مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه آفت مگس مدیترانهای میوه، گونهای چندمیزبانه است که در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیری از محصولات باغی و برخی مرکبات و سبزیجات تغذیه و رشد میکنند، گفت: اگرچه ممکن است آفت اصلی مرکبات باشد، اما بیشنر آفت جدی برای بعضی از میوههای برگریز مانند گلابی، سیب، شلیل، زردآلود، خرمالو، انار، سیب و انجیر است.
منصور شیشهفروش با اشاره به اینکه جثه مگسهای مدیترانهای میوه، دو سوم مگس خانگی و به طور تقریب چهارونیم میلیمتر است، افزود: فعالیت اینگونه آفت از فصل بهار آغاز میشود و با عبور از تابستان، میتواند محصولات باغی پاییزی همچون هلو، خرمالو، نارنگی را هم تحتتأثیر قرار دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: براساس پیشبینیها مقرر شده که عملیات پیشگیری و کنترل این آفت با تشکیل شبکه مراقبت در مناطق آلوده توسط مدیریت حفظ نباتات کشاورزی با ارائه آموزشهای لازم و توزیع تجهیزات کنترلی اجرایی شود.
او با اشاره به بازدیدهای میدانی و گزارشها از مشاهده مگسهای مدیترانهای میوه در ۱۴ شهرستان استان گفت: پیشبینی شده که در برنامهریزی مقابله و پیشگیری از این آفت در ۳۹۰۰ هکتار از محصولات باغات میوه و مرکبات استان با تجهیزات لازم انجام شود.
شیشهفروش با بیان اینکه ردیابی آفت مگس مدیترانهای در شهرستان کاشان با ۲۷۰۰ هکتار، بیشترین سطح مبارزه با اینگونه محصولات باغی، میوه و مرکبات را به خود تخصیص داده است، افزود: تعیین نوسانات جمعیتی با نصب تلههای خاص، مبارزه با نصف تلههای حاوی سموم با طعمهپاشی، معدوم کردن میوههای آلوده، نصب کارتهای زرد در باغات برای نابودی این آفت و تشکیل شبکههای مراقبت در مناطق و آموزش لازم از جمله اقدامات اساسی برای کنترل و مقابله با اینگونه مگس است.