هنگام خرید انواع گوشت و نگهداری آن باید به چند نکته ضروری توجه کنید.

هنگام خرید گوشت، کیفیت باید در اولویت شما باشد. به دنبال برش‌های تازه و باکیفیت بدون تغییر رنگ آشکار یا بوی نامطبوع باشید. گوشتی را انتخاب کنید که سفت و کمی مرطوب باشد.

در صورت امکان، گوشت‌های ارگانیک یا بدون چربی را انتخاب کنید، زیرا این گزینه‌ها به طور کلی سالم‌تر در نظر گرفته می‌شوند.

نحوه انتخاب گوشت سالم
هرگز گوشتی را خریداری نکنید که تاریخ انقضا یا تاریخ فروش آن گذشته است. هنگام انتخاب انواع خاصی از گوشت، این دستورالعمل‌های خاص را دنبال کنید:

از هر گونه گوشت گاو قهوه‌ای تیره، تغییر رنگ داده، دارای بوی شدید یا لزج خودداری کنید.
از هر گونه مرغی که به نظر تیره می‌آید، بوی تند یا سفت یا چسبنده دارد، خودداری کنید.
از هر گونه گوشتی که آسیب دیده و پاره شده است خودداری کنید، زیرا احتمالاً در معرض هوا و باکتری‌های مضر قرار گرفته است.

نکات بهداشتی در تعامل با گوشت و مرغ
هنگام تهیه هر نوع گوشت، ماهی یا مرغ دست‌های خود را مرتب بشویید، زیرا باکتری‌ها می‌توانند به سرعت بین دست‌ها و گوشت پخش شوند.

همیشه قبل و بعد از دست زدن به گوشت، چه خام و چه پخته، دست‌های خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.

از آنجایی که باکتری‌ها می‌توانند به راحتی پخش شوند، گوشت را روی سطحی جدا از سایر مواد پخت و پز آماده کنید. سبزیجات و سایر مواد را از گوشت دور نگه دارید، به خصوص اگر آن‌ها را با هم در یک ظرف نمی‌پزید.

سعی کنید از تخته‌های برش جداگانه استفاده کنید، همه ظروف پخت و پز را بعد از تماس با گوشت خام تمیز کنید و بعد از تهیه غذا از ظروف مختلف برای سرو استفاده کنید.

نحوه نگهداری گوشت
هنگام آوردن گوشت به خانه، نگهداری صحیح آن برای اطمینان از تازه ماندن آن مهم است. مرغ و گوشت را باید در یخچال در دمای ۴ درجه سانتیگراد یا کمتر از آن نگهداری کنید.

ماهی و سایر غذا‌های دریایی را باید در یخچال در دمای ۰-۴ درجه سانتیگراد نگهداری کنید. اطمینان حاصل کنید که گوشت در بازه زمانی توصیه شده مصرف شود تا فاسد نگردد.

در اینجا چند نکته اضافی برای دست زدن به مرغ، ماهی و گوشت قرمز معرفی می‌شود:

- برای مرغ
ناگت یا خرده مرغ به راحتی پخته می‌شود، زیرا به آماده سازی کمتری نیاز دارد. به دنبال مرغی باشید که بدن و پوستی سفت، چاق و غیر چسبنده داشته باشد، مطمئن شوید که مرغ بوی تازه و تمیزی بدهد.

- گوشت گوسفند‌
می‌توانید بین بز یا بره یکی را انتخاب کنید. گوشت بز طعم قوی‌تر و لذت‌بخش‌تری دارد و از بز‌های مسن‌تر تهیه می‌شود، در حالی که گوشت بره طعم ملایم‌تری دارد و از گوسفند جوان‌تر تهیه می‌شود. برش‌های رایج گوشت بره شامل استیک، خورش و گوشت چرخ کرده است.

گوشت خام و پخته نشده را معمولاً حدود ۳ روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد. اگر قصد دارید گوشت را برای مدت طولانی تری خام نگه دارید، انجماد بهترین گزینه است. گوشت را قبل از انجماد در بسته‌ای ببندید. پس از آن، معمولاً می‌توانید آن را حداقل برای چندین ماه منجمد کنید.

زمان انجماد و سرد شدن ایمن به دمای نگهداری نیز بستگی دارد. فریزر را تا حد امکان نزدیک به ۰ درجه فارنهایت (۱۷.۸- درجه سانتیگراد) نگه دارید این به حفظ مواد مغذی و تازه نگه داشتن غذا کمک می‌کند. یخچال را در دمای حدود ۳۴ درجه فارنهایت (۱.۱ درجه سانتیگراد) نگه دارید.

منبع: الیوم السابع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۰ تير ۱۴۰۲
سلام بنده یه معلم حق التدریسم.بتونم تهیه می کنم و نتونم با موادی که ارزش غذایی برابری دارن جایگزین می کنم.گرون هست ولی منم جانور گوشتخوار نیستم.سعی می کنم دغدغه های بزرگتری داشته باشه.به اون کاربری ک ظاهرا از بلژیکمطلب نوشته میگم نظام اسلامی خوبه ولی بعضی چشمشون به همون خراب شده ای هست که تو توش زندگی می کنی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۶:۵۱ ۲۱ تير ۱۴۰۲
آسمون همه جا آبی و همین رنگه. مردم هم میخوان حداقل نیازهای یه زندگی ابتدایی رو داشته باشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۰ تير ۱۴۰۲
گوشت؟؟؟!!! چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۳:۵۱ ۲۰ تير ۱۴۰۲
گوشت چی هست؟؟ ای خدا بگم چکارتون کنه بدبختمون کردید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۴۶ ۲۰ تير ۱۴۰۲
فکر کنم دبیر مربوطه که این خبر رو جمع آوری و نشر داده خواسته یکم شوخی کنه با مردم و تو این گرما یکم دلشونو شاد کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۰ تير ۱۴۰۲
چه خام چه پخته!!! کتلت خوردبم یاگوشت پخته باید باصابون دستمون رابشوریم آخه چرااااا؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۰ تير ۱۴۰۲
خدارو شکر استفاده نمیکنیم با تشکر .................
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۰ تير ۱۴۰۲
گوشت چیه؟
Belgium
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۰ تير ۱۴۰۲
تاسفباره برای حاکمان اسلامی و اقتصاد اسلامی که نتونه برای مردمش گوشت ارزان تهیه کنه و مردمش نتونن گوشت بخرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۰ تير ۱۴۰۲
مگه مردم میتونن گوشت و مرغ بخرن بدبخت شدن رفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۲۰ تير ۱۴۰۲
خیلی ممنون از راهنماییتون ولی کاری کردین گوشت فقط تو قصابی دیده میشه نه یخچال ملت
Iran (Islamic Republic of)
استاد باشارماز
۱۲:۲۸ ۲۰ تير ۱۴۰۲
توجه کردید به تیتر. گفته( اگر).
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۲۰ تير ۱۴۰۲
دیروز رفتم مرغ خریدم کیلویی 95 هزار تومن .برای منی که شوهرم پاش شکسته و داخل خونه است از کجا بیارم آخه
Iran (Islamic Republic of)
عزت الهی
۱۱:۳۲ ۲۰ تير ۱۴۰۲
خدایی گوشت کیلو 500 هزار تومن ومرغ کیلو 85 تومن کی توان خریدداره ؟؟ اخ ببخشید حواسم نبود که این تیتر رو برای اونهایی که می تونند گوشت بخرن زدید.ببخشید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۳۱ ۲۰ تير ۱۴۰۲
همیشه قبل و بعد از دست زدن به گوشت، چه خام و چه پخته، دست‌های خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
مغز نویسنده این متن رو باید با گچ پر کردحالا خامش بحثی نیست اما پخته برا چی دست ها رو باید شست طبق گفته او نباید دست رو شست بلکه باید معده رو شستشو بدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۲۰ تير ۱۴۰۲
گوشت کجا بود بابا این یخی ها هم گوشت بزهای مرده و پیره
آخرین اخبار