دکتر کامران راسخ گفت: در طرح نظام ارجاع، بیماران مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت و پزشکان خانواده روستایی در صورت نیاز به دریافت خدمات درمانی تخصصی و با تشخیص پزشک موجود در مرکز به سطح ۲، یعنی مراکز تخصصی و بیمارستانهای دانشگاه، ارجاع شوند.
او گفت: در قالب این طرح، بیمار با دریافت کد نظام ارجاع به بیمارستانها و درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه مراجعه کرده و دیگر نیازی به دریافت فرم ارجاع به صورت کاغذی ندارد.
راسخ گفت: ارایه خدمات تخصصی و فوق تخصصی درمانی به بیماران با تعرفه دولتی، ثبت سابقه الکترونیکی بیمار و جلوگیری از مراجعه به پزشکان متعدد، از مزایای طرح نظام ارجاع الکترونیک است که در گام نخست از مراکز خدمات جامع سلامت روستایی آغاز میشود.
این مقام مسئول در علوم پزشکی شیراز، گفت: طرح نظام ارجاع الکترونیک مبتنی بر سطح بندی خدمات و پرونده الکترونیک سلامت بیمار از اهداف مهم مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
راسخ با اشاره به اینکه مراقبتهای درمانی در سه سطح در اختیار مردم و جامعه قرار میگیرد، توضیح داد: در سطح یک ارایه خدمات از سوی پزشک خانواده یا تیم سلامت، در سطح ۲ ارایه خدمات تخصصی سرپایی یا بستری و سطح ۳ شامل خدمات فوق تخصصی سرپایی یا بستری انجام میشود که بازخورد خدمات این سطح در اختیار سطح ارجاع کننده قرار میگیرد.
مدیر امور بیماریها و مراکز تشخیصی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: برای جلوگیری از سرگردانی بیماران ارجاعی، در هر شیفت کاری یک کارشناس آگاه به برنامه ارجاع الکترونیک در مراکز درمانی حاضر و پاسخگوی پرسشهای بیماران ارجاعی است.