سعید یوسف پور گفت: مالاشیت گرین سم ضد قارچ است که در گذشته برای پاکسازی استخر و محیط پرورش ماهیها استفاده میشد.
وی افزود: ماده شیمیایی مالاشیت گرین با انجام عملیات پختوپز هم از روی بافت ماهی از بین نرفته و درعین حال مدتهای طولانی در منابع آبی نیز باقی میماند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اظهار داشت: از آنجایی که حفظ امنیت، سلامت غذایی و دسترسی به منابع پروتئینی سالم از حقوق شهروندان است، اداره کل حفاظت محیطزیست با همکاری دامپزشکی استان پایش باقیمانده سم مالاشیت گرین را از جهات زیست محیطی و ماندگاری در آب چشمهها و رودخانهها از همه مزارع تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی استان انجام میدهد و با نظارت و نمونهبرداریهای منظم و دورهای بررسی مصرف یا عدم مصرف این ماده در مزارع پرورش را مشخص میکند.
بیشتر بخوانید
یوسف پور اعلام کرد: در همین راستا در بررسی و نمونه برداری از سه واحد از مزارع پرورش ماهیان سردابی در استان متاسفانه مشاهده شد به مقادیر بسیار زیاد از این ماده سمی و خطرناک استفاده شده است و بر همین اساس متخلفین به جرم تهدید علیه بهداشت عمومی به محاکم قضایی معرفی و با عنایت مجموعه دادگستری استان در کوتاهترین زمان ممکن صاحبان این مزارع به مجازات قانونی حبس و جریمه نقدی و تعلیق پروانه بهرهبرداری محکوم شدند.
گفتنی است: مالاشیت گرین یکی از فرآوردههای رنگی آمیلین و به عنوان یک ترکیب جهشزا و سرطانزا در سال ۱۹۹۱ شناخته شده است و مصرف آن برای ماهیانی که به مصرف انسان میرسد ممنوع شده است.