فعالیت های سامانه بارشی مونسون روز گذشته در جنوب سیستان و بلوچستان باعث جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه های فصلی و مسدود شدن راهها، قطع برق و بروز خسارت هایی برای مردم منطقه شده است.

بارش سنگین باران در شهر های جنوب سیستان و بلوچستان  باعث جاری شدن سیلاب در سرشاخه‌های گویمرک و سرکور شده و رودخانه بزرگ سرباز نیز شاهد جاری شدن سیلابی بی سابقه است.

 یکی از دهنه‌های پل قدیمی سرباز نیز نشست کرده و فعالان منطقه هشدار داده‌اند که بر روی آن تردد انجام نشود.

در همین حال سیل در رودخانه سرباز باعث شده تا در بسیاری از مناطق خصوصاً در روستای پیردان به بالاترین سطح خود در چند سال اخیر برسد و وارد پارکینگ کنار مغازه‌ها و دکه‌های کنار جاده شود.

به گفته شهروندان در بسیاری از مناطق و روستا‌ها نیز آب، برق و اینترنت قطع شده، به زیرساخت‌های مواصلاتی آسیب جدی وارد شده و مردم با مشکلات جدی مواجه شده اند.

  شهروندان بایستی موارد امنیت جانی را رعایت کنند و در مناطق پایین دست رودخانه سرباز، از تردد غیرضروری بپرهیزند.

سیلاب کاجو راه ارتباطی ۴۲ روستا به قصرقند را قطع کرد

‌هاشم زهی سرپرست فرمانداری قصرقند گفت:در پی بارش‌های های سنگین در جنوب استان رودخانه کاجو بزرگترین سیلاب فصل مونسون را در ۲۰ سال اخیر تجربه کرد.

راه مواصلاتی ۴۲ روستای بالادست و پایین دست این رودخانه به مرکز شهرستان قطع شده است.

بارش شدید باران در قصرقند موجب آب گرفتگی و آسیب به ۵۰ خانوار عشایر کپر نشین این شهرستان شد که بلافاصله کار امداد کار رسانی و اسکان موقت آغاز شد.

مردم گرفتار در سیلاب رودخانه مسکوتان از توابع فنوج



توفان و سیلاب در سیستان و بلوچستان ۵۷۸ میلیارد تومان خسارت وارد کرد
مجید محبی، مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه توفان و بارندگی شدید در ماه‌های خرداد و تیرماه امسال ۵۷۸ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف این استان خسارت وارد کرده است.
عمده خسارت‌های وارده این مدت با ۵۶۱ میلیارد تومان به حوزه زیرساخت‌های زیربنایی نظیر راه و تأسیسات آب و برق بوده است.

طغیان رودخانه سرکور سرباز و گرفتاری مردم در سیل 



خسارت بی سابقه رودخانه بزرگ سرباز به زیر ساختها 
وطنخواه معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری راسک گفت: حجم ورودی بسیار بالای رودخانه سرباز در پی طغیان رودخانه های فصلی بعد از طوفان گونو بشترین حجم بالای آب را داشت.
وی گفت در پی طغیان بی سابقه رودخانه سرباز در شب گذشته به سیل بند حفاظتی شهر راسک و روستای پشامگ خسارات وارد کردو منازل مسکونی هشتاد خانوار از اهالی روستای پشامگ دچارِِ آبگرفتگی شد.
۱۳۳ سیلزده سیستان و بلوچستان امدادرسانی شدند
سجادی سرپرست جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر بارندگی‌های اخیر و وقوع سیل و آبگرفتگی از اوایل مردادماه تاکنون در هشت روستای شهرستان‌های نیک‌شهر و فنوج خدمات امدادرسانی به ۱۳۳ نفر در قالب ۳۶ خانوار توسط نیروهای امدادگر هلال احمر انجام شد.
از این تعداد ۴۵ نفر در چادرهای هلال احمر اسکان یافتند و اقلامی از قبیل چادر امدادی، موکت، پتو، نایلون و سبدهای غذایی بین آسیب دیدگان توزیع شد.

هواشناسی سیستان و بلوچستان هشدار داد/ تقویت بارش های رگباری فصلی در نیمه جنوبی استان 

به گفته  مدیر کل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان  از بعداز ظهر شنبه تا شب یک شنبه (۷ تا ۸ مرداد)، برای نیمه جنوبی استان رخداد رگبار شدید و رعدوبرق، تندبادهای شدید لحظه ای و خیزش گرد و خاک به همراه برخورد صاعقه پیش‌بینی می‌شود.

 از شب شنبه تا پیش از ظهر دوشنبه ( ۷ الی ۹ مرداد) وزش باد شدید گردوخاک، نقاط مستعد طوفان گردوخاک برای مناطق شمالی استان پیش‌بینی می شود. طی این مدت احتمال افزایش غبار برای زاهدان و مناطق مرکزی استان وجود دارد.

در فعالیت های کوهنوردی احتیاط شود و  از اسکان در حاشیه مسیل ها و رودخانه های فصلی و چرای دام در ارتفاعات و حاشیه مسیل ها در زمان بارندگی خودداری گردد و از محصولات کشاورزی  و باغی محافظت گردد و از ترددهای مرزی در زمان بارندگی خودداری گردد. همچنین برای شمال استان به نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در زمان غبار آلود شدن هوا توجه شود و رعایت حداکثری مقررات رانندگی در ترددهای جاده‌ای به سمت سیستان و خراسان جنوبی در نظر گرفته شود و از کار در ارتفاعات جدا پرهیز و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود. 

آخرین وضعیت از سیل جنوب سیستان و بلوچستان

 ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان اطلاعیه صادر کرد 

در این اطلاعیه آمده است توصیف سامانه اول: تقویت جریانات جنوبی و بارش‌های رگباری شدید در ساعات بعد از ظهر و شب و  زمان شروع: بعداز ظهر شنبه ۱۴۰۲/۵/۷  زمان پایان: یکشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۸ نوع مخاطره: رگبار شدید و رعد و برق، تندباد‌های شدید لحظه‌ای و گرد و خاک، احتمال برخورد صاعقه با تاکید بر بعدازظهر شنبه و  منطقه اثر: نیمه جنوبی استان به ویژه شهرستان‌های فنوج، قصرقند، لاشار، نیکشهر، سراوان، سرباز، سیب و سوران، مهرستان، راسک، ایرانشهر، بمپور، دلگان، ارتفاعات خاش و تفتان و اثر مخاطره: آبگرفتگی معابر و احتمال سیلاب شهری و روستایی، طغیان رودخانه‌های فصلی، لغزندگی جاده‌ها، برخورد صاعقه، احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و نخیلات و توصیه: خودداری از رفتن به ارتفاعات و چرای دام در مناطق مرتفع، خودداری از اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، محافظت از محصولات کشاورزی و باغی، ممانعت از تردد‌های مرزی، آمادگی فرمانداری‌ها، نیرو‌های امدادی و ...توصیف سامانه دوم: شدت گرفتن مجدد باد‌های ۱۲۰ روزه و  زمان شروع: شب شنبه ۱۴۰۲/۰۵/۰۷ زمان پایان: پیش از ظهر دوشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۰۹ و نوع مخاطره: وزش باد شدید و گرد و خاک، نقاط مستعد طوفان گرد و خاک  و منطقه اثر: زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز  اثر مو خاطره: خیزش گرد و خاک، کاهش شدید دید و کیفیت هوا، اختلال در تردد‌های جاده‌ای، تاخیر یا لغو پروازها، افزایش غبار در زاهدان و مناطق مرکزی استان و توصیه: توجه به نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در زمان غبار آلوده شدن هوا، رعایت حداکثری مقررات رانندگی در تردد‌های جاده‌ای به سمت سیستان و خراسان جنوبی، محافظت از گلخانه‌ها، پرهیز از کار در ارتفاع، آمادگی فرمانداری‌ها، دستگاه‌های امدادی، مراکز بهداشتی و ...

ارتفاع بارش از ۳۴ ایستگاه هواشناسی/  باران در چاه کمال از توابع شهرستان خاش به ۴۲ میلی متر رسید

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: از ۳۴ ایستگاه هواشناسی و باران سنجی گزارش باران داشته ایم که از چاه کمال ۴۲، نیکشهر ۱۵.۸، مهرستان ۱۸.۲، مسکوتان از توابع فنوج ۳۶، راسک ۹.۴ میلی متر بوده است.

حیدری مدیرکل هواشناسی  سیستان و بلوچستان گفت: تا یکشنبه شب در نیمه حنوبی استان، رگبارشدید و رعدوبرق، تندباد‌های شدید لحظه‌ای و گردوخاک، احتمال برخورد صاعقه پیش بینی می‌شود. 

 محسن حیدری توصیه کرد: در فعالیت‌های کوهنوردی احتیاط شود و از اسکان در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی و چرا دام در ارتفاعات و حاشیه مسیل‌ها در زمان بارندگی خودداری گردد و از محصولات کشاورزی محافظت گردد.

راه ارتباطی ۳۸ روستا در سیستان و بلوچستان قطع شد

سرپرست فرمانداری قصرقند هاشمزهی گفت: بارندگی و طغیان رودخانه علاوه‌بر بستن مسیر قصرقند - تلنگ - کاجو راه ارتباطی ۳۸ روستا را نیز قطع کرده است.

 احمدرضا هاشم زهی گفت: بر اثر فعالیت سامانه مونسون در جنوب استان و طغیان رودخانه کاجو راه ارتباطی   ۳۸ روستای حوزه کاجو و ساربوک به مرکز شهرستان قصرقند برای چندمین بار، بسته شد.

سرپرست فرمانداری قصرقند ادامه داد: این راه‌های روستایی که از هفته‌های قبل مسدود شده بود به علت تداوم فعالیت سامانه مونسون و سیلاب‌های پی در پی رودخانه کاجو همچنان مسدود مانده است.

وی اضافه کرد: ۱۷ هزار نفر از جمعیت روستایی این شهرستان از ۱۰ روز قبل، هیچ گونه راه ارتباطی به مرکز شهرستان ندارند.

هاشمزهی تاکید کرد: از مردم حاشیه نشین رودخانه کاجو درخواست می‌شود از تردد در بستر این رودخانه جدا خودداری کنند.

آخرین وضعیت از سیل جنوب سیستان و بلوچستان

وی تصریح کرد: با هر بارندگی و جاری شدن سیلاب راه ارتباطی ۴۱ روستای این شهرستان در محدوده رودخانه کاجو و بخش ساربوک و پایین دست روستاهای چندوکان و محدوده بالادست سد زیردان و بخش مرکزی قصرقند به دلیل طغیان رودخانه کاجو و رودخانه‌های فصلی حوزه شهرستان و جاری شدن سیلاب بسته می شود و حدود ۲۰ هزار نفر همیشه گرفتار در پشت سیلاب هستند.

هاشمزهی گفت: در یک ماه اخیر شاهد بارش باران‌های مونسونی در نقاط مختلف قصرقند بویژه در حوزه بالادست منطقه کاجو و شهر قصرقند بودیم و چندین بار رودخانه کاجو سیلابی شده است.

سرپرست فرمانداری قصرقند با اشاره به اینکه قصرقند ۶۵ هزار نفر جمعیت و سه بخش دارد، ادامه داد: بارندگی‌های سیل‌آسا و به تبع آن طغیان رودخانه‌های محلی موجب قطع ارتباط ۲۳ روستای منطقه کاجو و ۱۸ روستای حوزه بخش های ساربوک و مرکزی این شهرستان شده است.

ضرورت فوری برای مرمت سیل بند قصرقند

وی با بیان اینکه حجم آب فراوانی در رودخانه کاجو در حال طغیان است و سیل بند شهر قصرقند نیز فرسوده و نیازمند مرمت و بازسازی است، افزود: توصیه می‌شود اهالی پایین دست رودخانه‌ها جوانب احتیاط را رعایت و از تردد شبانه روی پل‌های قصرقند خودداری کنند چرا که هر گونه کنجکاوی شبانه و گذر از بستر رودخانه تبعات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

آخرین وضعیت از سیل جنوب سیستان و بلوچستان

هاشمزهی با بیان اینکه ارتباط مخابراتی و برق برخی مناطق روستایی نیز قطع شده است، افزود: بارندگی اخیر موجب وارد شدن خسارت به بخش‌های زیربنایی این شهرستان و زمین‌های کشاورزی حاشیه رودخانه نیز شده است.

وی اظهارداشت: پس از پایان بارندگی و با فروکش کردن سیلاب گروه‌های ارزیاب در منطقه برای برآورد خسارات اعزام خواهند شد.

سرپرست فرمانداری قصرقند گفت: براساس پیش بینی‌های هواشناسی بارش‌ها برای روزهای آینده نیز در منطقه قصرقند و ارتفاعات شمالی این منطقه افزایش خواهد یافت و احتمال سیل و طغیان مجدد وجود دارد.

طغیان رودخانه ها و جابجایی بیماران با لودر در قصرقند

وی افزود: هنگام مسدود شدن راه‌های روستایی بر اثر طغیان رودخانه‌ها، تا زمانی که سیلاب فروکش کند اهالی این مناطق توسط ماشین‌آلات سنگین راهداری همچون لودرها از رودخانه و مسیل عبور می‌کنند.

هاشمزهی عنوان کرد: تعلل و تاخیر زیاد در ساخت پل حمیری بر روی رودخانه کاجو سبب شده تا مشکلات و گرفتاری مردم بیشتر شود که نیاز است هر چه سریعتر این پروژه راهسازی تکمیل و همچنین راه قصرقند به کاجو با پل و ابنیه فنی آسفالت شود.

وی با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۴ مطالعات احداث پل از روستای حمیری به محور اصلی نیک شهر- قصرقند انجام شده و در یک سال اخیر عملیات اجرایی آغاز شده خاطر نشان کرد: احداث پل حمیری یکی از ضرورت‌های شهرستان قصرقند به شمار می آید چرا که با هر آورد آب خسارت های زیادی به مردم وارد و راه بسته می شود.

سرپرست فرمانداری قصرقند بیان کرد: در حال حاضر تمام زمین های زراعی و خانه های مسکونی که در مسیر و حاشیه رودخانه کاجو قرار دارند و همچنین در شهر نیز واحدهای مسکونی دچار آبگرفتگی شده است.

وی ضمن تاکید بر آمادگی تمامی دستگاه‌های اجرایی عنوان کرد: مردم تا کاهش میزان بارش‌ها از ترددهای غیرضروری در محورهای درون و برون ‌شهری بویژه مسیل ها خودداری کنند.

وی گفت: در شبانه روز گذشته از ایستگاه باران سنج دهیرک کاجو ۲۵ میلیمتر ساربوک ۱۴, شهر قصرقند ۷/۵ و هلنچکان ۸ میلی متر باران گزارش شده است.

۹۰۰ نخل فنوج سیستان و بلوچستان بر اثر بارندگی شدید تخریب شد
مدیر جهاد کشاورزی فنوج در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر بروز توفان و بارندگی شدید در روزهای اخیر، ۹۰۰ نخل بارور این شهرستان تخریب شد.
قنبر نارویی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: همچنین بروز این پدیده سبب ریزش شدید خرمای ۳۵۰ هکتار از نخلستان‌های حوزه قنات کوشک و زوار و مرکز شهرستان شد.
وی ادامه داد: شهرستان فنوج ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار نخلستان دارد که یک هزار و ۹۰۰ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
مدیر جهاد کشاورزی فنوج افزود: نخل‌داران و تولیدکنندگان خرما باید حمایت و پشتیبانی شوند و این مدیریت در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

خسارت سیل به چندین منزل مسکونی در شهرستان لاشار/ پل بزرگ قصرقند مسدود شد

رئیس جمعیت هلال احمر نیکشهر گفت: بر اثر بارش‌های عصر امروز در شهرستان لاشار ۸ واحد مسکونی دچار خسارت و آبگرفتگی شد که با تلاش نیرو‌های امدادی هلال احمر اسکان اضطراری داده شدند.

سید اکبر علوی رئیس جمعیت هلال احمر نیکشهر گفت: بر اثر بارش‌های عصر امروز در شهرستان لاشار ۸ واحد مسکونی دچار خسارت و آبگرفتگی شد که با تلاش نیرو‌های امدادی هلال احمر اسکان اضطراری داده شدند.

 رئیس جمعیت هلال احمر نیکشهر گفت: حدود ۲۰ خانواده درگیر سیل نیز که برای برداشت خرما به شهرستان قصرقند مهاجرت کرده بودند به جای امن منتقل و اسکان داده شدند.

کدخدایی رئیس راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قصرقند گفت: بر اثر بارش‌های پیاپی در ارتفاعات شمالی قصرقند، رودخانه کاجو طغیان کرده و احتمال طغیان مجدد این رودخانه وجود دارد.

وی افزود: بنا به دستور ریاست مدیریت بحران شهرستان قصرقند، پل منتهی به شهر قصرقند در حال حاضر مسدود است و مسافرینی که از محور نیکشهر – قصر قند قصد تردد دارند تا اطلاع ثانوی از تردد روی این پل اجتناب نمایند.

 برق برخی مناطق سرباز قطع شد

روابط عمومی امور برق شهرستان سرباز اعلام کرد ؛به اطلاع مردم شریف بخش نسکند شهرستان سرباز می‌رساند به علت اتصالی در شبکه فشار متوسط و عدم راه دسترسی به علت طغیان رودخانه برق این بخش قطع می‌باشد.

و به اطلاع مردم شریف بخش مرکزی شهرستان سرباز می‌رساند به علت شکستگی چندین اصله تیر در چند نقطه و اتصالی شبکه، برق خط پیردان (حدفاصل روستاهای رودان دپ تا کجوم) و کل خط ملک آباد (حدفاصل گورناگ تا شرکت فاز قدیم) قطع می‌باشد پرسنل این واحد در تلاش برای رفع عیب و مانور از طریق خطوط مجاور می‌باشند.

 مسدود شدن چندین محور مواصلاتی  در پی بارش های رگباری و طغیان رودخانه های فصلی

 مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کرد ،محور اسپکه -فنوج ؛ محور سرباز-مورتان ؛ محور قصرقند-کاجو  ؛ محور حمیری به حاجی آباد ؛محور ایرانشهر-چابهار (محور فرعی روستای خیر آباد)  محورهای فوق در جنوب سیستان و بلوچستان به علت بارش باران، سیلاب و عدم ایمنی کافی تا اطلاع بعدی مسدود است. 

 گلمورتی برق دار شد

سرپرست اداره برق دلگان گفت: شهر گلمورتی دلگان پس از دو ساعت خاموشی ناشی از وقوع توفان عصر امروز، دقایقی پیش برق دار شد.

یوسف زهی سرپرست اداره برق دلگان  گفت: همچنین در پی وقوع توفان برق دو روستای چاه کیچی در بخش مرکزی دچار اختلال و برق روستای علی آباد‌مند نیز قطع شد که نیرو‌های این اداره جهت رفع مشکل به منطقه اعزام شده اند.

 

 




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
اینترنت روستای قطع شده یک هفته برقم هی میره تو این گرما مسئولین دارن چکار میکنن رسیدگی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
مسئولان بی عرضه سیستان بلوچستان زحمت بکشند وفکری به حال این روان آب کنن و هی نگن که گرد وخاک بلندشده واین آبها مجانی به دریا نریخته نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
مسئولان بی عرضه سیستان بلوچستان زحمت بکشند وفکری به حال این روان آب کنن و هی نگن که گرد وخاک بلندشده واین آبها مجانی به دریا نریخته نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۵ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
لطفا در مسیر سیل و کنار سیلاب قرار نگیرید خیلی خطرناک است سیل هم نعمتی است که بایددرست مهار شود تا نه خطر جانی داشته باشد نه مالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
همت کنید ابخیزداری کنید چاه قنات اب انبار یا هراقدامی
آخرین اخبار