غلامرضا صالحی ظهر امروز در دیدار با بخشداران و دهیاران تربت حیدریه اظهار کرد: برای روستاهای هدف گردشگری پذیر که قابلیت گردشگری و بافت ارزش در شهرستان هستند دهیاران با بنیاد مسکن صورتجلسه امضا و منعکس کنند، ما هم با میراث فرهنگی در لیست روستاهای هدف گردشگری برای تامین اعتبار در سال ۱۴۰۲ قرار میدهیم چرا که از ضوابط و مقررات در برنامه ششم توسعه است.
وی تصریح کرد: روستاهایی که برای جدول گذاری و زیرسازی نیاز به قیر تهاتری دارند با فرماندار و بنیاد مسکن در صورتجلسهای برآورد قیر را اعلام و ما از محل سهمیه مازاد تا پایان شهریور تامین قیر میکنیم.
صالحی بیان کرد: برای ساخت سازهای خارج از محدوده درخواست بدهند تا در کمیته تصویب الحاق به روستا شوند، در عین حال برخی در اراضی شخصی و خارج از طرح است و اگر بتوانید در فرمانداری و جهاد صورتجلسه کنید و جهاد آن را بلامانع اعلام کند ما هم مشکلی نداریم، اما مجوز جهاد لازم است.
وی به گلایه دهیاران و بخشداران به موضوع ۳۰ و ۷۰ درصد در برخی روستاها اشاره کرد و گفت: در روستاها و در اراضی ملی ساخت و ساز انجام شده و اگر ما ورود میکنیم برای حل موضوع است که باید یا از منابع طبیعی شکایت کنید و از اراضی ملی خارج کنید و اگر امکان آن نیست با کمک بنیاد مسکن مشکل را حل کنید.
معاون بنیاد مسکن افزود: بر همین اساس با همکاری مردم این زمینها قیمت گذاری میشود، بگونهای که هر کارشناسی اهالی میخواهند بیاورند و کارشناسی کنند و به هر میزان مبلغ اعلام شد ۳۰ درصد آن را پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه این ۳۰ درصد هم برای افرادی که مشکل مالی دارند ۱۲ ماهه تسقیط میشود، گفت: زمینهای زیر هزار متر چنین موضوعی ندارد و فقط هزینه خدمات فنی مهندسی را دریافت میکند.
صالحی بیان کرد: در عین حال اگر جایی بنیاد مسکن زمین تملک دارد و افراد توانایی وجه پرداخت زمین را ندارند، ما قرارداد واگذاری نمیدهیم، ولی اجازه بهرهبرداری به صورت ۹۹ ساله میدهیم و حتی برای ساخت علاوه بر پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی و در برخی موارد پرداخت تسهیلات دو درصد ۱۰۰ میلیون تومانی بانک رسالت، مبلغ ۵۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت میکنیم.
وی با انتقاد از کسانی که در روستاها سوداگری میکنند، گفت: با سوداگری در حوزه مسکن مخالفیم، برخی افراد قرارداد واگذاری میگیرند و چند روز بعد در بنگاه با قیمت بالاتر میفروشند.
صالحی گفت: کسی که بخواهد در روستا خانه بسازد کمکش میکنیم ولیلا کسی که بخواهد از موقعیت روستا سواستفاده و سوداگری کند مخالفیم.
وی با بیان اینکه درآمد حاصله بنیاد مسکن در همان روستا هزینه میشود، افزود: سهمیه قیر در اختیار فرماندار و اولویت توزیع و انتخاب روستا با فرمانداری است و اگر سهمیه قیر شهرستان تمام شده و روستایی بدون قیر تهاتری مانده صورتجلسه کنید تا از سهمیه مازاد تا شهریور تامین قیر شود.
اختصاص بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به طرح هادی روستاهای تربتحیدریه، زاوه و مه ولات
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از اختصاص صد میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای اجرای طرح هادی روستایی برای شهرستانهای تربتحیدریه، زاوه و مه ولات در استان خراسان رضوی خبر داد.
غلامرضا صالحی در جمع دهیاران سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات در دانشگاه تربتحیدریه برگزار شد، گفت: ۳۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از این اعتبار برای تربتحیدریه،۳۴میلیارد و ۳۰۰میلیون برای زاوه و ۲۹میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای شهرستان مهولات در نظر گرفته شد.
وی افزود: ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و بقیه از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲ استانی خراسان رضوی تامین خواهد شد.
صالحی در ارتباط با موضوع تامین قیر رایگان برای روستاها نیز اظهار کرد: مقرر شده است دهیاران بابت آسفالت روستاها هیچ مبلغی نپردازند و در مقابل از محل قیر تهاتری هزینه آسفالت روستای خود را تسویه کنند.
وی ادامه داد: روستاهایی مشمول این مصوبه میشوند که زیرسازی و جدولگذاری در آنها انجام و مهیای آسفالت است که در این رابطه لیست آنها را دهیاران با کمک بنیاد مسکن شهرستان به ستاد مرکزی اعلام تا قیر مورد نیاز آنها را در اختیارشان قرار دهیم.
صالحی اظهار کرد: با اختصاص قیر رایگان آسفالت روستاهای مورد نظر تربت حیدریه، زاوه مه ولات تا پایان شهریور امسال انجام شود.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تفاوت قیمت قیر تهاتری در بازار آزاد و نرخ دولتی آن خطاب به دهیاران گفت: اجازه ندهید کار تعطیل و پیمانکار با این قیر سود مضاعفی نصیبش شود.
محسن زنگنه افزود: آنچه که در مجلس پیگیر آن بوده و هستیم؛ اختصاص قیر تهاتری برای شتاب گرفتن عمران روستایی و رفع مشکل روستاییان است.