سیداحمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور امروز در جلسه ستاد اقامه نماز استان کردستان در سنندج اظهار کرد: این مساله که ما در فضای حقیقی کار میکنیم درست، اما نباید فضای مجازی را هم به دست دشمن بسپاریم چرا که الان ذهن و ضمیر کودکان و نوجوانان ما معطوف به همین فضای مجازی است.
او افزود: غفلتی که در سالهای گذشته مرتکب شدیم، موجب شد دشمن در دوره کرونا ذهن و فکر بچههای ما را تحت تاثیر قرار داده و آنها را علیه ما وارد خیابانها کند که آثار آن را در سطح ملی هم مشاهده کردیم.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر تشکیل کمیته و کارگروهی برای مدیریت فضای مجازی اضافه کرد: در درجه اول خود جوانان و نوجوانان که مسلط بر این فناوری هستند و از آن استفاده میکنند وارد این کارگروه شوند و با هدایت بزرگترها، اتاق فکری تشکیل داده و راهکارها را پیدا و تولید محتوا کنند.
او ادامه داد: مردم ایران مردمی صاحب ذوق هستند امکان تولید اندیشه و قدرت تفکر و خلاقیت در ایران خیلی بالاتر از جاهای دیگر است سال هاست که فرزندان ما در المپیادها مقامهای قابل توجهای در سطح بین المللی کسب کرده اند و در حوزههای مختلف کارهای بزرگی انجام داده ایم که قبل از انقلاب به فکر هیچ ایرانی خطور نمیکرد که چنین ظرفیتهایی وجود دارد.
زرهانی در ادامه با تاکید بر اینکه فرمانداران شهرهای استان، شوراهای اقامه نماز را در شهرستانها تشکیل و تصمیمات مناسب اتخاذ کنند، افزود: همچنین میطلبد که در استان کارگروهی برای تولید محتوا برای صدا وسیما و فضای مجازی تشکیل و فراخوان آن حتی در سطح ملی منتشر شود.
او اضافه کرد: همچنین کارگروهی برای آموزش و پرورش تشکیل و فضلا و طلاب وارد مدارس شوند و آموزشهای لازم از جمله فلسفه و حکمت نماز به نوجوانان ارائه شود چرا که اگر نسل نو را در یابیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر بومی سازی راهکارها در حوزه اقامه نماز گفت: برای این مهم در حوزههای مختلف دستگاههای فرهنگی جمع شده و به چه باید کردها پاسخ دهند و ما نیز در ستاد اقامه نماز کشور آمادگی داریم همه امکانات را برای بهبود حرکت اقامه نماز در استانها بکار گیریم.
نماینده ولی فقیه در کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از مساجد ما در برخی از شهرهای استان امام جماعت ندارند لذا باید تلاش کنیم افراد واجد شرایط و مبلغان بیشتری را وارد مساجد کرده و با برپایی نماز جماعت کیفییت بخشی ایجاد شود.
ظرفیتهای مردمی در برنامههای فرهنگی بکارگیری شود
استاندار کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: حلقه مفقوده ما در برنامههای فرهنگی از جمله ستاد اقامه نماز، عدم بهره گیری از ظرفیت مردمی است لذا باید به نوعی آحاد مردم را درگیر موضوع برنامهها کنیم و از پیشنهادات و ابتکاراتی که ممکن است افرادی خارج از مجموعه ستاد اقامه نماز ارائه کنند بهرهمند شویم.
او افزود: باید به نوعی از ظرفیت و توانمندی فعالان و تشکلهای فرهنگی و افراد دغدغهمند از جمله جامعه روحانیت که از نزدیک با موضوع اقامه نماز ارتباط دارند و هیاتها و تشکلهای دینی و مذهبی فعال در استان برای این مساله بهره گرفته شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه سوالات زیادی مطرح است و نیاز امروز جامعه با نیاز ۱۰ سال پیش متفاوت است، اضافه کرد: از طرفی با هجمه جدی در زمینه موضوعات دینی و مذهبی مواجه هستیم که نمونه آن را همین امروز در موضوع محرم و قیام عاشورا در فضای مجازی و حقیقی می بینیم وبا توجه به اینکه مخاطب از حیث فکری تجهیز نیست ممکن است از این هجمهها تاثیر بپذیرد، لذا باید نسبت به این مسائل هوشیارانه عمل کنیم.
او در ادامه گفت: امروز در موضوع اقامه نماز مطالبه خانوادهها ارائه راهکار برای ترغیب فرزندانشان به سمت نماز است و این دغدغه در خانوادهها وجود دارد و لازم است روی این مساِئل متمرکز شده و دستهبندی داشته باشیم و در ارائه راهکارها و پاسخ به شبهات و ایجاد انگیزه در نسل جوان و نسل نو حرکت جدی صورت گیرد.
زارعی کوشا ادامه داد: اگر برای این موضوعات افکار عمومی را در فضای علمی و فرهنگی بکار نگیرین و از فعالان اجتماعی استفاده نکنیم از این جمع محدود اداری شاید خیلی اتفاق جدی شکل نگیرد، لذا جمع سپاری برنامهها و استفاده از آحاد مردم و الگوهای موفق سایر استان ها دراین زمینه لازم است
او همچنین بر نظارت بر نمازخانه های بین راهی و مراکز خدماتی و رفاهی و همچنین نظارت بهداشتی بر این مراکز تاکید کرد و گفت: در این زمینه در صورت نیاز، اعتبار لازم نیز تامین شود و تلاش کنیم نمازخانههای بین راهی را به مراکز نمونه در سطح کشور تبدیل کنیم.