منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت اظهار کرد: به منظور اجرای طرح افزایش تولیدات آبزیان، عملیات رها سازی ۱۶ هزار و ۷۰۰ قطعه بچه ماهی کپور و آمور در دریاچه سد درودزن انجام شد.
او افزود: اجرای این طرح باعث افزایش تصفیه بیولوژیک و شفافیت آب، تولید گوشت سفید و اشتغال اعضای تعاونی صیادان بومی منطقه میشود.
امیریان بیان کرد: رهاسازی بچهماهی در دریاچه سدها و رودخانه ها، در افزایش سرانه مصرف آبزیان در نقاط مختلف، ترویج ماهیگیری تفریحی، راهاندازی صنعت توریسم و رونق گردشگری نقش بسزایی دارد.
کاشت گوجه فرنگی پاییزه در فراشبند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از کاشت مزارع گوجه فرنگی در این شهرستان به صورت نشایی و با استفاده از سیستمهای آبیاری تحت فشار خبر داد.
امیر ارسلان حق شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند اظهار کرد: کشت نشایی علاوه بر کوتاه کردن دوره رشد گیاه در مزرعه موجب کاهش ریسک تولید محصولات کشاورزی نیز میشود.
این مقام مسئول گفت: پیش بینی میشود ۴۰۰ هکتار گوجه فرنگی پاییزه در شهرستان فراشبند کاشته شود و میزان ۲۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی از این مزارع برداشت و روانه بازار شود.
حق شناس اضافه کرد: گوجه فرنگی در دهه اول مرداد ماه کشت و در نیمه دوم آبان ماه از مزارع این شهرستان برداشت میشود.
او افزود: جهت جلوگیری از تنشهای گرمایی و تلف نشدن نشاهای تازه کشت شده از لیوانهای فیبری بر روی نشاهای تازه کشت شده استفاده میکنند و پس از ۲ هفته که نشاها رشد کردند لیوانهای فیبری را جمع آوری میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی بیضا با اشاره به میانگین تولید ۱۵ تن محصول در هر هکتار گفت: امسال میانگین عملکرد باغهای هلو نسبت به پارسال افزایش نزدیک به ۲ برابری دارد.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی بیضا با اشاره به برداشت هلو در سطح ۳۵ هکتار از باغهای این شهرستان اظهار کرد: این سطح نسبت به پارسال ۶ درصد افزایش داشته است.
او بیان کرد: برداشت هلو از اواخر خرداد ماه شروع شده و تا اوایل شهریور ماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی بیضا با اشاره به میانگین تولید ۱۵ تن محصول در هر هکتار افزود: امسال میانگین عملکرد باغهای هلو نسبت به پارسال افزایش نزدیک به ۲ برابری دارد.
مویدی، علل این افزایش عملکرد را بیشتر تحت تاثیر کاهش خسارت سرمازدگی بهاره، شرایط اقلیمی مناسب، دانش فنی کارشناسان و باغداران و همچنین آب و خاک برشمرد.
او تصریح کرد: پیش بینی میشود بالغ بر ۵۲۵ تن محصول هلو برداشت و روانه میادین میوه و تره بار بیضا و استانهای همجوار شود.
مدیر جهاد کشاورزی بیضا گفت: ارقام هلوی کشت شده در شهرستان شامل زعفرانی، آلبرتا، ردهاون و محلی است.
این مقام مسئول گفت: عمده این میوههای سردرختی برای تازهخوری مصرف میشود و میوههای پا درختی و درجه ۳ برای تهیه لواشک، ترشی، برگه هلو و ترشک استفاده میشود.
جذب ۹۷ میلیارد ریال تسهیلات بخش کشاورزی شهرستان مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت از جذب تسهیلات، بیش از سهمیه ابلاغی، در شهرستان مرودشت خبر داد.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال جوانان در حوزه کشاورزی ۹۷ میلیارد ریال از محل اعتبارات بند ب تبصره ۱۶ به تعداد ۳۹ نفر، تسهیلات پرداخت شده است.
او افزود: پرداخت تسهیلات به بیش از ۳۸ نفر به صورت خویش فرمایی و هر نفر معادل یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، در زمینههای گیاهان دارویی، گلخانههای کوچک مقیاس، دامداری و زنبورداری پرداخت گردیده و یک مورد بصورت کارفرمایی با رقمی معادل ۴۰ میلیارد ریال در زمینه صنایع تبدیلی غذایی، پرداخت شده است.
امیریان، با اشاره به ثبت هزار و ۲۶۳ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی شهرستان در سامانه رصد اشتغال در سال ۱۴۰۱ ادامه داد: بر اساس برش شهرستانی، سهمیه این شهرستان هزار و ۲۴۹ نفر بوده است که آمار ثبت شده بیش از برش شهرستانی است.
کاهش کشت ذرت در قیروکارزین
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: پیشبینی میشود سطح زیر کشت ذرت در این شهرستان نسبت به پارسال کاهش ۲۰ درصدی داشته باشد.
محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با بیان اینکه پیشبینی میشود سطح زیر کشت ذرت در این شهرستان نسبت به سال گذشته با کاهش ۲۰ درصدی به هزار هکتار برسد، اظهار کرد: نوسانات قیمت ذرت در پارسال و محدودیتهای منابع آبی از جمله دلایل کاهش سطح زیر کشت این محصول در امسال به شمار میآید.
او بیان کرد: کشت حدود ۸۰۰ هکتار ذرت دانه و نزدیک به ۲۰۰ هکتار علوفهای برآورد میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه عملیات کشت ذرت در شهرستان قیروکارزین از اوایل تیرماه آغاز شده و تا اواخر مرادماه نیز ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: تاکنون کار کشت در بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان بهصورت مکانیزه انجام شده است.
او با بیان اینکه سد سلمان فارسی قیروکارزین بهعنوان یک ظرفیت بزرگ برای بخش کشاورزی در این شهرستان قرار دارد که در صورت ساخت شبکههای آبیاری توانمندی تولید محصولات زراعی افزایش مییابد، افزود: عمده کشت ذرت در مناطقی همچون دشت افزر، دشت کارزین و دشت مبارک آباد انجام میشود.
او با بیان اینکه در کشت ذرت روشهای بی خاکورزی و کم خاکورزی در اولویت است و به آن توجه ویژه میشود، تصریح کرد: باتوجه به خشکسالی و کمبود منابع آبی کشت با رقم مناسب ۷۰۴ ذرت و آبیاری بهصورت نوین نواری به طور خاص توسط کشاورزان دنبال میشود.
۵ استان کشور مقصد دامهای سروستان
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سروستان گفت: در ۴ ماه نخست امسال ۱۰ هزار راس دام سبک زنده از این شهرستان به مقصد ۵ استان کشور بارگیری و حمل شده است.
هومان جلالی دو قزلو با بیان اینکه در ۴ ماه نخست امسال ۱۰ هزار راس دام سبک زنده از این شهرستان به مقصد ۵ استان کشور بارگیری و حمل شده است، اظها کرد: محمولههای دام زنده علاوه بر شهرستانهای این استان به سمت استانهای یزد، کرمان، تهران، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی حمل شده است.
او با بیان اینکه ۱۶۰ محموله پس از صدور گواهیهای حمل از شهرستان سروستان خارجشده است، گفت: گواهیهای مذکور در چهارچوب دستورالعملهای بهداشتی و قرنطینهای و با رعایت شرایط و موازین مصوب جهت پرواربندی یا ذبح در کشتارگاهها صادر شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه شهرستان سروستان با ۱۵۰ هزار رأس دام سبک یکی از قطبهای پرورش دام پرواری در استان فارس است، تصریح کرد: سالانه ۸ هزار تن گوشت قرمز دراین شهرستان تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج استان میشود.
او با اشاره به اینکه نگهداری، خرید و فروش و حملونقل دام بر اساس ضوابط خاص انجام میگیرد، اضافه کرد: پیش از صدور گواهی حمل جهاد کشاورزی و دامپزشکی شهرستان مبدأ هویت دام و صحت پلاککوبی و مواردی دیگر مثل واکسیناسیون و سلامت دام را ارزیابی میکنند.
جلالی دو قزلو با بیان اینکه نقل و انتقال هر نوع دام اعم از گاو، گوسفند، شتر و همچنین فرآوردههای خام دامی بدون اخذ مجوز در داخل و خارج از استان اکیداً ممنوع است، افزود: اقدام خلاف این امر، قاچاق محسوب میشود.
آغاز غوره چینی از باغهای سپیدان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان گفت: کار برداشت غوره در این شهرستان از اوایل مردادماه آغاز شده است.
شهابالدین صالحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان بیان کرد: کار برداشت غوره در این شهرستان از اوایل مردادماه آغاز شده و پیشبینی میشود تا پایان این ماه نزدیک به ۵ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار شود.
او ادامه داد: هرساله نزدیک به ۳۰ درصد محصول، از ۵ هزار هکتار از تاکستانهای دیم این شهرستان بهصورت غوره برداشت میشود.
صالحی تصریح کرد: مابقی محصول تاکستانهای دیم شهرستان سپیدان بهصورت انگور جهت مصارف تازه خوری و یا تبدیل به کشمش، مویز و دیگر محصولات فرآوریشده توسط صنایع غذایی برداشت میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه همه تاکستانهای شهرستان سپیدان دیم است و محصولات سالمی روانه بازار مصرف میکند، اضافه کرد: این باغات اغلب در اراضی شیبدار ساخته شدهاند که نقش ویژهای در حفاظت از آب و خاک در برابر فرسایش دارند.
صالحی عمده باغات تاک شهرستان سپیدان را از ارقام عسکری، ریش بابا، شیرازی و سیاه سمرقندی دانست و افزود: این ارقام علاوه بر تطابق و سازشپذیری با شرایط دیم و مقاومت بالا نسبت به آفات و بیماریها، از طعم، مزه و بازارپسندی رضایت بخشی نیز برخوردارند.