دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر ضرورت ذبح بهداشتی دام در عید سعید قربان به‌منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های منتقله از دام تاکید کرد.

حسین بیگلری دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : هرساله با توجه به فرارسیدن عید سعید قربان، لزوم توجه بیشتر آحاد جامعه به پیشگیری از احتمال بروز برخی از بیماری‌های منتقله در اثر ذبح غیربهداشتی دام یا تماس محافظت‌نشده با آن مثل بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت حائز اهمیت ویژه‌ای است.

وی افزود: با توجه به اینکه مساله ذبح غیربهداشتی دام و تماس محاظت‌نشده با لاشه دام و ترشحات حیوانات آلوده می‌تواند باعث خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت شود، ضرورت اطلاع‌رسانی بیشتر به مردم دوچندان می‌شود.

بیگلری خاطرنشان کرد: همکاری همه‌جانبه سازمان‌های ذی‌ربط با محوریت سازمان دامپزشکی به‌عنوان متولی ساماندهی ذبح بهداشتی دام و ارائه فرآورده‌های دامی با هماهنگی شهرداری‌ها و نظارت بر مراکز ذبح شهرستان‌ها الزامی است.

دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در وهله نخست مردم حتی‌المقدور دام مورد نظر را از مراکز مجاز مورد تائید دامپزشکی که مجهز به مرحله پیش سرد هستند، تهیه کنند و توسط کارگروه استانداری برای افرادی که به هر دلیلی در این ایام به کشتارگاه‌ها دسترسی ندارند، در هر شهرستان اماکنی برای عرضه دام تحت نظارت و معاینه دامپزشکان در نظر گرفته شده است.

بیگلری تصریح کرد: دامپزشکان از روز قبل از عید سعید قربان نسبت به معاینه و انجام بررسی‌های لازم بر روی دام اقدام کرده که در روز عید سعید قربان همه مسائل بهداشتی به‌منظور تامین سلامت مردم رعایت شود.

وی افزود: باید از هرگونه تماس غیرمحافظت‌شده با دام خودداری شود و حتما افرادی که در تماس با دام قرار می‌گیرند، از دستکش، چکمه، گان، ماسک و عینک استفاده کنند و از هرگونه له‌کردن کنه روی بدن دام اکیدا خودداری شود زنان خانه‌دار هنگام قطعه‌قطعه‌کردن گوشت و دل و جگر حتما از دستکش استفاده کنند.

بیگلری تصریح کرد: حتی‌المقدور گوشت تهیه شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال قرارداده شود تا از سلامت گوشت مصرفی اطمینان حاصل شود.

وی با بیان اینکه رعایت مرحله پیش‌سرد برای پیشگیری از بروز بیماری‌هایی نظیر تب مالت و کریمه کنگو حائز اهمیت ویژه‌ای است، افزود: با توجه به هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده در استان کرمانشاه مراکزی برای عرضه گوشت در کشتارگاه‌ها پیش‌بینی شده است.

دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: توصیه ما به عموم مردم شریف استان کرمانشاه این است که از خرید گوشت‌های بین جاده‌ای و آویزان‌شده از درخت که از سلامت آن‌ها هیچ‌گونه اطلاعی در دست نیست خودداری کنند تا سلامت آحاد جامعه هنگام توزیع نذورات عید سعید قربان به‌مناسبت‌ترین شکل ممکن تامین شود.

بیگلری با بیان اینکه از ابتدای سال جاری موردی از مرگ و میر بر اثر بیماری تب کریمه کنگو در استان کرمانشاه مشاهده نشده، خاطرنشان کرد: موارد شناسایی شده از بیماری مذکور طی سال گذشته با هماهنگی و اقدام به‌موقع دانشگاه علوم پزشکی و سازمان دامپزشکی تحت درمان و مراقبت قرار گرفتند .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.