پاکاری مدیر امور باغی استان فارس اظهار کرد: برداشت انواع مختلف میوههای هستهدار شامل هلو، شلیل، شفتالو، زردآلو، آلو گیلاس، آلبالو و گوجه باغی از ۹ هزار هکتار از باغات فارس در حال انجام است.
او پیش بینی کرد: کاهش سرمازدگی امسال موجب افزایش ۲۵ درصدی برداشت میوههای تابستانی در فارس شود.
مدیر امور باغی استان فارس گفت: بهطورکلی مهمترین مناطق تولید انواع میوههای هستهدار در استان فارس، شهرستانهای سپیدان، بوانات، سرچهان، آباده، خرم بید، اقلید، شیراز، کوار، داراب و استهبان است که میوههایی از جمله هلو، شلیل و شفتالو در باغات این شهرستانها برداشت میشود.
پاکاری اضافه کرد: سایر محصولات مانند گوجه باغی، گیلاس و آلبالو نیز بهصورت مخلوط با سایر درختان یا در حاشیه باغهای اصلی کشت میشود.
او ادامه داد: محصولات هلو و شلیل بر اساس منطقه و نوع رقم از اوایل خرداد تا اواخر شهریور بهصورت تدریجی به بازار عرضه میشود.
مدیر امور باغی استان فارس بیان کرد: ارقام ردهون، آلبرتا، زعفرانی زودرس و دیررس و انجیری به ترتیب از اوایل خرداد تا اواخر شهریور و انواع آلو و آلوی قطره طلا نیز در شهرستانهای بوانات، اقلید، سپیدان، خرم بید، داراب، کوار و شیراز برداشت میشود.
او اظهار کرد: مهمترین رقم تولیدی آلو، آلوی بخارای بوانات است که در اواخر شهریور برداشت و پس از فرآوری بهعنوان محصول خشک قابل نگهداری و روانه بازار مصرف میشود.
پاکاری ادامه داد: شهرستان خرم بید نیز از دیگر مناطق تولیدکننده آلوی خشک در بوانات است.
پاکاری افزود: ارقام تازه خوری نیز شامل انواع آلو سیاه شابلون، آلوی سانتروزا و کالیفرنیا از اوایل خرداد تا اواخر شهریور برداشتشده و رقم آلوی مریلند نیز بهعنوان یک رقم مطلوب برای تهیه خشکبار و نیز تازه خوری تولید و روانه بازار مصرف میشود.
مدیر امور باغی استان فارس اضافه کرد: دیگر محصول مهم استان زردآلوی قیسی است که در شهرستانهای آباده، اقلید، استهبان، شیراز سپیدان، مرودشت و جهرم تولید میشود.
او تصریح کرد: ارقام مختلف زردآلو قیسی مانند تخم گردی، خیاری، نصرتی و کتانی است که از اوایل خرداد تا اواخر مرداد برداشت و به بازار مصرف عرضه میشود.
امسال ۵۰ هزار تن سیب بهاره در استان فارس برداشت شده است.
پاکاری مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: امسال ۵۰ هزار تن انواع سیب بهاره شامل ارقام گلاب، سیب ترش مصری و سیب محلی از بیش از ۶۰۰ هکتار باغهای استان برداشت شده است.
او بیان کرد: عمده ارقام سیب ترش در شهرستانهای شیراز، جهرم، کازرون و سپیدان تولید میشود.
پاکاری تصریح کرد: برداشت سیب ترش در فارس از اوایل اردیبهشت آغاز شده و تا اواخر خرداد ادامه داشت.
ترش مصری و ترش شیرازی ۲ رقم مرغوب سیب ترش در فارس است که از باغهای شیراز، سپیدان و اقلید برداشت میشود.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز شمالی از آغاز برداشت سیب گلاب از باغات این منطقه خبر داد.
ابراهیم عسکری رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز شمالی اظهار کرد: برداشت سیب گلاب از سطح ۷۰۰ هکتار از باغات منطقه کامفیروز شمالی در مرودشت آغاز شده است.
او بیان کرد: در منطقه کامفیروز شمالی به دلیل ارتفاع از سطح دریا و شرایط آب و هوایی مناسب، سیب گلاب تولیدی از کیفیت مناسبی برخوردار است.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز شمالی افزود: رقم موجود در منطقه بیشتر از نوع کهنز است و پیش بینی میشود بیش از ۱۴ هزار تن سیب گلاب تولید شود.
عسکری ادامه داد: سیب گلاب خاصیت ماندگاری در انبار به مدت کوتاهی دارد به صورت تازه، روانه بازار میشود.
او افزود: سیب گلاب تولید شده در منطقه کامفیروز شمالی، به صورت سالم است و باغداران جز در مواقع ضروری از سموم شیمیایی استفاده نمیکنند.
برداشت جو از مزارع شهرستان سرچهان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان از آغاز برداشت جو از سطح ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع سرچهان خبر داد.
علی موسی پور جشنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان اظهار کرد: عملیات برداشت جو به وسیله ۱۴ دستگاه کمباین، از ابتدای تیرماه آغاز شده است و به مدت یک ماه ادامه دارد.
او با بیان اینکه میانگین برداشت جو در هکتار ۲.۷ تن است، تصریح کرد: پیش بینی میشود امسال بیش از ۱۱ هزار و ۳۴۰ تن محصول جو در سرچهان برداشت شود. مجموع سطح زیر کشت محصولات شتوی در این شهرستان ۸ هزار هکتار است.