بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت با بیان این که رئیس جمهور و معاون اول وی پیگیر مسائل حوزه دارو هستند و نسبت به این حوزه اهتمام ویژهای دارند، گفت: سال گذشته خدمات سلامت ۱.۷ برابر نسبت به سال قبل از آن افزایش پیدا کرد که این افزایش خدمات، نیاز به منابع بیشتری دارد.
وی به کاهش تعرفه مالیات ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از گمرک اشاره و بیان کرد: همه تلاش ما این است که با کمک بانک مرکزی، ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی را تامین کنیم.
به گفته وی بیشترین میزان مصرف سرم در سالهای اخیر اتفاق افتاده، سازمان غذا و دارو با مدیریت مصرف سرم، از کمبود آن در کشور جلوگیری کرده است.
عین اللهی با تاکید بر تسهیل شرایط حضور سرمایه گذاران خارجی دارو و تجهیزات پزشکی در کشور، یادآور شد: باید همزمان با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، کیفیت تولید دارو و تجهیزات نیز ارتقاء یابد و علاوه بر تامین نیاز داخلی، زمینههای رشد صادرات این محصولات فراهم شود.
وی از تقویت دیپلماسی سلامت به عنوان یکی از سیاستهای وزارت بهداشت در دولت مردمی یاد کرد و افزود: از ضعفهای صنایع داروسازی، ناکافی بودن صادرات است. رئيس جمهور در مذاکرات دوجانبه و چندجانبه و در دیدار با مقامات شماری از کشورها، زمینه افزایش صادرات دارو و تجهیزات پزشکی را فراهم کرده اند و با چنین امکانی لازم است همزمان با رشد تولید، شاهد افزایش صادرات نیز باشیم.
وزیر بهداشت با بیان این که بسیاری از مشکلات حوزه دارو مستقیما ناشی از تحریم و عدم امکان انتقال منابع ارزی است، گفت: مشکلات حوزه دارو با تعامل و همکاری شرکتهای دارویی، شرکتهای پخش و بیمهها و دیگر سازمانهای مرتبط، کاهش یافته است.
گفتنی است در این نشست، اعضای هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به بیان مسائل خود در تامین دارو و تجهیزات پزشکی پرداختند.