تبادل انرژی با کشور‌های همسایه و دیپلماسی برق، از اولویت‌های وزارت نیرو برای حفظ پایداری شبکه و تامین تقاضای برق است.

گرمترین روز‌های سال را سپری می‌کنیم و مصارف برق هر روز رکورد جدیدی را به ثبت می‌رساند و احتمالا آخرین رکوردی هم نیست که در بخش مصرف به ثبت می‌رسد.

علی اکبر محرابیان در خصوص افزایش دمای هوا و به تبع آن افزایش تقاضای برق گفته است که دما در این هفته طی ۱۱ سال اخیر بی سابقه بوده و همین موضوع باعث افزایش استفاده از سیستم‌های سرمایشی و ثبت رکورد مصرف یرق شده است.

به گفته وزیر نیرو تقاضای برق در ۱۷ تیرماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸ هزار مگاوات و در مقایسه با رکورد سال ۱۴۰۱، دو هزار مگاوات رشد داشته است.

در ۱۸ تیر ماه هم رکورد مصرف برق دوباره جابجا شده و بر اساس آمار اعلام شده با افزایش حدود ۵۰۰ مگاواتی به نزدیکی ۷۲ هزار مگاوات رسیده است. این نیاز مصرف در حالی رقم خورده که صنعت برق بدترین پیش بینی افزایش مصرف را ۷۳ هزار مگاوات اعلام کرده بود و اکنون فاصله زیادی تا این نیاز مصرف هم نمانده است. گفتنی است ۳۰ هزار مگاوات از این تقاضا مربوط به دستگاه‌های سرمایشی است.

تبادل برق و انرژی و تمرکز بر دیپلماسی منطقه‌ای که از آغاز دولت سیزدهم جدی‌تر گرفته شده، از اقدامات مهم برای پایدارسازی شبکه برق کشور است. همانطور که افزایش مصرف تعادل شبکه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، مازاد تولید و نبود تقاضا هم به همین میزان می‌تواند تعادل تولید و تقاضا را به هم بزند و آنجا در تابستان که کاهش و افزایش چندین باره پیک مصرف را در شبکه شاهد هستیم، تبادل برق می‌تواند نقش مهمی در پایداری شبکه و حفظ تعادل شبکه ایفا کند.

در مواقع نیاز می‌توان از واردات برق بهره گرفت و در زمانی که مصارف کاهش پیدا کرده و مازاد تولید وجود دارد می‌توان آن را به کشور‌های دیگر صادر کرد. به گفته وزیر نیرو در یک سال گذشته ۲۵ درصد ظرفیت تبادلات برقی کشور با همسایگان اضافه شده که با ایجاد خط تبادل بین ایران و پاکستان و همینطور خط انتقال ۶۰۰ مگاواتی با ترکیه به دست آمده است و از تمامی ظرفیت‌های منطقه برای پایداری شبکه استفاده خواهد شد. زمانی که نیاز داخلی به برق کمتر است صادرات بیشتر می شود و زمانی که نیاز بیشتر داشته باشیم، واردات انجام خواهد شد.

در تابستان تراز مبادلات برق مثبت نگه داشته خواهد شد

البته باید در نظر داشت که این به معنای نداشتن صادرات در تابستان نیست و صادرات هم انجام می‌شود، اما تراز تبادل مثبت نگه داشته خواهد شد و به گفته وزیر نیرو تلاش می‌شود در چهار ماهه گرم امسال واردات برق بیشتر شود تا نیاز داخل تامین شود.

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی برق در خصوص صادرات و واردات برق گفت: با همه کشور‌هایی که مرز خاکی داریم، امکان تبادل برق وجود دارد. از کشور‌هایی مانند ترکمنستان و ارمنستان برق دریافت می‌کنیم و به عراق و افغانستان صادرات داریم. اما در دوره اوج بار اولویت ما با تامین نیاز بخش داخلی است.

او با اشاره به اینکه میزان کل صادرات و واردات برق به یک اندازه است گفت: میزان صادرات و واردات برق توسط ایران ۵ میلیارد کیلووات ساعت است. کمتر از ۳.۵ درصد میزان مصرف کشور به صورت تبادل و ترانزیت بین ما و کشور‌های همسایه وجود دارد.

این مقام مسئول می‌گوید: برای تابستان امسال قطعا از ظرفیت مبادله با کشور‌های همسایه به خصوص ترکیه استفاده می‌کنیم و رویه‌ای که سابقا داشتیم، تابستان امسال هم اجرایی خواهد شد. به عبارت دیگر ۳ روز و نیم از هفته را ما به ترکیه برق صادر می‌کنیم و ۳ روز و نیم دیگر هفته را که روز‌های اوج مصرف در کشور ما است به همان میزان برق وارد می‌کنیم که یک تجارت پایاپای را رقم بزنیم.

در این روز‌های گرم تابستان به همراهی مشترکان در بخش‌های مختلف مصرف نیاز است تا در کنار اقدامات دیگر و تلاش‌های صنعت برق برای پایدار بودن انرژی، بار مصارف غیر ضرور به شبکه تحمیل نشود؛ نکته کلیدی که وزیر نیرو هم به آن اشاره کرده و می‌گوید: سال گذشته با همراهی مردم با کمترین مشکلات و عدم اعمال محدودیت برق خانگی با موفقیت از تابستان عبور کردیم و چنانچه امسال نیز فضای همکاری برقرار باشد، بدون دغدغه از تابستان عبور می‌کنیم. البته بخش خانگی همراهی خوبی داشته و بر اساس آماری که اعلام شده از حدود ۱۷ میلیون قبض، ۳۵ درصد شامل پاداش صرفه جویی شده اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۹ تير ۱۴۰۲
دانشجو توی خوابگاه ۴ تا چراغ ۲۰۰ وات از صبح روشن می کرد هر وقت تو اتاق بود تازه کولر هم رو دور تند در صورتی که اتاق نور گیر بود درسم نمی خوند ؟! شعور مصرف نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۹ تير ۱۴۰۲
خیلی راحت برخی ها حتی سازمان های دولتی ارز دیجیتال تولید می کنند و برق مصرف می کنند کسی هم بهشون چیزی نمیگه نمونه اش ماینرهایی بود که در زیر زمین سازمان بورس پیدا و رسوا شدن و به جای محاکمه روی مسئله را پاک کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۹ تير ۱۴۰۲
کشوری که روی کمربند جهانی انرژی هست چرا باید کمبود برق داشته باشه کشوری که این همه ظرفیت انرژی های تجدید پذیر داره چرا باید برق کم بیاره با یک مدیریت اصولی و با ایجاد تسهیلات اداری برای بخش خصوصی می‌توان سالانه هزاران مگاوات برق تولید کرد
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۰:۴۱ ۱۹ تير ۱۴۰۲
اتصال شبکه برق کشوررمان به شبکه برق روسیه الزامی است
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۰۹:۵۹ ۱۹ تير ۱۴۰۲
شماحق قطع برق رونداریدبلکه اگرتوانش رونداریدکه خدمتی رو ارائه کنید باید قیمتش بالاتربره "" قطع برق کارغیرقانونی و نا مشروعه ""
آخرین اخبار