سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت : حجم قابل ذخیره آب در سد‌های استان اکنون ۷۳۴ میلیون مترمکعب است که درصد پرشدگی آن معادل ۵۴.۳۹ درصد است.

رسول فرهادی سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه ۱۲ سد مخزنی وجود دارد، گفت : این سد‌های مخزنی قابلیت ذخیره یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب را دارند که تامین آب شرب بلندمدت شهرها، تامین آب کشاورزی و اراضی مزروعی، تامین آب صنعت و تامین آب محیط‌زیست از اهداف کلان و بلند مدت وزارت نیرو در استان است. 

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه افزود: حجم قابل ذخیره آب در سد‌های استان اکنون ۷۳۴ میلیون مترمکعب که درصد پرشدگی آن معادل ۵۴.۳۹ درصد است.

 وی با اشاره به اینکه به میزان ۶۱۵ میلیون متر مکعب از ظرفیت سد‌ها یعنی معادل ۴۵.۶۱ درصد خالی است، خاطرنشان کرد: رعایت الگوی بهینه مصرف در بخش‌های مختلف مصرف تا زمان تغذیه مناسب مخازن سد‌ها امری ضروری است. 

فرهادی اضافه برداشت آب از چاه‌های مجاز را یکی از مهم‌ترین علت‌های مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و شکل‌گیری دشت‌های ممنوعه در استان عنوان کرد و گفت: استان کرمانشاه ۲۳ دشت دارد.

 سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تعداد دو دشت ممنوعه فوق بحرانی، ۱۱ دشت ممنوعه بحرانی و ۱۰ دشت آزاد می‌باشد. 

فرهادی شکل‌گیری دشت‌های ممنوعه در استان را ناشی از برداشت بیش از حد آب از چاه‌های مجاز و غیرمجاز دانست و گفت: وقتی دشتی ممنوعه اعلام می‌شود یعنی میزان برداشت آب از مقدار بارش باران در آنجا بیشتر است و دائماّ سطح آب سفره زیرزمینی آن در حال افت است که تبعات وخیم بعدی آن می‌تواند فرو نشست زمین زراعی باشد.

 وی یادآوری کرد: اهمیت و ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب با توجه به اقلیم خشکی که در آن قرار داریم و خشکسالی‌های پیاپی که در استان و کشور تجربه می‌کنیم بر هیچ کس پوشیده نیست .

برچسب ها: آب و فاضلاب ، آب شرب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.