاکم شدن شرایط کرونایی صندوق تصمیم گرفت تا واریزی مبالغی را به عنوان کمک معیشتی در ۲.۵ سال گذشته در اولویت قرار دهد که پرداختیها برای افراد واجد شرایط و عضو صندوق تا سقف ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان انجام شد.
او بیان کرد: در کنار پرداخت کمک معیشتی و عیدی در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰، در سه ماهه اول این سالها نیز پرداختی بیمه اعضای صندوق به صورت رایگان اعلام شد.
کاظمی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: مبلغ پنج میلیون تومان کمک هزینه کفن و دفن برای هنرمندان و اهالی فرهنگ متوفی در ایام کرونایی پرداخت شد و در کنار آن پرداخت کمکهای بلاعوض را برای هنرمندان مستحق از یک تا سه میلیون تومان شاهد بودیم.
او تصریح کرد: دارندگان هنر کارت میتوانند از تخفیف مراکز فرهنگی، هنری، هتلها و سایر مراکز اقامتی و پذیرایی نیز استفاده کنند که در این زمینه خدماتی نیز به اهالی فرهنگ و هنر ارائه میشود.
مسئول صندوق اعتباری هنر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: اصحاب فرهنگ و هنر و فعالان عرصه قرآن، نویسندگان و روزنامه نگاران میتوانند برای عضویت در صندوق به سایت صندوق مراجعه کرده و با کسب اطلاعات مراحل ثبت نام خود را انجام دهند.