پارسانیا معاون مدیرکل مشارکتهای اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در شانزدهمین رویداد همنا به میزبانی استان یزد برگزار شد گفت: ماموریت اصلی ما توسعه مشارکت اجتماعی جوانان و حمایت از مشارکتهای نهادمند اجتماعی است که در راستای این ماموریت دو موضوع گفتگو با سمنها به منظور شناسایی مشکلات و مسائل و برنامه ریزی برای رفع آنها و همچنین ارائه آموزشهای عمومی و کاربردی به تشکلها و سمنهای جوانان در سطح ملی در اولویت قرار گرفته است.
او افزود: این رویداد بر دو مؤلفه ارتقای کیفیت آموزشهای عمومی تشکلهای جوانان همچنین گفت و گوی چهره به چهره مدیران و کارشناسان حوزه جوانان با فعالان حوزههای اجتماعی و فرهنگی تاکید دارد و تلاش میکند ضمن افزایش مهارتهای عمومی تشکلها و سمنهای جوانان، دغدغهها و مشکلات آنان در استانهای مختلف را شناسایی کند.
پارسانیا اظهارداشت: در سالهای گذشته کارگاههای آموزشی برای توانمندسازی سمنها برگزار میشد، اما بیشتر این کارگاهها در موضوعات تخصصی بودند و همچنین در کارگاههای سطح ملی که با حضور اساتید مجرب ملی برگزار میشد امکان حضور تمامی سمنهای جوانان استانهای کشور وجود نداشت بنابراین در رویکرد جدید تلاش کردیم تا در ابتدا آموزشهای عمومی که نیاز ضروری هر تشکل برای فعالیت است را آموزش دهیم و همچنین امکان بهره مندی تمامی تشکلها از آموزشها را فراهم کنیم که با این هدف رویداد همنا برنامه ریزی شد و مقرر گردید به صورت سلسله وار در تمامی استانهای کشور برگزار شود تا ضمن آشنایی مسئولین حوزه جوانان با مسائل و مشکلات سمنهای استانهای مختلف کشور، آموزشهای عمومی توسط اساتید مجرب ملی به کلیه اعضای سمنها ارائه شود.
پارسانیا گفت: صدور مجوز شبکه نهادهای مردمنهاد برعهده وزارت کشور است و وزارت ورزش و جوانان شبکهسازی تخصصی سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای جوانان را دنبال میکند یعنی با یک همافزایی سمنهای همموضوع دور هم جمع میشوند و در آن موضوع همافزایی صورت میگیرد.
معاون مدیرکل مشارکتهای اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه آموزش تخصصی در رویداد همنا دنبال میشود افزود: شبکهسازی سازمانهای مردمنهاد و تشکلها مطرح شد که با پیگیری انجام شده آییننامه شبکهسازی تخصصی به تصویب ستاد ملی ساماندهی امور جوانان رسید.
او گفت: در این راستا تقاضای سمنها و ادارات کل ورزش و جوانان بررسی و ارزیابی شد که ۱۴ استان معین برای میزبانی از دبیرخانه ملی تعیین شدند و تشکیل دبیرخانههای استانی به صورت انتخابات بود که در هر موضوعی حداقل سه سمن میتواند در شبکهها حضور داشته باشد و حمایت شود.
پارسانیا با بیان اینکه اولویت حمایت به سمت فعالیتهای تخصصی سمنها است افزود: هر سال موضوعات حمایتی اعلام میشود و پیشنهادات را نیز سمنها اعلام میکنند که از طرحهای مصوب در استانها تا سقف ۲۰ میلیون تومان حمایت خواهد شد.
پارسا نیا ادامه داد: یکی دیگر از برنامهها برگزاری جلسات گفت و شنود جوانان با مسئولان در استانها است که باید در دستور کار قرار گیرد تا گره ذهنی جوانان باز شود.
او افزود: این رویداد بر دو مؤلفه ارتقای کیفیت آموزشهای عمومی تشکلهای جوانان همچنین گفت و گوی چهره به چهره مدیران و کارشناسان حوزه جوانان با فعالان حوزههای اجتماعی و فرهنگی تاکید دارد و تلاش میکند ضمن افزایش مهارتهای عمومی تشکلها و سمنهای جوانان، دغدغهها و مشکلات آنان در استانهای مختلف را شناسایی کند.
پارسانیا بااشاره به رویداد نما (نوآوری مشارکت اجتماعی) گفت: در این رویداد از ایدههای یک گروه سه نفر در بازه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال حمایت میکنیم و از ایده خلاقانه و برتر درباره حل مسائل اجتماعی تجلیل میشود.