طالب محمدی رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان اظهار کرد: زمان نوبت گیری ارزیابی هوشی/روانی دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی از ۵ تیرماه آغاز شده و سه پایگاه در شهرستانهای سنندج، قروه و سقز برای اجرای برنامه جهش در استان تخصیص یافته است.
محمدی گفت: متقاضیان جهش در سطح استان میتوانند به مراکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی ومداخله بهنگام رشدی - تربیتی رهنما در شهر سنندج، فرزانگان در شهر سقز و کیمیا در شهر قروه مراجعه کنند.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان با بیان اینکه اغلب صاحب نظران تعلیم وتربیت موافق جهش تحصیلی بی رویه کارشناسی نیستند، از والدین تقاضا کرد با در نظر گرفتن تأثیرات ذهنی وروانی جهش تحصیلی بر رشد وپیشرفت تحصیلی فرزندانشان تصمیم گیری مناسبی داشته باشند.
وی تصریح کرد: جهش تحصیلی فرآیندی است که باید همه جانبه به آن نگریست و خانوادهها علاوه بر هوش و استعداد فرزندان خود، باید تواناییهای فردی، اجتماعی و روحیات آنان را هم در نظر بگیرند و با آگاهی کامل تصمیمگیری کنند.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان اظهار کرد: دانش آموزانی که در ارزیابی هوش موفق شوند مجوز لازم را خواهند داشت تا در شهریور ماه جاری در آزمون تحصیلی پایه بالاتر مورد نظر شرکت کنند و اگر در همه دروس نمره قبولی را کسب نمایند یک پایه تحصیلی را گذرانده و به پایه بالاتر خواهند رفت.
محمدی گفت: ارزیابی دانش آموزان متقاضی جهش از پایههای دوم به چهارم، سوم به پنجم وچهارم به ششم وجهش برای بار دوم با رعایت شرایط ومشروط به رای کمیسیون خاص (منطقه) وسایر مقررات مربوط میباشد.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان اظهار کرد: مدیران محترم مدارس ابتدایی دارای داوطلب جهش تحصیلی پس ازدریافت درخواست کتبی، ولی دانش آموز (با سطح پیشرفت خیلی خوب)، بررسی در شورای مدرسه ودر صورت نیازتأیید کمیسیون خاص در سامانه سیدا نسبت به ثبت مجوز اقدام میکنند.
محمدی تصریح کرد: مدیران مدارس در مرحله بعد با ورود به پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش وپرورش (my.medu.ir) نسبت به تایید صحت اطلاعات دانش آموزاقدام کرده، سپس اولیا با ورود به سامانه فوق نسبت به تکمیل مراحل ثبت نام، پرداخت مبلغ یک میلیون و هشتصد هزار ریال و رزرو نوبت اقدام میکنند.
وی افزود: دانش آموزانی که موفق به گذراندن ارزیابی هوش شوند در آزمون تحصیلی پایه بالاتر مورد نظر شرکت میکنند واگر در همه دروس نمره قبولی را کسب نمایند یک پایه تحصیلی را گذرانده وبه پایه بالاتر میروند.
محمدی گفت: ارزیابی هوشی/روانی متقاضیان جهش تحصیلی صرفا با مقیاس اعلام شده توسط سازمان آموزش وپرورش استثنایی انجام میشود وباتوجه به هوشمند بودن سیستم، نتیجه ارزیابی از طریق سامانه اعلام میشود.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان تأکید کرد: در این برنامه به دانش آموزان اجازه داده میشود با رعایت اصل مساوات در آموزش و با توجه به استعداد خود برنامههای درسی و آموزشی را با سرعت بیشتر از معمول در سنین پایینتر طی کنند.
محمدی در ادامه با اشاره به آمارشرکت کنندگان در آزمون جهش تحصیلی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ گفت: ۲۲۴ نفر دانش آموز متقاضی جهش در آزمون هوش شرکت نمودند که ۱۳۰ نفر از آنان صلاحیت شرکت در آزمون ارتقای پایه را کسب کردند.