آقای حامد زارعی گفت: سازمان دامپزشکی زیر مجموعه وزارت جهادکشاورزی است و وظایفی چون سیاستگذاری، حوزههای بازرسی، قرنطینه کشور و نظارت بر قوانین را عهده دار است.
به گفته او،سازمان نظام دامپزشکی وظیفه پیگیری، حفاظت و صیانت از حقوق این صنف را بر عهده دارد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان خرداد ۱۴۰۲، ۱۷ هزار و ۱۴۳ پروانه در حوزه طیور، ۱۸ هزار و ۹۰۰ پروانه در حوزه آبزیان، ۴۵۴۱ پروانه میادین دام، ۱۲۱ پروانه جمعآوری شیر، ۱۳۷ پروانه مراکز تولید، انجماد و نگهداری مواد ژنتیکی و ۱۴ پروانه گواهی بهداشتی و ۲۶ هزار و ۸۰۶ پروانه برای دامداریهای روستایی صادر شده است.
او افزود: بیش از ۷۰ هزار پروانه طی یکسال توسط نظام دامپزشکی صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵ تا ۵۰ درصد در صدور پروانه رشد داشتیم. در این راستا موانع صدور پروانه برداشته و انحصارها نیز شکسته شد.
زارعی اضافه کرد: در حوزه داروخانههای دامپزشکی، درمانگاه، بیمارستان، مایهکوبی و آزمایشگاه در همین مدت ۴۳۰۶ پروانه تاسیس و تمدید صادر شده است.
او گفت: سازمان دامپزشکی پروتکلها و آزمایشهای کیفی دارد و بر این اساس نیز مواردی را اندازهگیری میکند که اگر شاخصهای کالاهای وارد شده با شاخصهای تعیین شده مطابق نباشد اجازه ترخیص کالا داده نمیشود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با اشاره به اهمیت حضور ناظران بهداشتی در کشتارگاه و مراکز عرضه دام گفت: معتقدیم برای واردات گوشت باید کشورها پروتکلهای یکدیگر را رعایت کنند و ناظران بهداشتی نیز باید در کشتارگاه های خارج از کشور حضور داشته باشند تا ضمن نظارت میدانی بر اجرای پروتکلها نیز نظارت کنند.
او با بیان اینکه نظارت را باید به بخش خصوصی واگذار کرد، گفت: مسئولان و ناظرین ما در فارمها و کشتارگاه های داخل کشور از بخش خصوصی هستند و در نتیجه میتوان برای خارج از کشور نیز از همین ظرفیت استفاده کرد.
زارعی از برگزاری انتخابات سازمان نظام دامپزشکی خبر داد و گفت: در دی و بهمن ماه این انتخابات برگزار خواهد شد و اعضای جدید شورا نیز انتخاب می شوند.