تنها پنج سال پس از پایان جنگ جهانی دوم بود که آمریکا اقدام به لشکرکشی به شرق آسیا کرد و در جنگ کره (۱۹۵۰-۱۹۵۳) مشارکت کرد. با این حال، این جنگ خونین که حاصل یک صلح دو جانبه نبود و تنها در پی ترک مخاصمه از سوی طرفین انجام شد، حس نفرت از آمریکا را در کره شمالی به دنبال داشت. در ادامه حضور نظامی آمریکا در شبه جزیره کره و اقدامات تحریک آمیز علیه پیونگ یانگ، کره شمالی را مجبور به ایجاد بازدارندگی و انجام آزمایشهای هستهای و موشکی متعدد کرد.
به گزارش تله تریدر، ورود زیردریایی هستهای آمریکا به بندر بوسان کره جنوبی طی روزهای اخیر اقدامی در جهت ایجاد بازدارندگی واشنگتن و حمایت این کشور از سئول در برابر اقدامات پیونگ یانگ تفسیر شده است. یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی امروز (چهارشنبه) با حضور در این زیردریایی بر این امر صحه گذاشت.
یون سوک یول در این مراسم با تمجید از همکاریهای میان سئول و واشنگتن در حوزههای دفاعی و امنیتی خاطرنشان کرد: استقرار زیردریایی هستهای یو اس اس کنتاکی در بندر بوسان به وضوح تعهد کره جنوبی و آمریکا برای استقرار منظم تسلیحات هستهای استراتژیک واشنگتن در این منطقه و حفظ بازدارندگی در برابر کره شمالی را نشان داد.
رئیس جمهور کره جنوبی با ابراز خرسندی از استقرار یک زیردریایی هستهای آمریکایی در این کشور پس از ۴۲ سال، از گسترش مناسبات دفاعی و امنیتی میان دو کشور استقبال کرده و خواستار برداشتن گامهایی موثر به منظور ایجاد بازدارندگی در برابر کره شمالی شد.
زیردریایی هستهای آمریکا که به موشکهای بالستیک مجهز است در حالی در شبه جزیره کره مستقر شده که پیونگ یانگ به شدت اقدامات تحریک آمیز واشنگتن و سئول را در گذشته محکوم کرده است. رزمایشهای مشترک آمریکا و کره جنوبی یکی از اصلیترین دلایل آزمایشهای موشکی پیاپی کره شمالی طی ماههای اخیر بوده است.