به گفته کارشناسان، با راه اندازی سامانه سیاق (سامانه یکپارچه احکام قضائی)، زمینه برای ابلاغ و اجرای برخط و آنی احکام قضائی در شبکه بانکی فراهم شده است.

روز گذشته بانک مرکزی با همکاری قوه قضائیه از سامانه سیاق (سامانه یکپارچه احکام قضائی) رونمایی کرد. سامانه سیاق بر اساس ماده ۱۹ و ۲۱ نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و بند الف و ت ماده ۱۱۷ قانون برنامه پنج‌ساله ششم راه اندازی شده است.

سامانه‌ای که معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در خصوص آن گفت: با بهره گیری از سامانه سیاق از این پس با حذف مکاتبات کاغذی و دیوان‌سالاری بین دستگاهی و از طریق گسترش تعاملات الکترونیکی بین نظام بانکی و دستگاه‌های قضائی، کلیه مراحل شناسایی حساب‌ها توسط مرجع قضائی، صدور دستور مسدودی و رفع مسدودی حساب، به صورت آنلاین و در لحظه و در تمام ساعات شبانه روز قابل انجام است.

برخط بودن و حذف کاغذ بازی؛ مزیتی که فرزانی کارشناس امور بانکی با اشاره به آن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این سامانه و این حذف کاغذ بازی تاثیر به سزایی در تحقق عدالت، کاهش زمان رسیدگی و رسیدن نتیجه در پرونده‌های قضائی به نفع مردم خواهد داشت.

سامانه سیاق

این کارشناس امور بانکی گفت: یکی از دغدغه‌های اشخاص در طرح دعوا یا شکایت در مراجع قضائی امکان جابه‌جایی سریع اموال به ویژه از طریق حساب بانکی است. فرد در هر مرحله از رسیدگی و یا حتی بعد از صدور حکم نگران این مسئله خواهد بود که فرد مقابل در این مراحل اموال خود را جابه‌جا کند. با راه اندازی این سامانه پیش‌بینی این فرآیند برخط می‌تواند این دغدغه را تا حد خوبی برطرف کند و حاشیه امنی را برای افراد ایجاد کند.

تسهیل امور یکی دیگر از اهدافی است که سامانه سیاق آن را دنبال می‌کند؛ نکته‌ای که رئیس کل بانک مرکزی محمد رضا فرزین با تاکید برآن گفت: خوشبختانه اجرای این سامانه مهم که با همکاری بانک مرکزی و قوه قضائیه عملیاتی شده است دستاورد‌های بسیار خوبی داشته است و هدف اصلی آن هم تسهیل امور برای عموم مردم است.

در ادامه نیز بالسینی کارشناس امور بانکی در خصوص سایر مزیت‌های راه اندازی این سامانه گفت: راه اندازی سامانه یکپارچه احکام قضائی یا به شکل خلاصه سیاق که روز گذشته رخ داد گام بسیار موثری در گسترش تبادلات آنلاین در مجموعه نظام حاکمیتی است یک خلا جدی در این حوزه در گذشته وجود داشت به طور مثال وقتی احکامی قضائی صادر، حسابی مسدود و یا بنا بود بعد از صدور حکم قضائی رفع مسدودی رخ دهد این فرآیند طولانی بود و حتی تا ۲۰۰ روز طول می‌کشید. به دنبال راه اندازی این سامانه که یکی از اقدامات کلیدی بانک مرکزی است، این فرآیند به شکل آنلاین عملیاتی می‌شود و ظرف چند دقیقه احکام قضائی به شبکه بانکی اعلام خواهد شد. چنین اقدامی امکان وقوع فساد در شبکه بانکی را به سبب برخط شدن کاملا کاهش می‌دهد.

کاهش اطاله دادرسی با سامانه سیاق

او در ادامه بیان کرد: با این سامانه امکان کوتاه شدن فرآیند دادرسی و اطاله دادرسی رقم می‌خورد به سبب این که نظام قضائی می‌تواند به سرعت با سیستم بانکی در ارتباط باشد و در کل گام بسیار مهمی است. در نظام اقتصادی کشور هر چقدر به سمت شفافیت ناشی از اطلاعات آنلاین حرکت کنیم عملا به کارآمدی نظام اقتصادی کشور کمک شایانی می‌شود.

حالا بر اساس اعلام بانک مرکزی، با استقرار سامانه سیاق متوسط اجرای حکم از ۲۰۰ روز در سال ۹۴ به حداکثر ۴ دقیقه در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است سامانه‌ای که علاوه بر افزایش سرعت در امور اعلامی، شفافیت را هم افزایش خواهد داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۱۴ تير ۱۴۰۲
این سامانه برای مهریه خوب جواب میده آقایون بدبخت شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۱۴ تير ۱۴۰۲
خفه شدیم با این همه سامانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۴ تير ۱۴۰۲
هر سامانه ای در کشور هزار مشکل دارد که تا ده سال دیگر هم درست نخواهد شد پس انگار وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۴ تير ۱۴۰۲
ببینیم و تعریف کنیم
Iran (Islamic Republic of)
اسدی
۱۱:۳۶ ۱۴ تير ۱۴۰۲
خاک بر سر ما که یه مسدودی یا رفع مسدودی گاها" تا 200روز زمان می برده !!! مگر چه کاری انجام می دادید که 200روز زمانبر بوده ؟ وقتیکه صدور کارت ملی 3سال و کارت خودرو 6ماه و............زمان می برد دیگه 200روز چیزی نیست !!!1چشم بهم بزنیم یک ثانیه اش گذشته !!!!!!وای بر ما که چه کسانی شده اند همه کاره وتصمیم گیر سرنوشت مردم !!!!حالا خوب شد جامعه جهانی عقلشان رسید ومدیریت جهان را به ما ندادند
Iran (Islamic Republic of)
زاهد
۰۷:۳۹ ۱۶ تير ۱۴۰۲
این خودتحقیری هم در خبر هست هم در نظر شما.
۲۰۰ روز شاید برای یک مورد بوده و گزارش دهنده برای برجسته و مهم جلوه دادن کار خودش حداکثر زمانی که در گذشته فقط شاید یه بار اتفاق افتاده رو برای کل سوال گذشته عنوان کرده.
واما در نظر شما اینکه نگاهی بکنی می بینی که بله دنیا داره مدیریت رو به ایران واگذار می کنه. کیا گفتن اسد باید بره کی گفت نباید بره. نمونه زیاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۴ تير ۱۴۰۲
همه سامانه ها در کشور مشکل دارد و فقط وسیله ای مطمئن برای اختلاسگران دانه درشت هست تا کشور را راحت تر بچاپند
Iran (Islamic Republic of)
اسدی
۱۱:۳۷ ۱۴ تير ۱۴۰۲
درود به شرفت !!!دقیقا" همینه!!!دستاویزی برایه دزدی و رشوه و غارت
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۰:۲۲ ۱۴ تير ۱۴۰۲
سیاق دیگه چیه // یه نقشه جدید برا سرکیسه کردن مردم کشیدید ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۱۰:۲۰ ۱۴ تير ۱۴۰۲
کاش یه سامانه بود که دزدها و مفسدین رو هم شناسایی و از دزدی شون جلوگیری می کرد فقط واسه مردم شاخین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۴ تير ۱۴۰۲
آقایی بساز و بفروش هست و حداقل ده حساب بانکی دارد که در هیچکدام آنها حتی یک میلیون تومان هم وجود ندارد بخاطر اینکه بتواند حق و حقوق طرفهای خرزدار را پایمال کند.
آیا قوه قضاییه نمی تواند حقه ها و‌کلکهای چنین فردی را ردیابی و پیدا کند و او را گوشمالی دهد؟!!
و همین تا بانک نامه نگاری کرد و یا با سامانه برخط دید که در حساب‌های ان فرد پولی وجود ندارد،قضیه را دیگر دنبال نکند که پس این فرد چگونه بساز و بفروشی هست که هیچ نقدینگی هم ندارد؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۴ تير ۱۴۰۲
اولا اگر طرف رو میشناسید وظیفه اخلاقی واجتماعی شما هست ایشون رو معرفی کنید مخصوصا اگر مدرک وسند هم داشته باشید.بالاخره باید خود ما مردم کمک کنیم تا کارها اصلاح شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۴ تير ۱۴۰۲
عوض این کارها تکلیف خودروهای مرحله دوم سامانه یکپارچه رو مشخص کنید،پیامک نمیده خودروساز خب بگین خودرو درکار نیست انصراف بزنیم جونتون دربیاد فقط با اعصاب و روان ما مردم بازی میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس^%&
۰۸:۱۴ ۱۴ تير ۱۴۰۲
این سامانه برای دانه درشت ها هم هست یا مردم درجه 2 جامعه
31 سال حبس بعد کمتر از 2 سال بیای بیرون
مردم هم باید از این دانه درشتا یاد بگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۴ تير ۱۴۰۲
سامانه ظرفیت پذیرش سنگین وزنها رو نداره :)))
آخرین اخبار