امشب ماه میزبان تعدادی از سیاره های منظومه شمسی و ستاره ای از صورت فلکی شیر بزرگ است و از غروب می‌توانیم شاهد همنشینی آن با زهره، مریخ، تیر و ستاره قلب‌الاسد در آسمان این شب گرم تابستانی باشیم.

اجتماع چندین جرم آسمانی پُر نور در شامگاه ۲۹ تیر از آخرین پدیده‌های نجومی قابل توجه و جذاب در این ماه است که منظره زیبایی را در آسمان شب به تصویر می‌کشد.

ستاره شناس و عکاس خورشید مرکز نجوم ادیب اصفهان روز پنجشنبه درباره این پدیده نجومی گفت: امشب اجتماع ماه، ستاره قلب الاسد و سیاره‌های مریخ (بهرام)، ناهید (زهره) و تیر (عطارد) را در آسمان می‌توانیم مشاهده کنیم.

حسن حاتمی افزود: این نزدیکی و همنشینی اجرام آسمانی از دید ناظر زمینی اتفاق می‌افتد درحالی‌که هر یک از این سیاره‌ها و ستاره‌ها در مدار خود در حرکت هستند و از یکدیگر فاصله دارند.

وی با بیان اینکه امشب فازِ ماه (درصد بخش روشن ماه به کل آن) هفت درصد است، اظهار داشت: این پدیده پس از غروب آفتاب تا یک ساعت پس از آن قابل مشاهده است.

حاتمی اضافه کرد: برای تماشای این اجتماع سیاره‌ها و ستاره‌ها باید به محل غروب آفتاب نگاه کرد.

وی با بیان اینکه سیاره تیر نسبت به دیگر اجرام آسمانی در این پدیده کمی دشوارتر دیده می‌شود، زیرا ارتفاع آن کمتر است، خاطرنشان کرد: سیاره تیر پایینتر از همه قرار دارد، بالاتر از آن به ترتیب ناهید، ستاره قلب الاسد، هلال ماه و سیاره مریخ قابل رصد است.

حاتمی همچنین با اشاره به گرد و غبار در برخی از مناطق کشور، تصریح کرد: اگر غبار افق غلیظ باشد، تماشای این پدیده به سختی امکان‌پذیر خواهد بود.

وی ادامه داد: پدیده اجتماع اجرام آسمانی را فردا شب هم می‌توان با تغییر موقعیت ماه مشاهده کرد بطوری‌که ماه از سمت غرب به شرق حرکت کرده و بالاتر از سایر این اجرام قرار می‌گیرد.

اجتماع اجرام در شامگاه ۳۰ تیر

این ستاره شناس خاطرنشان کرد: در کنار اجتماع چندین جرم آسمانی، امشب می‌توانیم پدیده زمین تاب را بر روی سطح ماه ببینیم.

وی افزود: در این پدیده بخشی از سطح هلال ماه توسط خورشید و بخش دیگری به دلیل بازتاب نور خورشید به واسطه زمین روشن است که قسمت زمین تاب را می‌توان با کمی دقت و به دلیل تفاوت در میزان روشنایی، تشخیص داد.

برچسب ها: ستاره شناس ، سیاره ها
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
چیزی که من در تاریخ ۱۷/۵/۱۴۰۲ در آسمان شب دیدم غیر قابل باور بود. ۱۸ سیاره پشت سرهم با نظم در حرکت بودند چهل سال از عمرم می‌ره اولین باره چنین پدیده ی زیبایی می‌دیدم. نمی‌دونم کسی دیگر این پدیده را دیده با اون ثبت کرده ؟ واقعا در برابر این همه عظمت خداوند انسان به گریه می افتد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۹ تير ۱۴۰۲
سلام.واردات میلیونی خودروهای زیر ۱۸۰۰cc،همچنین هیبریدی،برقی را بدون تعرفه و یا با تعرفه دو درصد برای عموم مردم ایران آزاد کنید و به این انحصار و احتکار،گرانفروشی ده برابری و استعمارگری پنجاه ساله سایپا و ایران خودرو پایان دهید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۹ تير ۱۴۰۲
این زهره خجالت نمیکشه با مشتری و بهرام عطارد میره شب نشینی?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۹ تير ۱۴۰۲
نیازی به اقامه نماز آیات نیست ؟