شهرستان گچساران که به علت وجود منطقه «سقلاتون» مرتفعترین نقطه نفت خیز کشور به بام نفتی ایران شهرت دارد لحظات حماسی زیادی را در تاریخ پرافتخار خود پشت سر گذاشته، اما نوزدهم مرداد ماه سال ۱۳۶۶ یکی از روزهایی است که خاطره آن برای همیشه در تاریخ ماندگار شده است.
اگرچه میزبانی از جنگ زدگان استانهای جنوبی کشور، عبور کاروانهای اعزامی به جبهههای جنگ، بمباران تاسیسات نفتی، واقعه نوزدهم آبان سال ۱۳۵۷ و شهادت ۶ تن از نیروهای انقلابی به دست نیروهای ساواک، اعتصاب کارگران صنعت نفت از جمله وقایع خاطره ساز برای مردمان این شهرستان نفت خیز است، اما نوزدهم مرداد ماه سال ۱۳۶۶ حماسیترین و البته خونینترین روز در تجربیات مردمان با غیرت گچساران محسوب میشود.
هرچند تاسیسات نفتی گچساران ۵۶ بار در دوران هشت سال دفاع مقدس بمباران شد، اما در چنین روزی پنج نفر از بهترین نیروهای خط تولید نفت شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران به نامهای «فردوس کاویانی»، «محمدتیموری»، «حسین بالدار»، «نادعلی زراعتی» و «محمدمراد والی» در بمباران تاسیسات نفتی منطقه"دشت بلوط" و بزرگ مردانی، چون «طاهر آرخلو» و «علمدار امینی» نیز همزمان در این روز حین خدمت در تاسیسات نفتی"بی بی حکیمه" بر اثر بمباران تاسیسات نفتی به فیض شهادت نائل آمدند.
نخستین بمباران تاسیسات نفتی گچساران که در آن زمان قریب به چهار میلیون بشکه نفت صادر میکرد در سال ۱۳۶۴ اتفاق افتاد این بمبارانها در دوران جنگ تحمیلی تدوام یافت.
شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران در دوران هشت سال دفاع مقدس ۳۱ شهید تقدیم نظام و انقلاب کرده است که از این تعداد ۱۷ نفر در جبهههای جنگ، ۱۳ نفر در بمباران تاسیسات نفتی و یک نفر با ترور قربانی بدخواهیهای دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران شده اند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت:نوزدهم مردادماه یادآور خاطره بزرگ مردانی است که در شرایط سخت جنگ برای صیانت از قلب تپنده اقتصاد کشور جان شیرین خود را از دست دادند.
غلامرضا کمالی اظهار کرد: دشمن قصد داشت تا با بمباران تاسیسات این شرکت یکی از مراکز مهم تولیدی و اقتصادی ایران را نشانه گیرد، اما با تلاش شبانه روزی صنتعگران نفت و گاز گچساران قلب تپنده اقتصاد کشورمان هرگز از تپش نیایستاد.
وی تاکید کرد: تأسیسات حوزه نفتی بهرهبرداری ۲ و ۳ گچساران، بیبیحکیمه ۱ و ۲، پازنان ۲ و گوره A- B- C و چند راهه گناوه در سالهای ۶۴ تا ۶۶، ۵۶ مورد حمله و بمباران هواپیماهای ارتش بعث عراق قرار گرفت که در این وقایع ۱۳ نفر به شهادت رسیدند.
نقش صنعتگران نفت گچساران در عزت ایران
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران تصریح کرد: نقش صنعتگران نفت این شهرستان به مقاومت در سنگرهای تولید محدود نمیشود بلکه ۱۷ از کارکنان وطن دوست شاغل در این شرکت در جبهههای جنگ به شهادت رسیدند.
کمالی ابراز کرد: همچنین کارکنان صنعت نفت این شهرستان همگام با دیگر مناطق نفت خیز کشور در زمان مبارزات انقلابی با اعتصاب خود کمر رژیم طاغوت را شکستند.
وی تاکید کرد: نقش آفرینی کارکنان صنعت نفت در روزهای سخت تحریم کمتر از زمان جنگ نیست و این صنعتگران با تولید تجهیزات مورد نیاز شرکت بهره برداری نفت و گاز در داخل کشور گامهای بلندی به سوی عزت و خودکفایی کشورمان برداشته اند.
کمالی عنوان کرد: صنعتگران نفت و گاز گچساران در این روزهای گرم تابستانی در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد جهاد گونه در حال تکاپو برای خودکفایی و توسعه اقتصادی کشور هستند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه ۱۷ درصد نفت کشور در گچساران تولید میشود، گفت: روزانه ۶۵۰ هزار بشکه نفت در این شرکت تولید میشود.
کمالی افزود: این شرکت دارای ۲۳ میدان بزرگی نفتی است که از این تعداد ۱۶ میدان فعال است.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۵۳ حلقه چاه نفت در گچساران وجود دارد، گفت: شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران توان تولید روزانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون فوتمکعب گاز را دارد.
کمالی اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۶ هزار و ۷۰۶ نیرو در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران مشغول به خدمت هستند.
وی تصریح کرد: این شرکت دارای ۱۰ واحد بهره برداری، ۱۰ واحد تقویت و تزریق فشار گاز، سه پالایشگاه گاز و گاز مایع، پنج واحد نمک زدایی و بیش از هفت هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال نفت است.
اگرچه مردم این خطه از کشورمان در دوران هشت ساله دفاع مقدس سختیهای زیادی مانند از دست دادن شماری از شهروندان و دلهره احتمال بمباران تاسیسات نفتی را پشت سر گذاشتند، اما این روزها مزد مقاومت خود را با خدمات شرکت نفت با خدمات مسوولیتهای اجتماعی میگیرند.
مدیر عامل شرکت بهره برداری بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: بیش از ۱۲۱ طرح عمرانی در قالب مسئولیتهای اجتماعی نفت با اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال در دولت سیزدهم در مناطق مختلف این استان اجرا شد.
کمالی افزود: ۳۳۶ طرح مسئولیتهای اجتماعی نفت در قالب مصوبات دور نخست سفر رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد با اعتباری بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در این استان آغاز شد که تاکنون ۱۲۱ طرح به بهره برداری رسیده است.
وی بیان کرد: هم اکنون ۲۱۵ مورد از طرحهای مسوولیتهای اجتماعی نفت با اعتباری بیش از چهار هزارو ۲۰۰ میلیارد ریال در دست اجراست.
کمالی ابراز کرد: این طرحها شامل ۱۳۸ طرح عمران روستایی (طرح هادی)، ۷۸ طرح ورزشی، ۵۲ مورد آموزشی، ۲۵ طرح آبرسانی، ۱۵ طرح در حوزه راه، ۱۳ پروژه بهداشتی و ۱۵ پروژه در سایر بخشها بوده است.
کمالی ادامه داد: بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای مسوولیتهای اجتماعی نفت در این استان در سفرهای استانی رییس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافته است.
ایرنا