رحمان فیض قربانی مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه حدود ده درصد از انجیر تولیدی کشور در استان تولید میشود، گفت : که کرمانشاه با تولید سالیانه ۹ هزار تن محصول انجیر از قطبهای تولید انجیر آبی در کشور محسوب میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه افزود: سطح زیر کشت باغات انجیر در استان ۸۰۰ هکتار میباشد که از این مقدار ۷۰۰ هکتار مثمر و ۱۰۰ هکتار غیرمثمر است و سالانه به طور متوسط ۹۰۰۰ تن تولید دارد.
وی گفت: کشت ارقام مجیفی، شام، باوام علی، ملک محمدی، زرده، سیاوله و کوچلی در استان مرسوم است که رقم مجیفی ضمن آنکه بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده و با دارا بودن کیفیت ممتاز تولید آن بصورت انحصاری مختص به استان بوده و با قابلیت فرآوری به صورت نیم خشک را دارد و عمدتا پس از فرآوری به خارج از کشور خصوصا کشورهای اروپایی، کشورهای همسایه و ... صادر میشود. سایر ارقام عمتا بصورت تازه خوری و در داخل استان و کشور مصرف میگردند.
فیض قربانی با تاکید بر جایگاه ویژه این استان در تولید محصول انجیر آبی گفت: برداشت انجیر در استان کرمانشاه از اوایل مرداد شروع و تا اواسط مهرماه ادامه دارد.
وی با اشاره به فعالیت تعداد قابل توجهای کارگاه فراوری انجیر در استان بیان کرد: عمده محصول تولیدی بصورت نیم خشک فرآوری میگردد، تازهخوری و استفاده در فرآوردههای سنتی از کاربردهای مهم این میوه بهشتی در استان میباشد.
فیض قربانی گفت: در باغهای انجیر به طور متوسط از هر هکتار ۱۲ تن انجیر برداشت میشود و شهرستانهای دالاهو و سرپل ذهاب بیشترین سطح زیرکشت را دارند.
وی گفت: با توجه محدودیتهای ناشی از نقصان منابع آب و از سوی دیگر مساعد بودن شرایط اقلمی برنامه توسعه باغات دیم انجیر در مناطق مستعد استان در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان میباشد .