برخی از افراد ممکن است عادات یا باورهای اشتباهی داشته باشند که آنها را از رسیدن به آرزوی خود باز دارد. در ادامه به بررسی ۹ اشتباه رایج در خرج کردن پول میپردازیم که ممکن است باعث شوند تا آخر عمر فقیر بمانید. با درک این اصول، میتوانید از افتادن در تلههای فقر جلوگیری کنید و شروع به ساختن آیندهای بهتر برای خود کنید.
۱. «من حق دارم با خودم خوب رفتار کنم.»
گاهی اوقات با گفتن این جمله که «دوران سختی داشتم و لیاقت دارم چیزی برای خودم بخرم تا حالم بهتر شود»، بهانهای برای هزینهای غیرمنطقی میتراشیم. این هزینه تنها زمانی توجیه پذیر است که پول کافی وجود داشته باشد و زمانی که نخواهیم کل سرمایه خود را خرج کنیم.
البته، ما باید کارهایی انجام دهیم که ما را خوشحالتر میکنند، اما همزمان باید به این هم فکر کنیم که آیا هزینههای اضافی در نهایت ما را خوشحالتر میکند یا نه. شاید هزینههای این چنینی، دردسرهایی به همراه داشته باشد؛ از جمله زمانهایی که برای پرداخت هزینههای روزمره پول کم بیاورید.
۲. «عروسی یک بار در زندگی اتفاق میافتد، بنابراین گرفتن وام مشکلی ندارد.»
یک اشتباه رایج دیگر در خرج کردن این رویکرد است که «عروسی یک بار در زندگی اتفاق میافتد» و مانند یک طلسم جادویی به مردم بهانهای میدهد تا برای این مناسبت پول قرض کنند و وام بگیرند، بدون اینکه حتی به این فکر کنند که چقدر این کار منطقی است. این دسته از افراد باید درک کنند که عروسی چیزی نیست که پول بیشتری به ارمغان بیاورد و هیچ تضمینی وجود ندارد که این رویداد حتی به نتیجه برسد. وام با شما خواهد ماند و زندگی خود را با بدهیهای غیرضروری آغاز خواهید کرد، که قطعاً چیزی نیست که کسی در آستانه آغاز یک زندگی عاشقانه به دنبال آن باشد. علاوه بر این، اختلاف بر سر پول یکی از دلایل اصلی مشاجره بین زوجین است.
۳. «من تمام روز کار میکنم، از پس هزینههای آن بر میآیم.»
بسیاری معتقدند که برای کسب درآمد خوب، نیازی به ۱۲ ساعت کار در روز نیست، تنها کاری که باید انجام دهید این است که ذهن خود را روی درآمد متمرکز کنید و به جای کار بی وقفه و هزینههایی غیر ضروری که برای تامین آنها نیاز به ساعتها کار است، تعادلی بین هزینهها و درآمدتان ایجاد کنید. اینکه به خاطر هزینههای غیرضروری چنان درگیر کار شوید که از جنبههای دیگر زندگی باز بمانید، کار درستی به نظر نمیرسد. با ایجاد تعادل بین کار و تفریح و حتی یادگیری مهارتهای تازه، میتوانید در عین لذت بردن از زندگی، درآمد خود را افزایش دهید و از نردبان ترقی بالا روید.
۴. «من فقط یک بار زندگی میکنم، بنابراین پولم را اینجا و حالا خرج میکنم.»
یک اشتباه رایج در خرج کردن استفاده از این دست جملات اغلب قبل از خرج کردن کل حقوق است. اما حقیقت این است که ما واقعاً نمیدانیم فردا چه چیزی در انتظارمان است. اما همچنان میتوانید با صرف پول کمتر و نگه داشتن بخشی از درآمدتان برای آینده، در عین لذت بردن در لحظه، از دردسرهای آینده خود کم کنید. البته، بیشتر چیزها غیرقابل پیش بینی هستند، اما اکثر ما میخواهیم زندگی طولانی و شادی داشته باشیم و برای آن به پول نیاز داریم. به همین دلیل است که ارزش آن را دارد که به آینده دور اهمیت دهید و به جای بدون فکر خرج کردن، پس انداز کنید.
۵. «این یک موقعیت خاص است، من نباید کم بگذارم.»
موقعیتهایی که به ناچار منجر به خرج کردن پول میشوند، هر از چند گاهی در زندگی ما رخ میدهند. اما شرایط میتواند متفاوت باشد و شما باید بتوانید تشخیص دهید که چه زمانی هزینهها واقعا ضروری هستند و چه زمانی اسراف است.
برای جلوگیری از تکرار این اشتباه رایج در خرج کردن، توجه به موقعیتهای خاص بسیار آسان است: شما باید از قبل در مورد همه موقعیتها فکر کنید و لیستی تهیه کنید که چه زمانی خرج کردن خوب است و چه زمانی درست نیست. ارزش این را دارد که فقط مواردی را که نیاز به توجه دارند در این لیست قرار دهید: بیماری ها، از دست دادن شغل، خرابی لوازم خانگی که زندگی بدون آنها دشوار است، یا نیاز فوری به خرید کفش برای فصل آینده. در تمام موارد دیگر، باید به همه هزینههای غیرمنتظره نه بگویید، زیرا خرید یک جفت کفش بسیار گران قیمت یا لباسی که فقط یک بار پوشیده میشود، هدر دادن بیمعنای پول است، حتی اگر برای شرکت در مراسم عروسی بهترین دوستتان باشد.
۶. «من این پول را خیلی راحت به دست آوردم، پس میتوانم به راحتی آن را خرج کنم.»
یکی دیگر از اشتباهات رایج خرج کردن پولی است که به راحتی و بدون سختی به دست آورده اید. در این مورد، بهتر است از قبل در مورد نحوه خرج کردن منطقی آن فکر کنید. این رویکر، همان دلیلی است که باعث میشود اکثر افرادی که پول زیادی به ارث میبرند یا در بخت آزمایی برنده میشوند، پول خود را خیلی سریع از دست بدهند.
۷. «حراج است!»
ما تمایل داریم از انتخاب هایمان، دفاع کنیم. هنگام خرید یک چیز گران، یک فرد اغلب احساس گناه میکند و با گفتن «اما آن را با قیمت خوبی خریده ام» خود را آرام میکند. هنگام خرید از یک فروشگاه، برای اینکه درگیر تصمیمات هیجانی نشوید بهتر است یک لیست برای خرید داشته باشید و اقلام اضافی نخرید. همچنین، میتوانید از خود بپرسید: «اگر تخفیف نداشت، باز هم احساس میکردم که باید این چیز را بخرم؟»
۸. «تحقیق لازم نیست، به احتمال زیاد کالای گران تر، بهتر است»
گاهی اوقات ما مبالغ زیادی را بدون هیچ تحقیقی خرج میکنیم. به عنوان مثال، زمانی که تصمیم میگیریم لوازم خانگی خود را تعویض کنیم، گرانترین آنها را بدون بررسی ویژگیها و تنها با نگاه کردن به برند و لوازم جانبی متعدد و آپشنهای مختلف آن، انتخاب میکنیم. پس از مدتی متوجه میشویم که از لوازم جانبی و آپشنهایی که به خاطر آنها، هزینهای چند برابر پرداخت کرده ایم، هیچ استفادهای نمیکنیم. متأسفانه، این دست هزینه ها، اغلب فقط هدر دادن پول است.
۹. «من ماه گذشته خوب پس انداز کردم، بنابراین این ماه میتوان بیشتر خرج کنم.»
این خیلی خوب است که با صرفه جویی در هزینههای حمل و نقل یا کم کردن هزینههای خوردن غذا بیرون از خانه، صرفه جویی کنید، اما اگر این صرفه جویی به بهانهای برای خرجهای غیر ضروری آینده تبدیل شود، در نتیجه تغییری حاصل نمیکند و ممکن است گرفتار موقعیتهایی شوید که خروج از آن سخت باشد.
آیا تا به حال این حس پشیمانی را تجربه کرده اید که پس از خرید چیزی متوجه شوید که میتوانستید پول بسیار کمتری خرج کنید؟ شما چگونه از خرج کردن غیر ضروری جلوگیری میکنید؟
منبع : روزیاتو
خخخخخخخخخخخخخخ