استاندار اصفهان در آیین تجلیل از خبرنگاران در پاسخ به مطالبه گری اصحاب رسانه در حوزه آب مباحث قرارگاه آب استان اصفهان در پنج محور اصلی و ۲۶ برنامه محور در حال پیگیری است و اگر امروز حدود ۴٠٠ کیلومتر از مسیر آب دریای جنوب به اصفهان طی شده، حاصل تصمیمگیریهای یکسال قبل است گفت: میزان آبی که از سد رها سازی میشود برای کشاورزی و فرونشست اصفهان کافی نیست از این رو به دنبال اجرای طرحهای انتقال آب به استان هستیم.
سید رضا مرتضوی با اشاره به تأمین آب استان اصفهان از دریای جنوب، افزود: در نشستهای ابتدایی، وعده تأمین آب برای استان از دریای جنوب را ۹ تا ۱۱ سال پیش بینی میکردند، اما اگر با همین شتاب پیش برویم در ۲ تا ۳ سال آینده از آبگیر اختصاصی اصفهان، بتوانیم برداشت آب داشته باشیم.
او در خصوص خشک بودن زایندهرود با وجود بارشهای اخیر در بالادست، گفت: حجم ظرفیت سد زایندهرود یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب است، البته بازگشایی سد زایندهرود به صورت مقطعی بر این موضوع اثر میگذارد.
استاندار اصفهان ادامه داد:هم اکنون ۳۸۰ روستا در استان اصفهان با تانکر آبرسانی میشود و ۵۴ شهر نیز این وضع وجود دارد.
مرتضوی افزود: در یکسال گذشته، ۹۷ روستا به شبکه پایدار وصل شده و دیگر موارد نیز در دست پیگیری است، اما بازهم این آمار مطلوب ما نیست.
او تأکید کرد: سیاستگذار و مدیر تأمین و توزیع آب در کشور وزارت نیرو است، از این رو با استناد بر جدول منابع و مصارف توزیع آب را انجام میدهد و بازگشایی نشدن زایندهرود به برنامه متولیان آن باز میگردد.
استاندار اصفهان افزود: در جدول منابع و مصارفی که برای این استان از سالهای گذشته تدوین شده بازگشایی آب به صورت مرحلهای در نظر گرفته شده که برای ما نیز مطلوب نیست و تمام تلاش ما جاری شدن دائمی آب در زایندهرود است تا بخشی از مشکلات استان مانند فرونشست مهار شود.
او اضافه کرد: در چندین سال گذشته وزارت نیرو نتوانست آب مورد نیاز کشاورزان شرق اصفهان را در فصل پاییز تأمین کند و به گفته آب منطقهای، اگر اکنون نیز زایندهرود بازگشایی شود برای تأمین آب مورد نیاز کشاورزان شرق در پاییز دچار مشکل میشوند.
استاندار اصفهان متذکر شد: علت بازگشایی زایندهرود برای باغهای غرب استان اصفهان، این است که سهمی که باید در زمستان میگرفتند را دریافت کنند، در واقع بازگشایی زایندهرود حسب توافقهای مسئولان آب منطقهای با کشاورزان شرق و غرب اصفهان است.
مرتضوی گفت: پس از تأمین آب آشامیدنی، دومین ضرورت ما در استان اصفهان، تأمین آب برای محیط زیست است تا فرونشست مهار شود.
در خصوص موضوع قطعی آب استان که مورد پرسش و گلایه اصحاب رسانه بود با بیان اینکه تک سامانهای بودن آب استان اصفهان و از مدار خارج شدن سامانههای کمکی، باعث شده با برخی مشکلات از جمله قطعی و افت فشار آب مواجه شویم گفت: مردم نمیدانند باید قطعی آب را به سامانه ۱۲۲ اعلام کنند یعنی گاهی اوقات همت مردمی پشت پیگیری ما نبوده است.
او با یادآوری اینکه از رسانههای استان درخواست میکنیم نارساییها را از طریق مجرای قانونی خود پیگیری کنند، افزود: بخش عمدهای از مصوبهای سفر ریاست جمهوری برای پیگیری مباحث آبی بویژه سامانه دوم بود و تلاش شد تأمین اعتبار سال اول انجام شود، اما برخی منابع جزئی که قرار بود در این مسیر تأمین آب میکرد، انجام نشد و با قطعی آب مواجه هستیم.
مرتضوی افزود: از چندسال قبل سامانه دوم مطرح و از سال قبل انرژی ویژهای بر آن گذاشتیم که در حال حاضر به حدود سه متر مکعب در ثانیه رسیده است.
استاندار اصفهان ادامه داد: برای موضوع آب به عقب بازنگشتیم و در این راستا تصمیمهایی که در دو سال اخیر برای انجام آن به نتیجه رسیدیم، در حال پیشرفت است و هیچکدام تعطیل و از دستورکار خارج نشده، اما سرعت انجام کار متفاوت است و روزهای خوبی در پیشروی مردم استان و فلات مرکزی قرار دارد.