بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود ۲.۴ میلیارد نفر در معرض سطوح خطرناک آلودگی هوای خانگی قرار دارند، زیرا از اجاقهای ساده برای پخت و پز استفاده میکنند که سوخت آن از نفت سفید، زیست توده (چوب، فضولات حیوانات و ضایعات محصولات کشاورزی) و زغال سنگ است.
از دود معلق در شهرها گرفته تا دود در داخل خانه، همگی از اجزای آلودگی هوا هستند که یک تهدید بزرگ برای سلامتی و آب و هوا است.
آلودگی هوای محیط (بیرون) هم در شهرها و هم در مناطق روستایی باعث ایجاد ذرات ریز میشود که منجر به سکته مغزی، بیماریهای قلبی، سرطان ریه و بیماریهای حاد و مزمن تنفسی میشود.
دادههای سازمان جهانی بهداشت همچنین نشان میدهد که تقریباً تمام جمعیت جهان (۹۹ درصد) هوایی را تنفس میکنند که فراتر از محدودیتهای تعیین شده در دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و حاوی سطوح بالایی از آلایندهها است. همچنین کشورهای با درآمد پایین و متوسط بیشتر در معرض این آلودگی هستند.
کیفیت هوا ارتباط تنگاتنگی با آب و هوا و اکوسیستمهای زمین در سطح جهان دارد. بسیاری از محرکهای آلودگی هوا (یعنی احتراق سوختهای فسیلی) نیز منابع انتشار گازهای گلخانهای هستند. بنابراین، سیاستهای کاهش آلودگی هوا، یک استراتژی برد-برد هم برای آب و هوا و هم برای سلامت انسانها ارائه میکند، بار بیماریهای ناشی از آلودگی هوا را کاهش میدهد و همچنین به کاهش کوتاهمدت و بلندمدت پدیده تغییرات آبوهوایی کمک میکند.