خرید توافقی محصول جو در کردستان؛ جوکاران دغدغه فروش نداشته باشند

اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید کردستان خرید توافقی محصول جو را در راستای حمایت از کشاورزان استان آغاز و تاکنون حدود ۸۰ تن از این محصول را خریداری کرده است.

کشاورزان بعد از طی مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی به مهمترین بخش فعالیتشان می‌رسند که در آن حاصل دسترنجشان را روانه بازار می‌کنند.

بازار یا به عبارتی فروش محصولات کشاورزی همواره یکی از مهمترین دغدغه‌های کشاورزان به شمار می‌رود و سال هاست از اینکه بیشترین بهره و سود کار به جیب دلالان می‌رود، گلایه‌مند هستند.

به منظور حمایت و پشتیبانی از فعالیت‌های روستاییان، سازمان تعاون روستایی ایجاد شد که این سازمان متشکل از اتحادیه‌هایی همچون اتحادیه روستایی به منظور توزیع کالا‌های تنظیم بازار، اتحادیه دامداران، اتحادیه زنبورداران، اتحادیه مرغداران و اتحادیه تولید است.

یکی از این اتحادیه ها، اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید کردستان است که بیشتر رسالت آن کشت محصولاتی هم، چون گندم آبی و دیم، جو دامی و سیب زمینی، تهیه و توزیع انواع سموم کشاورزی، خرید و فروش محصولات کشاورزی و کشت گیاهان مرتعی است.

حال این اتحادیه امسال برای خرید توافقی محصول جو از کشاورزان استان فعالیت خود را آغاز کرده است تا با قیمتی مناسب این محصول را خریداری کند؛ در این راستا با «ناصر مرادی» مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید کردستان گفتگویی انجام دادیم که شرح آن در ذیل می‌آید.

 در ارتباط با وظایف اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید استان و اینکه چند شرکت زیرمجموعه دارد، توضیح دهید؟

مرادی: اتحادیه دارای ۴۰ شرکت زیرمجموعه است که در همه نقاط استان مشغول به فعالیت هستند. از این تعداد ۱۶ شرکت قدیمی‌تر بوده و در امر خرید محصولات تضمینی هم، چون گندم و خرید توافقی سایر محصولات کشاورزی اقدام می‌کنند و شرکت‌های جدیدتر که طی چند سال اخیر ایجاد شدند هم در امر تخصیص آب در اراضی پایاب سد‌ها و مراقبت و حفاظت از شبکه آبیاری نوین فعالیت می‌کنند.

 اشاره کردید بخشی از فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه این اتحادیه در ارتباط با خرید توافقی محصولات کشاورزی در استان است؛ درارتباط با خرید چه محصولاتی بیشتر اقدام می‌کنید؟

مرادی: در سال‌های گذشته خرید توافقی محصولاتی شامل، جو، خیار و توت فرنگی را انجام دادیم و در سال‌هایی که تولید محصولی در استان افزایش می‌یابد در راستای تنظیم بازار براساس اهداف و خط مشی سازمان‌های جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان اقدام به خرید می‌کنیم و نمونه آن سال گذشته در ارتباط با خرید خیار بود.

به عبارتی می‌توان گفت بازوی توانمند سازمان تعاون روستایی و جهاد کشاورزی در راستای تنظیم بازار و قیمت محصولات کشاورزی و همچنین توزیع کننده عمده سموم و کود‌های شیمایی در استان هستیم.

امسال خرید توافقی چه محصولی را انجام می‌دهید و آیا در این رابطه تاکنون محصولی را خریداری کردید؟

مرادی: با توجه به اینکه در سال زارعی جاری شاهد افزایش تولید جو در استان هستیم بنابراین به منظور حمایت از کشاورزان برنامه امسال ما خرید توافقی این محصول است که برداشت آن در شهرستان کامیاران ۲۰ روز و در شهرستان‌های قروه و دهگلان هم ۱۰ روزی است که آغاز شده و تمرکز خرید ما هم در این سه شهرستان است و تاکنون حدود ۸۰ تن از آن را خریداری کردیم.

 هر کیلوگرم از محصول جو را به چه قیمتی خریداری می‌کنید و برچه اساسی قیمت را تعیین می‌کنید؟

مرادی: قیمت محصول جو امسال در بازار از ۹ هزار تومان تا ۹ هزار و ۷۰۰ تومان متغیر است و ما هم براساس قیمت روز و همچنین کیفیت محصول، قیمتی را به کشاورز اعلام و در صورت توافق او اقدام به خرید می‌کنیم و یکی از مهمترین مزیت‌های فروش محصول به اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید این است که به صورت نقدی محصول را خریداری و مبلغ آن را حداکثر تا یک هفته بعد از خرید به کشاورزان پرداخت می‌کنیم.

 سرمایه مورد نیاز برای خرید این محصول از کجا تامین می‌شود و بعد از خرید محصول آن را انبار یا صادر می‌کنید؟

مرادی: سرمایه مورد نیاز برای خرید محصولات کشاورزی استان توسط اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزان ایران تامین می‌شود و همین تضمینی برای پرداخت به موقع بهای محصول خریداری شده است و این باعث شده کشاورزان استان اطمینان بیشتری کنند و بیشتر خواهان تحویل محصول خود به تعاونی باشند تا دلالان.

بعد از خرید محصول با توجه به شرایط بازار عمل می‌کنیم یعنی اگر در سایر استان‌های کشور نیاز داشته باشند محصول خریداری شده را به این استان‌ها منتقل می‌کنیم و اگر اینگونه نباشد هم اقدام به انبار آن‌ها خواهیم کرد که ظرفیت انباری مجموعه ما حدود یک هزار تن است و از این لحاظ مشکلی نداریم.

 افزون بر حوزه بازار در زمینه تولید چه اقداماتی را انجام دادید؟

مرادی: در سال زراعی جاری به همت این اتحادیه ۲۵ هکتار جو آبی پایه بذر، ۲۰ هکتار گندم آبی و ۲۰ هکتار گندم دیم، ۱۰ هکتار سیب زمینی بذری و ۳۵ هکتار بذور مرتعی را در اراضی که به همت اداره کل منابع طبیعی استان در اختیار این تعاونی قرار داده شده است، کشت کردیم؛

و صحبت پایانی شما

مرادی: جای بسی خرسندی است که رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان و همچنین مدیر تعاون روستایی استان اعتقاد به فعالیت تشکل‌های بخش کشاورزی دارند و همواره حامی و پشتیبان آن‌ها هستند و افزون بر این تقویت و توسعه شبکه خدمات رسانی به کشاورزان توسط این تشکل‌ها را جزو اولویت‌ها و برنامه‌های خود قرار دادند و این منجر به ایجاد انگیزه بیشتر از سوی اتحادیه‌ها و فعالیت بیشتر در راستای پشتیبانی از قشر زحمت کش کشاورز شده است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.