معاون علمی رئیس جمهور:

مهم‌ترین اولویت علمی و فناوری کشور هوش مصنوعی است

دهقانی فیروزآبادی گفت:مهم ترین اولویت علمی، فناوری و اقتصادی در کشور به طور حتم هوش مصنوعی است.

روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در سفر به قم و با حضور در جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان استان قم به ظرفیت‌های این استان در تحقق اهداف کلان اقتصادی اشاره کرد و گفت: از شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش بنیان قم که همواره همراه و سازنده مشغول فعالیت هستند میتواند در پیشبرد سیاست‌های اقتصادی کشور استفاده کرد.

معاون علمی رئیس جمهور  مهمترین رکن اقتصاد دانش بنیان را مردمی سازی اقتصاد توصیف کرد و افزود: تمام تلاش‌ها در استان قم و دیگر استان‌های کشور باید به این سمت و سو برود که به جای تولید و تصدی گری دولت در اقتصاد، فرصت تاثیر گذاری در اقتصاد در اختیار مردم قرار گیرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به ایجاد شهر علم و فناوری سلام در قم گفت: این شهر باید در تراز شهر‌های بزرگ دارای فناوری‌های هوشمند دنیا و جذب نخبگان، صاحب نظران و اندیشمندان و صاحب شرکت‌ها برای زندگی و رشد و تولید بر مبنای سرمایه‌های مردم ایجاد شود تا شاهد اتفاقات خوبی در زمینه‌های تولید، اشتغال و رونق اقتصاد باشیم.

دهقانی فیروزآبادی تحقق تغییرات شگرف علمی و اصلاحات اساسی در حوزه اقتصادی را نیازمند مدیریت جهادی و تفکر نوآورانه دانست و گفت: انتظار می‌رود که شهر مقدس قم در زمینه این تغییرات اساسی، نقش موثری را ایفا و همواره خود را بعنوان یک الگو معرفی کند.

وی افزود: بشری که برای بدست آوردن علم زحمت زیادی با مشاهده گری انجام می داد اکنون با حجم عظیمی از اطلاعات مواجه شد و این موضوع زمینه ساز این شد که از دست بشر بر نمی آید که به این اطلاعات عظیم ورود کند و ابزار ماشین در کاوش این دیتاها به کمک بشر آمد و ابزار ماشین با فهم در عملکرد مغز انسان است تلفیق شد و در نهایت به ابزار هوش مصنوعی رسیدیم.

دهقانی فیروزآبادی افزود: هوش مصنوعی با مدد داده های عظیم و ذخیره ساز های بزرگ و الگوریتم های مغز به ابزار تولیدکننده تبدیل شده است.

وی گفت: فناوری این ویژگی را دارد که انسان را در برونش تقویت و در درون ضعیف می کند و در این راستا تکنولوژی ماشین آلات را ایجاد کرد اما قوای بدنی انسان ها ضعیف شد.

وی بیان کرد: هوش مصنوعی تولیدکننده است و فکر می کند و در کمتر از پنج سال آینده حتی طراحی های تکنولوژی را هوش مصنوعی انجام خواهد داد. طراحی بسیاری از تجهیزات را هوش مصنوعی انجام می دهد.

معاون رئیس جمهور گفت: این که حوزه به این فکر افتاده است که فقاهت و اجتهاد را بخشی با هوش مصنوعی انجام دهد بدان معناست که پنج تا ۱۰ سال آینده را می بیند.

وی افزود: بشر با هوش مصنوعی توان فکری و ذهنی را توام با توان جسمی و اجتماعی از دست داد و اگر صرفا استفاده کننده هوش مصنوعی باشیم در ۱۰ سال آینده به مصرف کننده صرف تبدیل می شویم.

دهقانی فیروزآبادی آبادی افزود: در همه دنیا و در کشور ما به شکل ویژه به هوش مصنوعی به عنوان یک تهدید نگاه می کنند که چگونه جلوی آن را گرفته و کنترلش کنیم و چون آن را نمی شناختیم مقهور آن شدیم.

وی ادامه داد: اگر به هوش مصنوعی به عنوان تهدید نگاه کنیم این اتفاق بد به شکل شدیدتری برای ما خواهد افتاد و باید با آینده شناسی دقیق از هوش مصنوعی به عنوان فرصت نگاه کنیم که فرصت تغییر قدرت ها بوجود می آید و فرصت جبران تمام عقب افتادگی علمی است.

وی گفت: بزرگ‌ترین مزیت در هوش مصنوعی داشتن نیروی انسانی توانمند در کشور است که خیل عظیمی از جوانان تحصیل کرده داشته و از نظر توان علمی نسبت به دنیا برتری داریم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در مسیر ایجاد چند هاب فناوری با مرکزیت بخش خصوصی و خیران قرار داریم و راه اندازی هاب های فناوری هوش مصنوعی همکاری اساتید حوزه را در شاخه های علوم دینی می طلبد.

معاون رئیس جمهور به تعدد مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در نقاط مختلف کشور اشاره کرد وگفت: این تعدد همیشه خوش آیند و مثبت ارزیابی نمی‌شود چرا که کیفیت و اثر بخشی مهمتر از کمیت و تعدد است.

 فیروزآبادی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور بیش از ۴۰۰ مرکز رشد داریم و این در حالیست که در کشوری مانند کره جنوبی که رویه فناورانه دارد، تنها ۱۸ پارک وجود دارد!

در این جلسه در خصوص مسکن نخبگان، جذب هیئت علمی از میان نخگبان دانش بنیاد، تشکیل کارگروه خیرین نخبه پرور نیز بحث و تبادل نظر شد.

دیدار با علما و مسئولان علمی و حوزوی و نشست با نخبگان استان قم از دیگر برنامه‌های سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به قم است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار