جمشید شایانفر، مدیر کل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سازمان بیمه خدمات درمانی در سال ۱۳۷۴ به استناد قانون تاسیس شد و بعدها این سازمان به استاناد ماده ۳۸ قانون برنامه پنجم توسعه به سازمان بیمه سلامت تغییر نام داد و هدف از تشکیل این سازمان، پوشش بیمه آحاد جامعه بوده است و در این راستا حرکت میکند.
وی افزود: چهار گروه از افراد مهم و عمده جامعه تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارند؛ یک گروه ثابت و عمده، صندوق کارکنان دولت و شامل کارکنان دولت و خانوادههای آنها هستند که در حال حاضر حدود ۵ میلیون بیمه شده دارد. حدود ۲۰ میلیون نفر از بیمه شدگان این سازمان در قالب صندوق روستاییان نیز شامل روستاییان، عشایر و ساکنین شهرهای کمتر از ۲۰ هزار جمعیت، تحت پوشش هستند.
شایانفر ادامه داد: صندوق سایر اقشار سازمان بیمه سلامت شامل مددجویان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، خانوادههای معظم شهدا و جانبازان، اتباع خارجی، دانشجویان و طلاب و روحانیون حوزههای علمیه، سه میلیون نفر تحت پوشش دارد و گروه دیگر نیز که ماهیتا خویش فرما هستند و به یک بیمه گذار خاص، وابستگی ندارند، تحت عنوان بیمه ایرانیان از خدمات سازمان بیمه سلامت ایرانیان بهره مند میشوند که جمعیت تحت پوشش این صندوق نیز در حال حاضر ۱۷ میلیون نفر است و بیش از ۱۰ میلیون نفر، بیمه شده فعال داریم که بیمه آنها معتبر است و سایر افراد نیز که بیمه آنها نامعتبر است میتواننند در هر زمان مراجعه کنند و پوشش بیمه آنها معتبر شود.
برخی سازمانها هنوز اطلاعات بیمه شدگان شان را ارائه نکرده اند
مدیرکل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت گفت: در پایگاه اطلاعات برخط که در سازمان بیمه سلامت تشکیل شده، همه سازمانهای بیمه گر اطلاعات خود را به طور کامل به اشتراک نگذاشته اند و لازمه اینکه چند نفر تحت پوشش بیمه نیستند، این است که اطلاعات همه سازمانها در این پایگاه اطلاعات برخط، وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از بیمه شدگان کشور تحت پوشش سازمانهای بیمه سلامت و تامین اجتماعی هستند، گفت: چند سازمان و شرکتهای کوچک بیمهای مانند برخی بیمههای بانک ها، هنوز اطلاعاتی را از بیمه شدگان خود به اشتراک نگذاشته اند. تعداد افراد بیمه نشده در کشور، نوسان دارد و یکی از علل آن ممکن است این باشد که فرد ممکن است در مقطعی کارگر فصلی و دارای بیمه باشد و در مقطع دیگری ممکن است فاقد اعتبار بیمه باشد و یا از کار موقت خود فاصله بگیرد.
مصوبه دولت برای افزایش پوشش بیمه در جامعه
شایانفر با اشاره به مصوبه هیات دولت برای افزایش پوشش بیمه در جامعه، یادآور شد: سه دهک اول درآمدی از ابتدای سال ۱۴۰۱ تحت پوشش بیمه رایگان بودند، اما اخیرا دو دهک چهارم و پنجم نیز به جمع بیمه شدگان رایگان سازمان بیمه سلامت اضافه شدند و افراد ۵ دهک اول درآمدی بدون مراجعه به بیمه و درخواست آنها، تحت پوشش بیمه رایگان قرار دارند و بیش از ن ۸۰ درصد از بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت، حق بیمه پرداخت نمیکنند و این سازمان وابسته به منابع عمومی است.
وی ادامه داد: علاوه بر ۵ دهک اول درآمدی که به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند، بر اساس مصوبه هیات دولت ۵ دهک دیگر نیز میتوانند با کاهش پرداختی حق بیمه، تجت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.
مدیرکل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه جلسات اجرایی برنامه سلامت با مشارکت وزارت بهداشت، سازمانهای بیمه گر و نظام پزشکی هر هفته، برگزار میشود، گفت: هنوز اجرای این برنامه نهایی نشده و دستورالعملهای آن در حال تدوین است.
شایانفر بودجه سال گذشته سازمان بیمه سلامت را ۳۹ هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: این منابع در صندوقهای مختلف سازمان بیمه سلامت هزینه شد. در بحث عمق بخشی به خدمات از سال گذشته، راه اندازی صندوق بیماریهای صعب العلاج اجرایی شده و در سال جاری برای ۵۱ بیمار صعب العلاج که قبلا هزینههای آنها توسط بیماران پرداخت میشد و یا در تعهد بیمهها نبود، بسته خدمتی تعریف شده و هزینههای آن تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج است.
وی با بیان اینکه برای ۱۰۰ بیماری خاص و صعب العلاج، هزینهها تحت پوشش صندوق بیماریهای صعب العلاج پرداخت میشود، گفت: برای این ۱۰۰ بیماری هنوز بسته خدمتی تعریف نشده البته بین ۵۱ بیماری که بسته خدمتی آنها تعریف شده و ۱۰۰ بیماری که گفتیم، همپوشانی هم وجود دارد. بودجه امسال این صندوق، ۷ هزار میلیارد تومان است.