امتیازی متخصص طب ایرانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد گفت: بیماری آسم در طب ایرانی به نامهای مختلفی خوانده میشود و دستوراتی در طب ایرانی متناسب با سن، جنس، شغل و داروهای مصرفی بیماران به این آنها داده میشود.
او تصریح کرد: در طب ایرانی داروهایی برای بیمار تجویز میشود که هدف گیری مستقیم آن روی ریه است و باعث افزایش توان عملکردی ریه میشود همچنین عواملی که زمینه ساز بروز حساسیت و آسم هستند نیز کنترل کنند.
متخصص طب ایرانی بیان کرد: توصیههایی نیز در مورد خوراکیها به بیمار مبتلا به آسم میشود که متناسب با کیفیت غالب بدن فرد است همچنین سه تا شش ماه به میزان توان از خوردن بسیاری از میوههای خام پرهیز کند.
امتیازی اظهار داشت: به بیمار توصیه میشود که میوههای پخته مانند کمپوت سیب و گلابی را جایگزین هندوانه، انگور، انجیر، خیارسبز و گوجه کند.
متخصص طب ایرانی با تاکید بر پخت کمپوت سیب و گلابی در منزل به صورت طبیعی خاطر نشان کرد: افراد کمپوت سیب و گلابی را در منزل تهیه کنند که زیاد شیرین نباشد و عواملی که باعث تحریک بیماری آسم میشود مانند گلاب، هل و میخک در پخت آن استفاده نکنند.
او تصریح کرد: بهترین میوه سیب و گلابی است که بیماران مبتلا به آسم به صورت خام نیز میتوانند مصرف کنند همچنین از استفاده برخی خوراکیها متناسب با مزاج افراد که باعث افزایش حساسیت میشود، پرهیز کنند.
متخصص طب ایرانی اظهار داشت: بیماران مبتلا به آسم از گوشت گوساله، گاو و شتر کمتر استفاده کنند و پرندگان وحشی که گاهی آسیب رسان است نیز به میزان کم مصرف کنند.
امتیازی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم سوپهای رقیق و کم سبزی با گوشت سفید مصرف کنند که کمتر سبب بروز این بیماری شود و از سبزیهایی که باعث تحریک آسم میشود، در پخت آن استفاده نکنند.
متخصص طب ایرانی با تاکید بر محافظت افراد مبتلا به آسم از سرما گفت: بیماران مبتلا به آسم در معرض هوای سرد قرار نگیرند، زیرا برای این افراد خطرآفرین است همچنین در فصلهای سرد سال از کلاه و پوشش مناسب استفاده کنند.
او با اشاره به مضر بودن هوای آلوده برای بیماران مبتلا به آسم بیان کرد: افراد مبتلا به آسم از حضور در هوای آلوده پرهیز کنند و از ماسک نیز استفاده کنند و از تحرک بدنی در هوای سرد خودداری کنند.
متخصص طب ایرانی با تاکید بر رعایت برخی نکات برای افراد مبتلا به آسم هنگام استفاده از استخر تصریح کرد: بیماران مبتلا به آسم در صورت حضور در استخر در فصل تابستان توجه کنند که آب کلر و آلودگی نداشته باشد، زیرا باعث تحریک بیماری آسم شود.
امتیازی با اشاره به برخی گیاهان سودمند برای بیماران مبتلا به آسم ادامه داد: بیماران مبتلا به آسم از داروهای گیاهی ضدالتهاب، ضدباکتری و ضد قارچ مثل بابونه، مرزنجوش و گل پونه به میزان کم و رقیق استفاده کنند، زیرا حجم زیاد این دمنوشها میتواند برای این بیماران مضر باشد.