پیام را که در گروه میبینم خیلی خوشحال میشوم و در پوست خود نمیگنجم، زیرا این هفته میتوانم با محفلی نورانی که همه هفته در طول سال برای دیدار با خانواده شهدا در نقاط مختلف شهر اهواز برگزار میشود پس از مدتی طولانی همراه شوم و به دیدار یک خانواده شهید بروم.
اما چرا خوشحال میشوم از این پیام، چون هیئت رهروان شهدای استان خوزستان که جمعی از خانوادههای معظم شهدا، رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و جانبازان و ایثارگران عضو ثابت آن هستند به دیدار خانواده معظم شهیدی میرود که هم محلهای ما است و میتوانیم همراه آنها شویم و در این محفل نورانی حضور یابیم.
چه توفیقی بزرگی است که در دهه ولایت، ایام ولادت امام هادی (ع) و در آستانه عید بزرگ غدیرخم در دیار سردار سرلشکر شهید علی هاشمی با خانوادههای معظم شهدا که به فرموده پیرجماران چشم و چراغ این ملت هستند همراه میشویم و به دیدار یکی از شهدای مظلوم در دنیا و پرآوازه در آسمان میرویم؛ شهید ترور محمد امتی.
عقربههای ساعت را که نگاه میکنم وقت رفتن است، مهیای قدم نهادن در مسیر عشق میشویم تا با امواج دریای بیکران لطف خانوادههای معظم شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و جانبازان شهید همراه شویم و به بوستان عطرآگینی برویم که لالهای خوشبو و معطر به نام شهید محمد امتی را در دامان خود پرورانده است.
مسیر خانه شهید نزدیک است ترجیح میدهیم پیاده گام در این مسیر نهیم و دل به دریای لطف الهی بزنیم؛ میگویند هر کار خیری که برای عزیز سفر کرده از دنیای فانی انجام دهیم ثواب آن به روح او میرسد ولو برداشتن سنگریزهای از جلوی پای کسی باشد؛ بر این اساس دیدار با خانواده شهید محمد امتی را به روح دوست سفر کرده عزیزمان جوان ناکام محمدامین هماوند لیدر تیم نفت مسجدسلیمان هدیه میکنیم.
هنوز خون شهید روی زمین ریخته بود
قدمهایمان را به یاد محمدامین هماوند عزیز برمیداریم تا به خانه شهید محمد امتی میرسیم؛ ثمثال بزرگی از شهید در گوشهای از اتاق خودنمایی میکند و تصاویر دیگری از وی نیز در جای جای خانه به چشم میخورد، نزدیکترین جای خالی را برای نشستن انتخاب میکنیم.
حاضران در حال قرائت زیارت عاشورا هستند و بند بند آن را قرائت میکنند؛ اللهم اجعل مهیای مهیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد خدایا زندگی ما را مانند زندگی محمد و آل محمد قرار بده و مرگ ما را نیز مانند مرگ محمد و آل محمد قرار بده، خیلی دعای زیبایی است که برای شهدا مستجاب شده مثل شهید قربان مکوندی، شهید شاپور عباسی، شهید مهرداد مکوندی، شهید بیژن ماسوریان، شهید خالد ماموسیان، شهید شنبه تاوسه، شهید ابراهیم قندعلی مرغان، شهید ربوشه کشوری، شهید کریمداد رحمانی، شهید بهزاد جلیلی و شهید عباس نجاتی.
زیارت عاشورا به پایان میرسد و به سجده میرویم و خدا را شکر میگوییم برای داشتن حسین سیدالشهدا (ع) و از او میخواهیم که مارا تنها نگذارد و شفاعتش را شامل حال ما کند؛ أَللّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَةَ الْحُسَیْنِ یَومَ الْوُرُودِ.
سر از سجده برمیداریم، مجری برنامه که در زمان کودکی با شهید محمد امتی هم محلهای او بوده خاطره روز شهادتش را به یاد میآورد: «آن زمان کودک بودم، وقتی صدای تیر را شنیدیم به خیابان آمدیم که هنوز خون شهید روی زمین ریخته بود.»
چند خانواده شهید در محفل حضور دارند و خانواده شهدای دیگری از جمله خانواده شهید عبدالکریم نعامی از شهدای شهر ملاثانی، خانواده جهادگر شهید فرجالله بناری از شهدای شهر باغملک و خانواده شهید مدافع حرم حمیدرضا فاطمیاطهر به جمع ما اضافه میشوند و محفل با نور وجود این خانوادهها نورانیتر میشود.
مظلومیت شهدای ترور چند برابر است
حجتالاسلام جعفر علوی کیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان که به عنوان سخنران به محفل دعوت شده شروع به سخن میکند: «نخستین بار است که در محفل شهیدی که به وسیله ترور به شهادت رسیده است حضور مییابم و سخنرانی میکنم که از این جهت بر خود میبالم.
شهدای ترور خیلی شهدای مظلومی هستند، زیرا در جبهه جنگ دشمن مشخص است، ولی این شهدای عزیز با برادر کشی به شهادت رسیدهاند که این موضوع آه و افسوس ما را بیشتر میکند.
دشمن آنقدر کار میکند که یک نفر مسلمان و شیعه به روی برادر و هم آیین خود اسلحه میکشد و او را به شهادت میرساند که این مظلومیت شهدای ترور را چند برابر میکند.»
یاد کردن از شهدای مظلوم حله که بیشتر آنها خوزستانی هستند و در تاریخ چهارم آذرماه سال ۱۳۹۵ در شهر حله عراق به شهادت رسیدهاند بخش دیگری از سخنان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان است: «شهدای حله که مربوط به خوزستان هستند و بیشتر آنها زن و بچه، آه و افسوس ما را بیشتر میکند، متاسفانه در آن زمان کسی موضوع این شهدای عزیز که بیش از ۶۰ نفر هستند را در مجامع بینالمللی پیگیری نکرد، در همان زمان داعش مسئولیت انفجار و به شهادت رساندن این عزیزان را به عهده گرفت، ولی متاسفانه کسی از ایران پیگیر کار نشد، چون این شهدای عزیز خوزستانی بودند. برای مردان جنگی روضه حضرت علیاصغر (ع) جانسوزتر از روضه حضرت علیاکبر (ع) است، زیرا بیگناه و بیدفاع بود.»
همه امیدها برای موفقیت به او بود
حجتالاسلام جعفر علوی کیا تبیین را بهترین راه برای شناساندن منافقین به جامعه بهویژه نسل جدید میداند: «دشمن جنگ ترکیبی به راه انداخته به طوری که برادر را به جان برادر میاندازد تا خون را به زمین بریزد، متاسفانه ما به شهدای ترور کم رسیدیم و کم آنها را معرفی کردهایم به همین خاطر نیز خیلی مظلوم هستند. بیش از ۱۷ هزار انسان بیگناه از زن و بچه و افراد عادی در کوچه و خیابان به دست منافقین ترور شدند، اگر مظلومیت این شهدا را تبیین نکنیم جای شهید و جلاد عوض میشود، باید در این مسئله داد بزنیم و تبیین کنیم.»
عاقبت به خیری نکته آخر سخنان حجتالاسلام جعفر علوی کیا است و بعد دعا میکند که خدایا ما را عاقبت به خیر کن، زیرا عاقبت به خیری خیلی مهم است، برخی نماز شب میخوانند و به جبهه هم رفتهاند، ولی برای منافع شخصی خود چه کارها که نمیکنند.
این جملات حاج آقا ما را به فکر فرو میبرد، عاقبت به خیری، خیلی از هم سن و سالان ما که نه زمان پیروزی انقلاب اسلامی را درک کردهاند و نه در جنگ حضور داشتهاند عاقبت به خیر شدهاند مثل شهید مهدی بهرامی، شهید مرتضی حشمان، شهید حبیب جدهانی، شهید عباس سرانجام، شهید محمد اصلانی، شهید حجتالله رحیمی، شهید محمد سلیمانی، شهید یونس هویزهراکی، سرباز شهید امید محمدی عبدهوند، سرباز شهید عباس حاتمی درویش آدمی و شهید محسن بختیاریخواه.
از همان اول مجلس ۲ کودک خردسال دهه نودی توجهم را به خود جلب میکنند، مدام به آنها نگاه میکنم که چه کار میکنند، بی توجه به کل افرادی که در این برنامه حضور دارند، کار خود را انجام میدهند و به بازیگوشی مشغول هستند، یک بار روی مبل مینشینند، یک بار روی صندلی، یک بار با هم بازی میکنند، یک بار هم بدو بدو میکنند، خلاصه خود را سرگرم میکنند و در خیال کودکانه خود تلاش میکنند از فرصت خود بهترین بهره را ببرند، نمیدانم، ولی از شباهت زیاد چهره و اندامشان میخورد که دوقلو باشند، بعد از پایان مراسم یکی از آنها صدا میزنم، همصحبتش میشوم و اسمش را میپرسم میگوید علیاصغر، وقتی سراغ نام برادرش را میگیرم هم میگوید علیاکبر.
حاج محمود امتی به درخواست مجری برنامه هیئت رهروان شهدای استان خوزستان دقایقی را درباره برادرش شهید محمد امتی صحبت میکند: «یک شجاعت وصفناپذیری در وجود او بود و این شجاعت مختص زمان شهادتش نبود بلکه این را از زمان طفولیت هم داشت، زیرا مادر مرحومم تعریف میکرد و در زمانی طفل کوچکی بود شبها به تنهایی به حیات میرفت بدون اینکه به من بگوید، آن هم حیات آن زمان که حدود ۶۰۰ متر بود.
با پیروزی انقلاب اسلامی گمشدهاش را پیدا کرد
با رفتاری که داشت یک نقش محوری برای همه اطرافیان داشت و همیشه از همه اطرافیانش یک سر و گردن بالاتر بود، در ورزش هم موفق بود و در مسابقات ورزشی همه امیدها برای موفقیت به او بود، با پیروزی انقلاب اسلامی گمشدهاش را پیدا کرد و فعالیت ورزشیاش را با اهداف انقلاب تطبیق داد که آیا این ورزش میتواند به اهداف انقلاب کمک کند یا نه؟
شهادت شهدای ترور خیلی دردناک و سوزناک است و هیچگاه فراموش نمیشود، دهم تیرماه سال ۱۳۶۴ به شهادت رسید و ۳۸ سال از آن روز میگذرد، ولی انگار همین دیروز شهادتش اتفاق افتاده است، ماهیت این حرکت نامردی و شبیخون است به همین خاطر داغ شهدای ترور همیشه زنده است.»
تا مداح اهل بیت حاج حسن صفری خود را به محفل شهید برساند سید عباس موسوی برادر شهید سید طاهر موسوی و مسئول هیئت رهروان شهدای استان خوزستان دقایقی کوتاه سخن میگوید: «یاد و خاطره شهدا بهویژه شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع امنیت را گرامی میداریم و به همه مدافعان امنیت خدا قوت میگوییم، شهدای عزیز انقلاب را بیمه کردند و مدافعان امنیت دستورات شهدا برای حفظ انقلاب را اجرا میکنند.
شهید محمد امتی یک شهید شاخص است و همه کسانی را که در این محفل حضور دارند را دعوت کرده است، اخلاق خوبی داشت، ولایتمدار بود، در صنایع فولاد کار میکرد و درگیری شدیدی هم با گروهکها داشت. ورزشکار هم بود.»
حسن صفری اشعاری را در وصف امام هادی (ع) و حضرت اسدالله الغالب علی بن ابیطالب (ع) قرائت میکند که مورد تشویق حاضران قرار میگیرد. اهدای لوح یادبود از سوی هیئت رهروان شهدای استان خوزستان پایان بخش محفل این هفته است که با نوای همیشگی حسین جانای آبروی دو عالم حاضران در محفل نورانی شهید همراه میشود.
یاد همه شهدای ترور استان خوزستان از جمله شهید سید حسن سواری، سردار شهید علی لویمیباقری، شهید محمد عذاری، شهید اسماعیل شفیعینژاد، شهید رضا شعیبی، شهید سینا آقاجری، شهید امید حسینی، شهید میلاد جهانگیرینژاد، شهید سید خلیل هاشمیفر، شهید هادی الماسیان، شهید سعید زارع، شهید مهران زرافشان، شهید سعید کریمی، شهید نبی دریس، روحانی شهید محمد افچنگی، شهید محمدطاها اقدامی، سردار شهید امید فرجیزنگنه، سردار شهید حسین منجزی، شهید امید نریمیسایی، شهید علی سلمانوند، شهید حسین ولایتیفر، شهید علی کمایی و شهید یونس پورجلو گرامی باد باشد که رهرو خوبی برای راه و آرمانهای بلند آنها باشیم.
منبع: فارس