یحیی پاسدار مدیر امور بین الملل و رئیس پردیس خودگردان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در نشست خبری امروز (۱۷ مرداد) از تحصیل ۷۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد و گفت : با این تعداد دانشجو در حال حاضر از نظر تعداد دانشجوی خارجی به ایرانی، در صدر دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستیم.
وی افزود: این تعداد دانشجو از هفت کشور عراق، نروژ، فیلیپین، هند، پاکستان، سومالی و بحرین در این دانشگاه پذیرش شده اند.
پاسدار با اشاره به ظرفیت پذیرش سالانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه، گفت: اگر تقاضا در این زمینه زیاد باشد، امکان رایزنی با وزارت بهداشت برای افزایش این ظرفیت وجود دارد.
مدیر امور بین الملل و رئیس پردیس خودگردان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه شش از تحصیل دانشجویان خارجی در ۳۰ رشته این دانشگاه خبر داد و افزود: این ۳۰ رشته در پنج مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، مقطع PHD و مقطع تخصصی بالینی ارائه میشوند.
وی افزود: در حال حاضر عمده دانشجویان خارجی، متقاضی تحصیلی در رشته پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستند و پس از آن رشتههای پرستاری، هوشبری و اتاق عمل هم به نسبت از استقبال خوب دانشجویان خارجی برخوردارند.
پاسدار با اشاره به تبحر اساتید دانشگاه علوم پزشکی در حوزه بالینی گفت: پزشکان استان با توجه به بحرانهایی که پشت سر گذاشته اند از جنگ تحمیلی و سیل و زلزله گرفته تا کرونا، تجارب بسیار خوبی در حوزه بالینی به دست آورده اند و قطعا آموزشهای آنها برای دانشجویان بسیار مثمرثمر است.
پاسدار با بیان اینکه دانشجویان خارجی مجوز کار در ایران را ندارند، گفت: این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی درصورت تمایل به کار در ایران باید شرایط خاصی را کسب کنند که مراحلی خارج از دانشگاه دارد.
به گفته مدیر امور بین الملل و رئیس پردیس خودگردان دانشگاه شهریه سالانه تحصیل این دانشجویان توسط وزارت بهداشت تعیین شده و برای مقاطع مختلف متفاوت است.
وی افزود: در پراستقبالترین رشته که همان پزشکی عمومی است، شهریه سالانه دانشجویان بر حسب شرایط دانشگاه محل تحصیل بین سه هزار تا شش هزار دلار متغیر است که در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای این رشته ۴۴۰۰ دلار تعیین شده است.
وی از برنامه ریزی برای افزایش جذب دانشجویان خارجی خبر داد و افزود: در این زمینه وزارت بهداشت و وزارت علوم در سطح کشور برنامههای مشترکی دارند و خود ما هم تعاملات بین المللی خوبی در این زمینه داریم.
پاسدار از انعقاد ۳۰ تفاهم نامه با دانشگاهیهای بین المللی خبر داد و افزود: افزایش این تعاملات به افزایش جذب دانشجویان خارجی و اشتراک تجربیات طرفین منجر میشود.
مدیر امور بین الملل و رئیس پردیس خودگردان دانشگاه از قرارگیری نام این دانشگاه در لیست دانشگاههای مورد تایید کشور عراق در چند روز اخیر خبر داد و افزود: پیش از این عمده پذیرش دانشجویان ما از اقلیم کردستان عراق بود، اما با قرارگیری در لیست دانشگاههای مورد تایید بغداد میتوانیم دانشجویانی از بخش عربی این کشور داشته باشیم.
پاسدار با اشاره به رشد مطلوب تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سال ۱۳۹۵ کار خود را با ۱۶ دانشجوی خارجی شروع کردیم ظرف هفت سال توانستیم این تعداد را به ۷۰۰ نفر برسانیم و قطعا در سالهای آتی این رشد صعودی ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هر یک از این دانشجویان خارجی، در آینده سفرای جمهوری اسلامی در کشورهایشان هستند، گفت: در همین راستا تلاش شده بحث رفاهیات آنها در اولویت قرار گیرد و در کنار دروس تخصصی، کارگاههای آموزشی مانند مقاله نویسی هم برای آنها برگزار میشود.
پاسدار گفت: این دانشجویان باید در یکی دو سال ابتدای تحصیل تا حد زیادی به زبان فارسی مسلط شوند، چرا که ارتباط گیری با بیماران در طول دوران تحصیل نیازمند یادگیری زبان فارسی است و این دورهها برای آنها برگزار میشود .