آقای قهرمان نژاد با اشاره به اضافه شدن ۱۸۷ دستگاه انواع کمباین به مزارع استان آذربایجان شرقی طی امسال از تحویل ۲ هزار و ۳۵۰ دستگاه تراکتور به کشاورزان استان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در قالب خط اعتباری شماره ۱۰ مکانیزاسیون هم ۲ هزار و ۶۷۴ طرح با اعتبار پنج هزار و ۱۴۹ میلیارد و ۲۳ میلیون ریال برای خرید انواع ماشینها و ادوات دنباله بند به بانک کشاورزی معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستانها ۸۲ گروه فنی سنجش ریزش و ضایعات کمباین مشغول به فعالیت هستند و آخر فصل آمار ریزش را میتوانیم اعلام کنیم افزود: پیشبینی میشود با اقدامی که در خصوص نوسازی ناوگان انجام دادیم ریزش و ضایعات تا حد قابل قبولی کاهش پیدا کند.
آقای قهرمان نژاد با بیان اینکه سال گذشته ۴.۲۵ درصد ریزش محصول در استان داشتیم که پایینتر از متوسط کشوری است گفت: امسال با اقداماتی که در خصوص نوسازی ناوگان و افزایش حضور کمباینهای نو در مزارع انجام شده است برآورد میشود ریزش تا حد زیادی کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: ریزش کمباین به طور قطع تاخیری در برداشت ایجاد نمیکند اما از میزان محصول کاسته میشود که تا حد معقول طبیعی است ولی از نظر اقتصادی به کشاورزان خسارت وارد میکند.
قائم مقام معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان یادآور شد: بخشی از ریزشها طبیعی است و ارتباطی با کمباین ندارد و کمتر از سه درصد ریزش گندم مربوط به خود کمباین است و بخشی از ریزش نیز مربوط به فرسودگی ناوگان و بخشی دیگر نیز مربوط به تنظیم نشدن صحیح دستگاهها است که با ارائه معاینه فنی و تنظیم قسمتهای مختلف کمباین ریزش به حداقل میرسد.