اعلام آمادگی کشورهای عراق و ارمنستان برای استفاده از محصولات دانش بنیان کردستان

استاندار کردستان اعلام کرد: روابط خارجی کردستان تنها با اقلیم کردستان و عراق محدود نمی‌شود و ارمنستان هم برای تعامل و استفاده از ظرفیت محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام آمادگی کرده است.

 اسماعیل زارعی‌کوشا استاندار کردستان پیش از ظهر امروز در جلسه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان استان کردستان اظهار کرد: توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، خانه‌های خلاق و مراکز رشد از مهمترین دغدغه‌های دولت سیزدهم است.

او نقش دبیرخانه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در تحقق سیاست‌های دولت در این حوزه را مهم ارزیابی کرد و با تاکید بر تقویت جایگاه آن، افزود: هدف‌گذاری و اولویت‌بندی مسائل این حوزه و پیگیری براساس این اولویت‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: انجام مسائل ملی مبتنی بر قانون است، اما با وجود قانون‌گذاری مطلوب در این حوزه، اما با خلأ و مشکلاتی برای اجرا روبرو هستیم.

زارعی‌کوشا انجام اقدامات کارشناسی برای احصای مشکلات از سوی مجموعه پارک علم و فناوری را ضروری دانست و افزود: اولویت اصلی ستاد دانش‌بنیان در استان باید رفع مشکلات موجود باشد و با ارائه راهکار‌های مناسب و جایگزین موانع پیش‌رو را برداشته و تسهیلگری لازم انجام دهد.

او تصریح کرد: مرجع اصلی شرکت‌های دانش بنیان باید دانشگاه‌ها باشد و مهم‌ترین وجوه مورد نیاز توجه ویژه به این حوزه است.

استاندار کردستان بر اطلاع‌رسانی بیشتر در زمینه اقدامات انجام گرفته در حوزه دانش‌بنیان‌ها در استان تاکید کرد و گفت: تعامل و ارتباط نزدیک بین شرکت‌های دانش‌بنیان و دستگاه‌های اجرایی امری ضروری است و در این راستا باید راهکار‌های علمی و عملیاتی ارائه شود.

زارعی‌کوشا عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان، باید محصولات دانش‌بنیان تهیه و توزیع شود و در این راستا اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت بگیرد.

او اذعان کرد: ظرفیت اقلیم کردستان و مرز در استان کردستان باید در این حوزه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد چرا که اقلیم کردستان به دنبال این است که تمام نیاز‌های خود را در ایران و به ویژه از استان کردستان برآورده کند.

استاندار کردستان با بیان اینکه در ارتباط با اقلیم کردستان هیچ گونه محدودیتی نداریم، افزود: روابط خارجی کردستان تنها با اقلیم کردستان و عراق محدود نمی‌شود و ارمنستان هم برای تعامل و استفاده از ظرفیت محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام آمادگی کرده است.

زارعی‌کوشا اذعان کرد: پارک علم و فناوری کردستان باید بیش از پیش فعال شود و ظرفیت‌های استان را شناسایی و زمینه شکوفایی هرچه بیشتر آن‌ها را فراهم کند.

او برگزاری جلسات فعال با بانک‌ها در راستای حمایت بیشتر از حوزه دانش‌بنیان استان را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: ظرفیت‌سازی پارک علم و فناوری در سطح شهرستان‌های استان پیگیری و تمرکز از سطح سنندج برداشته شود.

 شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان به ۲۰۰ واحد افزایش می‌یابد

بابک سوری رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در این جلسه  به محور‌های اصلی قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد و گفت: تقویت مالی و اعتباربخشی به نهاد عمومی غیردولتی صندوق نوآوری و شکوفایی در کشور و همچنین صندوق‌های پژوهش و فناوری برای حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان، ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های لازم برای پارک‌های علم و فناوری و پشتیبانی از آن‌ها برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، تسهیل فرآیند تبدیل ایده به محصول و تولید ثروت در کشور، آسان‌سازی ورود اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی به عرصه تولید محصولات نوآورانه و فناورانه و الزام و ترغیب دستگاه‌های دولتی و نهاد‌ها و موسسات عمومی به استفاده از محصولات تولید شده شرکت‌های دانش بنیان استان از محور‌های اصلی این قانون است.

به گفته رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان، با وجود گذشت بیش از یک سال از این قانون، دستگاه‌هایی در کردستان این قانون را اجرا نمی‌کنند که انتظار داریم تمهیدات لازم در این خصوص انجام شود.

سوری مساعدت حقوقی و قانونی مرتبط با علم و فناوری و کمک به رفع اختلافات در این حوزه دیگر را هدف و محور اصلی قانون جهش تولید دانش بنیان عنوان کرد و گفت: توسعه تجاری‌سازی فناوری‌های راهبری و مولدسازی و بکارگیری منابع استانی در جهت تقویت فعالیت‌های نوآورانه واحد‌های فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر محور‌های اصلی این قانون است.

او به راهبرد‌های پارک، علم و فناوری در راستای تحقق قانون جهش تولید دانش‌بنیان گریزی زد و گفت: راهبرد کلان، راهبرد توسعه زیرساخت فیزیکی، راهبرد پذیرش و استقرار واحد‌های فناور راهبرد توانمندسازی و ارائه خدمات، راهبرد حمیات مالی از واحد‌های فناورراهبر توسعه مرکز فناوری، راهبر ارتقای بهره وری، راهبرد تعاملات و همکاری بین الملل، راهبر اقتصادی و راهبرد ارزیابی واحد‌های فناور در این راستا مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته او، در راستای عملیاتی کردن راهبرد توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، سال گذشته یک هزار و ۸۲۲ مترمربع بود که برنامه ما برای امسال رساندن این عدد به ۱۴ هزار و ۱۶۳ مترمربع است.

رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان خاطرنشان کرد: فضا‌های کالبدی ایجاد شده تا پایان سال گذشته ۶ هزار و ۸۰۰ مترمربع بوده که براساس هدف‌گذاری انجام گرفته این مهم به ۱۳ هزار و ۶۹۵ مترمربع ارتقا پیدا می‌کند.

سوری در ادامه به راهبرد پذیرش و استقرار واحد‌های فناور و دانش‌بینان هم گریزی زد و گفت: سال گذشته ۱۵۱ واحد فناوری و دانش بنیان در استان فعال بود که برنامه‌ریزی ما رسیدن این تعداد به ۲۰۰ واحد تا پایان امسال است که در ۴ ماهه امسال ۲۵ واحد آن عملیاتی شده است.

او از برنامه ریزی برای افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک از ۳۹ پارک در سال گذشته به ۵۰ شرکت تا پایان امسال خبر داد و افزود: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در استان تا پایان سال گذشته ۵۴ شرکت بود که این تعداد تا پایان امسال به ۷۰ شرکت می‌رسد.

رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان در ادامه به مشکلات توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و واحد‌های فناور در استان کردستان و راهکار‌های رفع آن‌ها اشاره کرد و گفت: کندی روند واگذاری زمین مورد نیاز یکی از مشکلات پارک است بطوریکه تا کنون هیچ بروندادی به پارک علم و فناوری کردستان ابلاغ نشده است.

به گفته سوری، دشواری‌های تعاملات واحد‌های فناور و دانش بینان با دستگاه‌های اجرایی و موسسات دولتی و بانک‌ها، موانع توسعه مراکز رشد نوآوری و خانه‌های خلاق در شهرستان‌ها و تاخیر در اجرای مصوبات سفر از مشکلات در این حوزه است.

رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان خواستار واگذاری فضا‌های مازاد دستگاه‌های اجرایی استان به پارک از محل اجرای طرح مولدسازی، واگذاری ۱۵ هکتار زمین به پارک از محل زمین‌های شهرک سرنجیانه شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.