ملکی گفت: همزمان با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و با توجه به ذبح دام نذری از سوی هیئتهای عزاداری و برخی شهروندان، نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام نذری در تمامی شهرستانهای استان توسط ۴۵ گروه ثابت و سیار انجام میشود.
وی افزود: دامپزشکی برای حفظ سلامت مصرفکنندگان با استقرار گروههای ثابت و سیار متشکل از ۸۱ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر شرعی اقدام به نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی میکند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: تمامی کشتارگاههای دام سطح استان که توسط بخش خصوصی و شهرداریها مدیریت میشود در این ایام دایر بوده و شهروندان و هیئتهای مذهبی میتوانند دامهای نذری خود را به کشتارگاهها منتقل و در آنجا قربانی کنند.
ملکی افزود: با توجه به این که برخی بیماریهای مشترک بین انسان و دام ازجمله تب مالت، تب کریمه کنگو و ... ممکن است از طریق دامهای قربانی در صورت آلوده بودن دام منتقل شود، به شهروندان توصیه میشود در هنگام خریداری دام برای قربانی به سلامت دام بهویژه شرایط فیزیکی توجه کنند و دامهای قربانی خود را به کشتارگاهها منتقل و در آنجا ذبح کنند.
وی تاکید کرد: مردم و هیاتهای مذهبی در هنگام ذبح دام از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند و لاشه دام را پس از قربانی به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰-۴ درجه و یا همان دمای یخچال نگهداری و پس از ان نسبت به قطعه بندی و مصرف اقدام کنند، چون با این کار تا حد امکان از انتقال بعضی بیماریهای احتمالی انگلی و ویروسی همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو جلوگیری شود.
ملکی به شهروندان توصیه کرد: به منظور حفظ بهداشت عمومی و پیشگیری از ابتلای به بیماریهای مشترک بین انسان و دام و نیز جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی، از هرگونه کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند.