در پی هتک حرمت به قرآن، کتاب مقدس مسلمانان و سوزاندن آن در مقابل یک مسجد در سوئد واکنش‌های زیادی از اقصی نقاط جهان صورت گرفت و آن را مخالف ادعای آزادی بیان غرب خواندند.

روز چهارشنبه مصادف با روز عید قربان که جزء اعیاد مشترک مسلمانان در جهان است، یک فرد اصالتا عراقی با اجازه پلیس و تحت عنوان "آزادی بیان" اقدام به سوزاندن قرآن در مقابل یک مسجد کرد.

در پی هتک حرمت به کتاب مشترک مسلمانان موجی از واکنش‌ها و محکومیت‌ها از سوی کشور‌های مسلمان، غیر مسلمان، سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی به راه افتاد، اما همچنان شاهد سکوت برخی رسانه‌ها و کشور‌های غربی نسبت به این اتفاق هستیم.

محکومیت شدید کشور‌های اسلامی، از عربستان تا مصر 

جمهوری اسلامی ایران در اعتراض به این اقدام، کاردار سفارت سوئد را در غیاب سفیر این کشور به وزارت امورخارجه احضار کرد؛ وزیر امورخارجه کشورمان نیز در واکنش به سوزاندن قرآن در این کشور در توییتی نوشت: دموکراسی و آزادی خواندن این رفتارها، فقط و فقط مشوق تروریسم و افراط‌گرایی است، دودش قبل از هر طرفی به چشم غرب خواهد رفت.

عربستان سعودی جزء اولین کشور‌هایی بود که نسبت به این اقدام هتاکانه واکنش نشان داد؛ وزارت خارجه این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اعمال نفرت انگیز و مکرر را نمی‌توان با هیچ توجیهی پذیرفت و این اقدامات آشکارا به نفرت پراکنی و نژادپرستی دامن می‌زند و مستقیما با تلاش‌های بین المللی برای گسترش ارزش‌های تسامح، اعتدال و نفی افراط گرایی در تضاد است همچنین احترام متقابل روابط بین ملت‌ها و کشور‌ها را تضعیف می‌کند.

در ادامه وزارت امور خارجه اردن نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: سوزاندن قرآن کریم یک عمل نفرت خطرناک و مظهر اسلام‌هراسی است که به خشونت و توهین به ادیان دامن می‌زند و نمی‌توان آن را نوعی آزادی بیان تلقی کرد؛ این وزارتخانه خواستار توقف این گونه رفتار‌ها و اقدامات غیرمسئولانه، لزوم احترام به نماد‌های مذهبی و خودداری از اعمال و اقداماتی شد که به نفرت و تبعیض دامن می‌زند.

کویت نیز جزء آن کشور‌هایی بود که با صدور بیانیه این اقدام هتاکانه را به شدت محکوم کرد ونگرانی عمیق خود را از این بابت ابراز کرد؛ در بیانیه کویت آمده که این امر احساسات مسلمانان را در سراسر جهان تحریک می‌کند، وزارت خارجه کویت بر موضع اصولی و قاطع کشور کویت تاکید کرد و از جامعه بین‌المللی و دولت‌های کشور‌های ذیربط خواست تا مسئولیت سریع برای کنار گذاشتن احساسات، نفرت، افراط گرایی و تعصب مذهبی بر عهده بگیرند و برای جلوگیری از این تجاوزات که نماد‌ها و مقدسات مسلمانان را هدف قرار می‌دهد، تلاش کنند.

وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه‌ای هتک حرمت قرآن کریم توسط یک افراطی در استکهلم سوئد را محکوم کرد، این وزارت خانه در بیانیه‌ای مطبوعاتی، سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم را تجاوز آشکار به اصول حقوق بشر، ارزش‌های تسامح، دموکراسی و همزیستی مسالمت آمیز میان پیروان همه ادیان دانست.

بر اساس این بیانیه، این اقدام نژادپرستانه کاملاً با آزادی بیان در تضاد است و احساسات میلیون‌ها مسلمان در جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مصر نیز نگرانی خود را در مورد این حادثه و هتک حرمت به قرآن ابراز و در بیانیه‌ای اعلام کرد: اقدام یکی از راست گرایان افراطی در سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم درشهر استکهلم سوئد را محکوم می‌کنیم و در مورد گسترش اقداماتی که باعث بی حرمتی به ادیان و تشدید خشونت‌ها شود، هشدار می‌دهیم.

امارات، اما در واکنش به این هتک‌حرمت به قرآن کریم در سوئد، سفیر این کشور را احضار کرد.

الازهر مصر نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: ما مسئولیت کامل تکرار هتک حرمت به مقدسات اسلامی و تحریک مسلمانان در سراسر جهان را متوجه مقامات سوئدی می‌دانیم.

 ترکیه، عراق، مراکش، وزارت امور خارجه قطر، مجمع جهانی علمای مسلمان، گروه انصارالله و جنبش حماس در بیانیه‌های مشابه این اقدام هتاکانه را محکوم کردند.

واکنش سازمان ملل و اتحادیه روپا

مرجع عالیقدر شیعیان در عراق با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل درخصوص حادثه آتش زدن قرآن در سوئد اعلام کرد صدور چنین مجوز‌هایی شرم‌آوری مغایر با روح آزادی بیان است.

در پی نامه آیت‌الله سیستانی به گوترش «حسین فواد»، وزیر امور خارجه عراق روز جمعه از تماس تلفنی با دبیر کل سازمان ملل خبر داد، در این گفت‌وگوی تلفنی دبیرکل سازمان ملل متحد این اقدام شنیع را محکوم و تاکید کرد که رویداد و همچنین واکنش‌های عراق و جهان اسلام به آن را دنبال کرده است؛ گوترش با تاکید بر لزوم تلاش برای مقابله با پدیده اسلام هراسی، افزود: پیام مرجع عالیقدر، سید علی سیستانی را دریافت کردم؛ از زحمات ایشان بسیار قدردانی می‌کنم و در پاسخی برای توجه ایشان آماده خواهم کرد.

اتحادیه اروپا نیز روز شنبه با صدور بیانیه‌ای، سوزاندن قرآن کریم در سوئد را رد و تصریح کرد: این اقدام به هیچ وجه انعکاس‌دهنده نظرات اتحادیه اروپا نیست.

اولین واکنش مقامات سوئدی به قرآن سوزی در این کشور

اولف کریسترسن، نخست وزیر سوئد در اولین واکنش خود به قرآن سوزی با مجوز پلیس در کشورش در کنفرانسی مطبوعاتی بدون آنکه چنین اقدامی را محکوم کند، صرفا خواستار آرامش شد و تنها حمله به سفارت کشورش در بغداد را غیرقابل قبول دانست.

این اولین بار نیست که مقامات سوئد به بهانه احترام به آزادی بیان اجازه هتک حرمت به قرآن کریم را می‌دهند، پلیس سوئد پیش از این در ژانویه به راسموس پالودان، یکی از راست گرایان افراطی محکوم به جنایات نژادپرستانه اجازه داده بود، برخی نسخه‌های قرآن کریم را آتش بزند.

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با برنا، سابقه سوئد را در توهین به مقدسات اسلام طولانی خواند و تصریح کرد: سوئد به عنوان کشوری که سال‌ها به عنوان مهد آزادی بیان و اندیشه مطرح می‌شود مخالفت جدی خود را با دو میلیارد و نیم مسلمان و بیش از ۵ میلیارد موحد اعلام کرد، ضمن اینکه در این کشور هر گونه فعالیت‌های همجنس گرایی که مخالف همه ادیان توحیدی است آزاد است و مخالفت با این موضوع ضد فطری به عنوان مخالفت با آزادی سرکوب می‌گردد. اما متاسفانه موضوع مخالفت با قرآن به عنوان یک روش معمول به نام آزادی بیان مطرح شده است.

سوزاندن قرآن کریم مجاز، اما آتش زدن پرچم همجنسگرایان ممنوع!

سیاست یک بام و دوهوا و استاندارد دوگانه غرب تنها منحصر به تروریسم نیست بلکه رویکرد آن‌ها درخصوص ادیان و اعتقادات نیز به همین شکل است، با وجود اینکه کشوری مانند سوئد سوزاندن قرآن را در راستای "آزادی‌بیان" می‌خواند، اما سوال این است که آیا سوزاندن پرچم همجنس‌گرایان را نیز در این زمره قرار می‌دهد یا خیر.

آزادی بیان

یکی از مواردی که ادعا‌های فریبنده غرب را درخصوص مفهموم "آزادی‌بیان" نقض می‌کند ماجرای محکومیت یک مرد آمریکایی اهل ایالت «آیوا» است که به دلیل آتش زدن پرچم همجنسگرایان به ۱۶ سال زندان محکوم شد، اما بخش جالب ماجرا آنجا است که دادگاه علت صدور این حکم را عدم پیروی از آزادی‌بیان خوانده است.

مطرح کردن اغراق درباره شمار قربانیان هولوکاست ممنوع!

صحبت درباره یهودیت و موضوع هولوکاست جزء خط قرمز‌های غرب است، بسیاری از کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه، منکران هولوکاست را به زندان و جریمه نقدی محکوم کرده اند.

هولوکاست

در این راستا مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی اسرائیل و آلمان درباره محکومیت هرگونه انکار هولوکاست را تصویب کرد.

آزادی‌بیان به سبک غربی‌ها

ظاهرا آزادی بیان در کشور‌های غربی صرفا شامل توهین به اسلام، قرآن ومقدسات مسلمانان می‌شود و هر گونه اظهارنظر علیه مسائلی همچون همجنسگرایی که در تمام ادیان توحیدی منع شده و نیز مسائلی مثل هولوکاست و رژیم صهیونیستی مشمول آزادی بیان نمی‌شود!

منبع: فارس

برچسب ها: هتک حرمت ، فرانسه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۰:۰۷ ۱۳ تير ۱۴۰۲
کارل گوستاف چنان قدرتی ندارد که اعتقادات و احساسات دینی و مذهبی دو میلیارد نفر را توسط یک میمون دست آموز به بازیچه بگیرد و نام قانون را بر آن بگذارد. قانون کشورش را و اعتقادات مذهبی مسلمانان جهان را این شاه احمق نمیتواند دست یک میمون درخت نارگیل بدهد تا با آنها سیرک خیمه شب بازی راه بیندازد. در گرداب خوب خودش و میمون دست آموزش و قانون شکسته اش مغروق خواهند شد. خدا اگر اتحاد ما را ببیند چنان قدرتی به ما از خزانه غیبش میدهد که هر بمب اتمی را در مخفیگاه خودشان منفجر کنیم قبل از اینکه بتوانند علیه ما از آن استفاده کنند. اسم اعظم بکند کار خود ای دل خوش باش که به تلبیس و حیل دیو سلیمان نشود.
-
ناشناس
۰۷:۱۰ ۱۳ تير ۱۴۰۲
سیاستمداران کثافت سوئدی خیلی خوب می دانند که دیری نمیگذرد که اسلام دین اول سوئد خواهد بود تمام این فتنه گری هایشان تسکینی برای این دردشان است
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۲:۰۴ ۱۳ تير ۱۴۰۲
چوبشو میخوره
Canada
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۲ تير ۱۴۰۲
اصولاً آزادی غرب
شرطی است
به دانشجوی دکترا .اجازه دفاعیه ندادند .بخاطر قدردانی از سردار دلها در کشور شون