مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: تنها راه حل مشکلات به خصوص در حوزه اقتصاد اتخاذ رویکرد‌های تعاملی، منطقی و علمی بوده که مسیر آن از دانشگاه می‌گذرد.

 ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در دیدار با فعالان اقتصادی در حوزه صنعت، معدن، گردشگری استان گفت: نوید این که باید در یک چرخش تحول آفرین در حوزه اقتصاد به سمت و سوی دیگری حرکت کنیم توسط تمام فعالان اقتصادی در حوزه صنعت، معدن گردشگری و سایر حوزه‌ها داده می‌شود.

او با اشاره به اجرای طرح بورسیه صنعتی در استان افزود: یکی از اضلاعی که در این طرح به آن اشاره شده دانشگاه بوده و همچنان که امام (ره) فرموده‌اند "دانشگاه مبدأ همه تحولات است".

ذاکریان با بیان اینکه دستگاه‌های حاکمیتی باید به این موضوعات که امروز نیاز جامعه، بازار کار و صنعت چه بوده توجه جدی داشته باشند، یادآور شد: نباید به گونه‌ای عمل شود که دانشجویان کد رشته‌هایی را از روی الزام انتخاب کنند و چند سال را برای تحصیل در این رشته بگذرانند و پس از آن بازار کاری برای آن رشته وجود نداشته باشد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: طرح بورسیه صنعتی طرحی موفق خواهد بود، چون به نقطه بالاتر و بهینه‌تر از وضع کنونی حرکت می‌کند.

او با اشاره به اینکه رویکرد تعاملی و علمی بودن در این طرح لحاظ شده است، گفت: این رویکردی است که می‌تواند ما را از شرایط فعلی نجات دهد و تنها راه حل مشکلات این کشور اتخاذ رویکرد‌های عقلانی، منطقی و علمی بوده که مسیر آن هم از دانشگاه می‌گذرد.

ذاکریان با بیان اینکه ضلع بعدی این طرح دانشجویان می‌باشند، بیان داشت: دانشجویان در واقع مخاطبان خاص نسل آینده بوده که سرنوشت کشور را تعیین می‌کنند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی  ادامه داد: به طور حتم اگر از گذشته چنین طرح بورسیه پیش بینی می‌شد به طور دقیق‌تر با استعداد‌ها و پتانسیل‌ها برخورد شده و از آن‌ها استفاده می‌شد تا بهره‌وری را در کشور افزایش می‌داد.

او یادآور شد: در سازمان‌ها و کارخانجات افراد زیادی به‌کارگیری می‌شوند و در واقع تعداد نیروی انسانی زیادی وجود دارد، اما عموماً این سازمان‌ها روی تعداد محدودی می‌چرخد و روی پایه‌های چندین شخص استوار هستند به طوری که اگر هر کدام از آن‌ها به هر دلیلی بخواهند از آنجا بروند آن سازمان دچار نقصان می‌شود.

ذاکریان گفت: عدم وجود این گونه افراد نخبه و علمی واحد صنعتی و تولیدی را دچار آسیب می‌کند بنابراین باید اهمیت دانشجویان امروز را فوق‌العاده جدی گرفت و از مهاجرت آن‌ها پیشگیری کرد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی  با اشاره به اینکه دو نوع مهاجرت توسط نخبگان اتفاق می‌افتد که یکی از آن‌ها مهاجرت به دیگر استان‌ها است، بیان داشت: شاید در نگاه نخست بگوییم که این افراد در جغرافیای ایران حضور دارند، اما باید این را در نظر داشته باشیم که بعد از یک یا دو دهه استان از نظر ظرفیت نخبگانی خالی خواهد شد و باید نیازمند سایر استان‌ها باشیم بنابراین باید جذابیت‌ها را آنقدر افزایش داده که نه تنها افراد نخبه سرزمین مادری خود را ترک نکنند بلکه سایر افراد نخبه را نیز به استان دعوت کنیم.

او یکی از مهم‌ترین موضوعات در زندگی اجتماعی را شأن و جایگاه اجتماعی که یکی از ابعاد آن بلاشک شغل و کار است عنوان کرد و گفت: شغلی که در شأن فرد، با توجه به استعداد‌های و پتانسیل‌هایش و مهم‌تر از همه شغل نه به عنوان سرگرمی بلکه شغل به عنوان وسیله‌ای برای سربلندی از نظر اقتصادی هم از نظر جایگاه اجتماعی و هم از نظر اینکه نسل آتی را که بخواهد تربیت کند بتواند یک نسل قدرتمند باشد باید در نظر گرفت.

ذاکریان با بیان اینکه ضلع بعدی این طرح واحد صنعتی است، تصریح کرد: خراسان جنوبی پتانسیل‌های فراوانی دارد، اما همه می‌دانیم که قیمت تمام شده تولید در استان به نسبت سایر نقاط کشور بالاتر است.

او  ادامه داد: بازار‌های تأمین مواد اولیه و حتی بازار فروش کالا‌های تولید شده از خراسان جنوبی فاصله دارند بنابراین اگر همه جا کشور تولید سخت بوده در خراسان جنوبی به مراتب این اتفاق سخت‌تر است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی افزود: در جلسه‌ای حدوداً یک ماه گذشته با حضور رئیس کل دادگستری استان و همچنین بازرس کل استان برگزار گردید، پیشنهاد شد که همه دستگاه‌های اجرایی ملزم شوند تا از تولیدات داخل استان خریداری کنند تا حمایت مؤثری از تولیدکننده داخل استان داشته باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.