حسین حیدری مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ۳۴ اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی کرمانشاه برای ارائه خدمات رایگان دامپزشکی به مردم استان در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی پای کار هستند، گفت : این اکیپها با حضور ۷۰ دامپزشک، پیراپزشک و روحانی برای نظارت بر عرضه و کشتار دام قربانی در استان در آمادهباش خواهند بود.
وی با بیان اینکه اکیپهای دامپزشکی در زمینههای نظارت بهداشتی و شرعی به هیاتهای مذهبی و مردم خدماترسانی خواهند کرد، گفت: اکیپهای دامپزشکی از ساعت هفت صبح تا ۱۴ روزهای تاسوعا و عاشورا در آمادهباش بوده و آماده خدماترسانی به هیاتهای عزاداری هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: از تمامی کشتارگاههای دولتی و خصوصی استان خواسته شده در کنار اکیپهای دامپزشکی به مناسبت تاسوعا و عاشورا خدماترسانی رایگان در سطح استان داشته باشند.
حیدری با بیان اینکه توصیه میشود قربانی کردن دام برای اطمینان از سلامت دام و کشتار بهداشتی در کشتارگاهها انجام شود، افزود: هیاتهای مذهبی و خانوادههایی که نذری دارند، در صورتی که اصرار به کشتار دام قربانی در منزل و یا معابر دارند، میتوانند برای اعزام اکیپهای دامپزشکی برای معاینه، بازدید و ذبح رایگان دامها در هر محلی که خودشان بخواهند، با سامانه ۱۵۱۲ تماس بگیرند.
حیدری با اشاره به احتمال بالای شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام از طریق کشتار غیربهداشتی دام، گفت: با توجه به اینکه در فصل گرم سال قرار داریم و احتمال انتقال بیماریهای خطرناکی مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت و ... بالا است، انتظار میرود هیاتهای مذهبی و مردم در جهت جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام از کشتار دام در معابر و منازل صرف نظر کنند.
وی تاکید کرد: در صورتی که بنا به هر دلیل اصرار به کشتار قربانی در منزل و یا معابر باشد، افراد باید حتما از پوشش حفاظتی مانند ماسک، دستکش، عینک و لباس کار به هنگام ذبح قربانی و قطعه قطعه کردن گوشت استفاده کرده و پس از ذبح دام گوشت و آلایش خوراکی را به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند .