مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در چهارمین ستاد گیاهپزشکی این استان، اظهار کرد: پیش از این در موضوع آفت قرنطینهای سوسک سرخرطومی حنایی خرما رویکردمان مدیریت بحران بوده است که نیازمند تغییر و اتخاذ رویکرد مدیریت ریسک برای جلوگیری از بحران است.
او با بیان اینکه نیازمند اقدامات جدید در مدیریت آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما هستیم، اظهار کرد: تهیه نقشه پراکنش در باغات با استفاده از تصاویر ماهواره ای، مشخص کردن مناطق حساس و اولویت بندی این مناطق باید در دستور کار قرار گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه به منظور ایجاد سازوکارهای لازم باید طرحی با کنشگری مجموعههای مختلف درون و برون سازمانی تهیه و ارائه شود، افزود: در قالب این طرح، برنامه عملیاتی برای مدیریت آفت سرخرطومی حنایی و وظایف هر مجموعه مشخص خواهد شد.
او ادامه داد: کنشگران دخیل در این طرح به طور عمده زیر مجموعههای سازمان جهاد کشاورزی، مراکز تحقیقاتی، تشکلهای بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان را در بر میگیرد تا بتوان یک ارتباط و هماهنگی جامع و نظاممند را تشکیل داد.
دهقان پور با بیان اینکه نمیتوان در هر شهرستان درگیر با آفت خطرناک سوسک سر خرطومی حنایی خرما یک نسخه و دستور العمل واحد داشت، اضافه کرد: باید متناسب با شرایط هر شهرستان اقدام کرد، بعضا در برخی مناطق با کمبود امکانات و نیروی انسانی متخصص مواجه ایم، اما در مقابل میتوان از دیگر ظرفیتها مانند خیران محلی بهره گرفت.
دهقان پور با اشاره به اینکه مخاطبان و ذی نفعان نیز باید آموزشهای لازم برای مدیریت آفت را فرا بگیرند، اضافه کرد: رویکردمان علاوه بر اطلاع رسانی، اقناع سازی نیز باشد، زیرا در صورت متقاعد کردن بهره بردار به وجود خطر آفت، بی شک همکاری خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به اثر بخشی اعتبارات تخصیص یافته در خصوص سوسک سرخرطومی نیز پرداخت و افزود: این اعتبارات در بین همه شهرستانهای آلوده بر اساس سطح آلودگی توزیع شده است که با تدوین طرح مدنظر اثر گذارتر از گذشته خواهد بود.
او به لزوم تعمیم تجربه شهرستانهای استان فارس در مبارزه و کنترل این آفت نیز اشاره کرد و گفت: مناطق ۴ و ۵ این استان در طرح افزایش نفوذ دانش در حال حاضر درگیر موضوع سوسک سرخرطومی حنایی خرما هستند که باید در این خصوص به تبادل دانش و تجربیات خود بپردازند.