باقر صدیقی بخشدار سرولایت گفت: حریق جنگلها و مراتع به ویژه در زمانی که با وزش باد همراه است اگر در مراحل اولیه اطفا و کنترل نشود مدیریت و اطفای آن سخت و سبب سرایت حریق به مناطق مسکونی و اراضی کشاورزی میشود.
لزوم آموزش اهالی روستاها در اطفا و کنترل آتشسوزی
او افزود: در زمان بروز حریق در مراتع، آمادگی، آموزش و حضور و مشارکت مردم نقش به سزایی در اطفا، کنترل و مهار آتشسوزی دارد.
بخشدار سرولایت ادامه داد: بیشتر حریقهای مناطق صعبالعبور با بسیج و مشارکت نیروهای مردمی و حضور به موقع کنترل میشود.
صدیقی بیان کرد: بروز پدیده خشکسالیهای پی در پی، گرمای شدید هوا، بیاحتیاطی برخی گردشگران، رهگذران و حتی خود کشاورزان، پرت کردن ته سیگار، خاموش نکردن زغال باقی مانده و جرقه ناشی از وسایل نقلیه موتوری از جمله عوامل وقوع آتش سوزی در مراتع است. در آتش سوزی مراتع و ارتفاعات روستاهای بخش سرولایت در نیشابور، گرمای هوا، بیاحتیاطی و بیتوجهی برخی افراد ناآگاه عامل وقوع حریق است.
او تصریح کرد: تهیه و نصب تابلوهای هشدار دهنده، آموزش اهالی و تهیه وسایل اطفای حریق توسط دهیاران میتواند در پیگیری از این حوادث موثر باشد.
بخشدار سرولایت تاکیدکرد: بر اساس ماده ۳۰ و بند ب ماده ۷۰ وظایفی برای دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها تعریف شده است که براین اساس، توجه به حفظ مراتع و ایجاد شرایط نگهداری و مراقبت صحیح آنها توصیه شده است.