در این هفته کاری شاخص کل بورس با افزایش ۲.۱۷ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۶ هزار واحدی ایستاد.

در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با افزایش ۱.۰۳ درصدی در پله ۷۱۳ هزار و ۱۵۳ واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۰.۶۶ درصدی در تراز ۲۶ هزار و ۴۳۰ واحدی ایستاد و در نهایت این هفته هر سه شاخص روندی مثبت را طی کردند.

آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت خودرو با افزایش ۵.۸۸ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت فرآورده‌های نفتی با افزایش ۵.۶۸ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت وسایل ارتباطی نیز با کاهش ۴.۳۷ درصد بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.

او می‌گوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۲۲ هزار و ۳۹۵ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۵ هزار و ۱۶۵ میلیارد تومان، یکشنبه ۴ هزار و ۱۳۶ میلیارد تومان، دوشنبه ۵ هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان، سه شنبه ۴ هزار و ۹۰ میلیارد تومان و چهارشنبه ۳ هزار و ۷۵۸ میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۷ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام

به گفته او، در این هفته کاری بازار شاهد چهار روز خروج نقدینگی و یک روز ورود پول افراد حقیقی بود به طوری که یکشنبه ۳۹۶ میلیارد تومان، دوشنبه ۲۳۷ میلیارد تومان، سه شنبه ۵۵۵ میلیارد و چهارشنبه ۱۰۳ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه خارج شد و تنها شنبه ۲۵۴ میلیارد تومان نقدینگی به بازار وارد شد و در نهایت در این هفته کاری هزار و ۳۷ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.

آسایش می‌گوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص عملکرد صندوق‌های با درآمد ثابت هم گفت: این صندوق‌ها سه روز کاری را شاهد ورود نقدینگی بودند و در نهایت ۷۵ میلیارد تومان نقدینگی از این صندوق ها خارج شد.

در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمايه رباب وفایی گفت: بازار سرمایه تحت تاثیر یک گزارش در مورد صنعت خودرو و بحث آزاد شدن سهام وثیقه دولت در خساپا و خودرو و همچنین بولد شدن بحث واگذاری این دو خودروساز، توجه به خرید نماد‌های این گروه افزایش پیدا کرد و همین باعث افزایش ارزش معاملات و مثبت شدن عمومیت بازارشد، اما هر بار تقاضای سنگینی وارد این گروه می‌شود بلافاصله شاهد فروش آبشاری حقوقی‌ها هستیم که به صورت اتومات باعث فروکش شدن تقاضا و افزایش عرضه‌ها در روز‌های بعدی می‌شود.

او می‌گوید: چشم انداز مبهم بازار در میان مدت باعث شده تا خریداران با دید بلندمدت حضور نداشته باشد؛ خریدارانی که به قصد نگهداری خرید می‌کنند، بیشتر به دنبال سطوح حمایتی اند و بیشتر معامله گران به معاملات کوتاه مدت و نوسان گیری تا رفع ابهامات گرایش پیدا کرده اند.

به گفته او، هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، مصوبه نرخ خوراک صنایع و پتروشیمی‌ها را مغایر قانون و باطل اعلام کرد. خبر لغو مصوبه دولت هم با توجه به ابهامات، تاثیر خاصی در آخرین روزکاری روی نماد‌های معاملاتی نداشت.

بحث افزایش سرمایه‌ شرکت‌های بورسی داغ شد

او افزود: هر چند روز خبر مثبتی باعث توجه و جهت دهی نگاه‌ها و تقاضا به معاملات یک گروه می‌شود، ولی در بهترین حالت دوباره شاهد تعادل هستیم. با وجود تلاش‌های بازار ساز برای تقویت سمت تقاضا و ایجاد جو خرید، اما سایر پارامتر‌های تابلویی تنها بعد از یک روز دوباره ضعیف می‌شوند و امید‌ها به ادامه رشد بازار تضعیف می‌شود. بحث افزایش سرمایه‌ شرکت‌ها داغ شده است که جذابیت خاص خود را دارد. می‌توان بعد از ایجاد ثبات و تعادل در بازار و با وجود قیمت‌های مناسب برای سرمایه گذاری امید به بهتر شدن روند معاملات در روز‌های آتی داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۷:۳۰ ۱۹ مرداد ۱۴۰۲
شاخص بورس وقیمت سهم هاباید۱۶برابرمیشدندکه نشدند؟!
آخرین اخبار