به گفته معاون امور اجتماعی بهزیستی کهگیلویه و بویر احمد در سال گذشته ۱۰ هزار نفر در مراکز اورژانس اجتماعی استان پذیرش شدند که بالغ بر ۱۰۰ هزار خدمت را دریافت کردند.

هدایت عظیمی فر اظهار کرد: در حال حاضر پنج اورژانس اجتماعی در شهرستان های "بویراحمد"، "دنا"، "کهگیلویه"، "گچساران" و "بهمئی"در حال فعالیت هستند.

معاون اجتماعی بهزیستی با اشاره به صدور مجوز برای راه اندازی اورژانس اجتماعی در ۲ تا از شهرهای استان گفت: علیرغم تعریف استانداردهای بهزیستی مجوز اورژانس اجتماعی شهر های "چِرام" و "دیشموک" هم صادر شد.

وی یادآور شد: شهر "دیشموک" با جمعیتی کمتر از ۱۵ هزار نفر با داشتن آسیب های اجتماعی معناداری با مجوز اورژانس اجتماعی آن موافقت شد و همچنین شهر "چرام" هم با همین شرایط پایگاه اورژانس اجتماعی آن با صدور مجوز در حال راه اندازی هستند.

مطابق با استانداردهای بهزیستی، اورژانس اجتماعی به شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت تعلق می گیرد.

معاون اجتماعی بهزیستی در پاسخ به تاخیر در راه اندازی ۲ پایگاه یادشده، گفت: مشکلات زیرساختی و هم جذب نیرو مانع راه اندازی آنها شد چرا که برای آغاز بکار اورژانس اجتماعی سطح سه، حداقل ۹ نفر باید همزمان کار کنند.

عظیمی فر با اشاره به سطح بندی اورژانس های اجتماعی استان و تعداد کارکنان شاغل آنها، گفت: اورژانس های اجتماعی بویراحمد (درجه یک)، دنا و بهمئی (درجه سه)، کهگیلویه و گچساران (هر دو درجه۲ ) که در اورژانس بویراحمد ۲۲ نفر، گچساران ۱۰ نفر، کهگیلویه هشت نفر، دنا پنج نفر و اورژانس اجتماعی بهمئی پنج نفر مشغول خدمت هستند.

وی با اشاره به خدمات اورژانس اجتماعی گفت: مرکز اورژانس اجتماعی به افراد آسیب دیده و در معرض آسیب در موضوعاتی همچون اختلافات خانوادگی، همسرآزاری، کودک‌آزاری، کودکان کار و خیابانی به افرادی که متقاضی دریافت خدمات هستند، خدمات رسانی می کند که چهار برنامه "خط ۱۲۳"، "مرکز مداخله در بحران"، "خط سیار" و "پایگاه های خدمات اجتماعی" ذیل اورژانس های اجتماعی هستند.پ

معاون اجتماعی با اشاره به فعالیت پایگاه های خدمات اجتماعی ذیل اورژانس اجتماعی گفت: این بخش از خدمات در حال راه اندازی و فعال سازی آن هستیم اگرچه تا سال ۱۴۰۱ غیرفعال بودند و هم اکنون ۲ پایگاه در حاشیه گچساران و بویراحمد فعالیت می کنند.

عظیمی فر یادآور شد: خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی نیز که از جمله فعالیت های اصلی این مرکز است و هر کسی در زمینه های اجتماعی مانند کودک آزاری، همسرآزاری، اختلافات خانوادگی، کودکان کار و خیابانی و فرار دختران و پسران با مشکل روبرو باشد می‌تواند مشکل خود را با مددکاران و مشاوران امور اجتماعی از طریق تماس تلفنی در میان بگذارد.

وی گفت: روزانه به صورت میانگین حدود ۵۰ تماس در سراسر استان به خط ۱۲۳ برقرار می شود که بیشتر این تماس ها از طرف خانم ها و در خصوص مشکلات و اختلاف های خانوادگی است.

معاون اجتماعی بهزیستی افزود: بالغ بر ۱۰۰ نفر در سال گذشته تهدید به خودکشی کردند که با تماس با خط ۱۲۳ و ورود خط سیار، و مداخله اورژانس اجتماعی مانع خودکشی آنها شدیم.

عظیمی فر با اشاره به فعالیت مرکز مداخله در بحران گفت: مرکز مداخله در بحران، تمامی آسیب های اجتماعی (اعم از کودک و همسرآزاری، اعتیاد،خودکشی) از خط ۱۲۳ و سیار به این مرکز جهت بررسی های تخصصی و ارائه خدمات لازم ارجاع می شود.

وی گفت: همه پایگاه های اجتماعی استان خط سیار دارند و در کنار اورژانس اجتماعی مراکز غیردولتی آسیب اجتماعی در استان فعال هستند که مکمل اورژانس های اجتماعی فعالیت می کنند.

"خانه امن"، "راه نوین"، "مرکز آموزشی حمایت از کودکان کار" و "ندای مهر" مراکز غیر دولتی فعال و مکمل اورژانس اجتماعی در استان هستند

معاون اجتماعی بهزیستی گفت: مرکز غیردولتی "خانه امن" با حمایت و نظارت سازمان بهزیستی، خدمات به زنان خشونت دیده ارایه می کند و در استان یک خانه امن است که از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد.

عظیمی فر گفت: مرکز غیردولتی بنام "راه نوین" زنان و دختران آسیب دیده به این مرکز معرفی می شوند و مرکز غیردولتی "آموزشی حمایت از کودکان کار" به کودکان کار خیابانی خدمات ارایه می کند.

وی اضافه کرد: مرکز "ندای مهر"، ساماندهی دختران در معرض آسیب اجتماعی است دخترانی که با خانواده، دوستان، نامزد و جامعه دچار مشکل شدند و احتمال خطرهای جسمی، ذهنی و اخلاقی در کمین آنها است به این مرکز ارجاع می شوند.

معاون اجتماعی با اشاره به مراکز دولتی مکمل اورژانس اجتماعی گفت: "خانه سلامت دختران" (کسانی که آسیب ندیدند) کار مرکز "ندای مهر" غیردولتی را به صورت شبانه روزی و حتی اسکان خدمات رسانی می کند که صرفا در یاسوج فعال هستند.

عظیمی فر با اشاره به مرکز دولتی "نگهداری کودکان کار" گفت: این مرکز دولتی را با همکاری شهرداری در حال راه اندازی آن هستیم.

وی مرکز دولتی مراقبت بحران(قرنطینه بحران) را مختص آسیب دیدگان دانست و در سال گذشته بیش از ۲۰۰ نفر(خانم بومی و غیربومی) در این مرکز دولتی پذیرش شدند که این مرکز(قرنطینه بحران) را فقط اورژانس اجتماعی درجه یک و۲ در استان فعال هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.